Diakoniatoimisto (Seinäjoen alueseurakunta)

Ala-Kuljunkatu 1 C (käynti Kirkonkrannin takapihan puolelta), 60100 Seinäjoki
(06) 418 4902

Diakoniatoimisto (Seinäjoen alueseurakunta)

Huom.! Alueseurakunnan diakoniatoimisto on avoinna kevätkaudella 2017 seuraavasti:

Tiistaisin klo 12–15, ensisjaisesti ruokapankkiin liittyvät asiat

Torstaisin klo 9–12, ensisijaisesti ruokapankkiin liittyvät asiat

Muina aikoina toivomme soittoa suoraan alueiden työntekijöille arkisin klo 15.00 mennessä. Kts. srk:n yhteystiedot.

 

Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, kun:

  • tarvitset luottamuksellista keskusteluhetkeä
  • haluat tarkastella uskoon ja hengelliseen elämään liittyviä kysymyksiä
  • tarvitset aineellista apua yllättävän elämäntilanteen muutoksen seurauksena ja kun kaupungin perusturvan antama toimeentulotuki ei riitä
  • kun haluat pysähtyä ja uudelleen arvioida omaa elämäntilannettasi

Diakoniatoimiston aukioloajat: ( 4.1.2016 alkaen voimassaolevat ajat: )
Tiistaisin klo 12–15 (ruokapankkiseteliasiat)
Torstaisin klo 9–12 (ruokapankkiseteliasiat)
Sähköpostiyhteydenotot, etunimi.sukunimi@evl.fi

Ruokapankki: Ruokapankista jaetaan elintarvikkeita tiistaisin klo 15.30–16.30 ja huom! 6.4. alkaen torstaisin klo 13.30 - 14.30. Huomaa muuttunut uusi ajankohta!!! 

Elintarvikkeiden saanti edellyttää aina ensiksi asiointia diakoniatyöntekijän luona diakoniatoimistossa. Tapaamisessa selvitetään avuntarvitsijan taloudellinen tilanne, jonka perusteella avustus myönnetään tai jätetään myöntämättä. Uusien avuntarvitsijoiden on aina elintarvikeapu saadakseen esitettävä luotettava selvitys tulo ja menotiedoistaan.

Perustoimeentuloon liittyvissä vaikeuksissa tulee ensisijaisesti olla yhteydessä KELAan. Kaupungin sosiaalitoimella on harkinnanvaraisesti mahdollisuus myöntää ehkäisevää toimeentulotukea tai perusosan täydentävää lisäosaa tilanteissa, joissa avunhakijan talous uhkaa kriisiytyä merkittävällä tavalla. Toimeentulotukihakemus on käsiteltävä seitsemän arkipäivän kuluessa, kun hakemus on jätetty!

Vähävaraisten keskiviikkoateria: Srk-keskuksessa; 11.1.2017 alkaen klo 11.00. Huom! Kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona ruokailua ei ole. Ruokailun hinta on 3€/ hlö. Ruokailun aluksi on lyhyt hartaus.

Hopeatiistai: Kevään ensimmäinen kokoontuminen, ti 10.1.2017 klo 11.00. Kerho kokoontuu kevätkaudella viikottain. Ohjelmassa hartaus, ruokailu ja ohjelmaosuus. Aterian hinta 8€/hlö.

Seurakunnan parkkipaikat ovat pysäköintivalvonnan piirissä. Autoa ei voi pysäköidä enää diakoniatoimstion eteen tai Lakeuden Ristin parkkialueelle ilman pysäköintikiekkoa! Invalidiluvalla pysäköinti on sallittua asioinnin ajan.


Sijainti kartalla