Etelä-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskus

Ajanvaraus numerosta (06) 421 4200 ma–to klo 9–11 ja pe klo 13–15.

Kts. parisuhteen 10 käskyä

Perheasiain neuvottelukeskuksessa tutkitaan parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä ja kehityshaasteita. Keskusteluapua voi tulla hakemaan pariskuntana, yksin tai perheenä.

Perheneuvonta on luottamuksellista ja asiakkaalle maksutonta. Perheneuvoja toimii keskustelun välittäjänä ja kuuntelijana auttaen etsimään elämään uusia näkökulmia ja toimintamalleja. Useimmat käyvät muutamia kertoja. Yksilöneuvottelu kestää  45–60 min ja pareille varaamme 1 h 15 min - 1 h 30 min. Odotusaika vaihtelee varaustilanteen mukaan. Vuosittain käy noin 800 asiakasta.

Perheneuvonnan lisäksi annamme työnohjausta ja teemme konsultaatioita lähinnä seurakuntiin. Voimme myös käydä pitämässä alustuksia parisuhteen ja perheen hyvinvointiin liittyvistä teemoista.

Perheneuvonnan kustannuksista huolehtivat jäsenseurakunnat. Katso perheasiain neuvottelukeskuksen jäsenseurakunnat ja johtokunnan jäsenet »

Neuvottelukeskuksessa työskentelevät johtaja, kolme perheneuvojaa ja vastaanottosihteeri; perheneuvojat Eija Harmanen (joht.), Unto Kangasniemi, Leena Peltola ja Pentti Takala sekä vastaanottosihteeri Tarja Ahvenniemi. Ks. heidän yhteystietonsa »

Perheasiain neuvottelukeskuksen ajanvarauksen sähköpostiosoite on perheneuvonta.seinajoki@evl.fi tai tarja.ahvenniemi@evl.fi.

Perheasiain neuvottelukeskus sijaitsee Seinäjoella, osoitteessa Kalevankatu 12 b C 1. Käynti B-rapusta tai takaoven kautta. Sisäpihalta toisesta kerroksesta löytyy neuvottelukeskuksen ulko-ovi. Katso tarkemmat tiedot paikasta »


Strategia

Kohtaaminen kantaa – Kirkon perheneuvonnan suuntaviivat vuoteen 2022 »


Sivuvastaanotot

Sivuvastaanotot sijaitsevat Alajärvellä, Alavudella, Kauhajoella ja Kauhavalla. Ajanvaraus numerosta (06) 421 4200 ma–to klo 9–11 ja pe 13–15.

Alajärvi: Kirkkotie 6, Alajärven seurakunnan virastotalo kirkon vieressä, sisäänkäynti vasemmasta päädystä, keskustan puolelta. Vastaanotto tiistaisin.

Alavus: Louontie 1 A 1, seurakunnan uusi virastorakennus "Kirkkopiha". Kirkon puoleinen pääty, oma sisäänkäynti diakoniatoimiston ovesta. 

Kauhajoki: Kyntäjäntie 1, Kauhajoen seurakunnan virastotalon kulmassa, Topeekan puoleinen pääty, diakoniatoimiston kanssa sama ulko-ovi ja odotustila. Vastaanotto torstaisin.

Kauhava: Kauppatie 107, Yrittäjäopiston pihapiirissä. A-rakennus, joen puolelta sisään, samat tilat psykologin kanssa. Vastaanotto torstaisin.


Ajankohtaista

Äitiyden haasteista radioaalloilla

13.5.2018: Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Eija Harmanen piipahti äitienpäivänä vieraana Seinäjoen seurakunnan radio-ohjelmassa Radio Dein Pohjanmaan taajuuksilla. Keskustelun aiheena olivat eri sukupolvien äitiyden haasteet. Kuutele juttu alta!

Listen to "Äitiyden haasteita" on Spreaker.

Eron edessä -illat

Eron edessä -illat syksyllä 2018 on tarkoitettu eroa pohtiville tai jo eronneille vanhemmille. Illoissa suunnataan katseet lapsiin ja nuoriin sekä aikuisten parempaan keskinäiseen sopimiseen yhteisistä lasten asioista.

 

Eron edessä -illat ovat asiantuntijoiden ja ammattilaisten pitämiä infoluonteisia tilaisuuksia eroa pohtiville ja vasta eronneille vanhemmille sekä eroperheiden läheisille. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja mukaan voi tulla anonyymisti kuuntelemaan. Eron edessä -iltoihin ovat tervetulleita myös ammattilaiset, jotka työskentelevät eroperheiden parissa. Iltoihin voi tulla koko Etelä-Pohjanmaan alueelta. Voit osallistua kaikkiin viiteen iltaan (12.9., 19.9., 26.9., 3.10. ja 10.10.)  tai vain yhteen juuri sinua kiinnostavaan iltaan. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita.

 

Eron edessä on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osaston kehittämä toimintamalli, jota kokeilemme soveltaen osana Etelä-Pohjanmaan maakunnan ml. Isokyrö lasten ja perheiden palveluiden (LAPE) kehittämishanketta. Iltoja on toteuttamassa useita eri toimijatahoja.

 

Eron edessä -illat järjestetään Perhetalo Kivirikossa (Puskantie 36c, 60100 Seinäjoki).

 

Tästä voit tulostaa iltojen tarkemman ohjelman>>