Erityisnuorisotyö

Erityisnuorisotyö on etsivää, kohtaavaa ja läsnäolevaa työtä, jossa toimitaan yhdessä niiden nuorten kanssa, jotka tarvitsevat elämässään tukea. Erityisnuorisotyön perusmenetelmiä ovat yksilö- ja pienryhmätyö. Luottamuksellisissa keskusteluissa ja tapaamisissa nuorten kanssa etsitään yhdessä vastauksia nuorta askarruttaviin ajatuksiin ja kysymyksiin.

Nuorten kohtaamista tapahtuu kaduilla, kouluissa, oppilaitoksissa ja keskellä arjen elämää. Työskentelyssä korostuu nuoren vierellä kulkeminen sekä pitkäjänteinen tukeminen ja sen ohessa tarkoituksenmukainen ohjauksen, hoidon ja huollon tai harrastuksen piirin opastaminen. Erityisnuorisotyö tapahtuu yhteistyössä kodin, koulujen sekä moniammatillisen verkoston kanssa.

Palveluoperaatio Saapas

Erityisnuorisotyö vastaa Seinäjoen seurakunnan Saapastoiminnasta. Palveluoperaatio Saapas on ensisijaisesti alle 18-vuotiaisiin kohdistuvaa auttamis- ja sielunhoitotyötä. Toimintaa toteuttavat koulutetut aikuiset vapaaehtoiset. Saapaslaisia voit nähdä työssään esimerkiksi Provinssi-rockissa.

Lue lisää Saappaan toiminnasta »

Yhteystiedot

Erityisnuorisotyönohjaaja on tavattavissa nuorisokahvila Kismuksessa ja Sedun Kirkkotien asuntolassa. Voit olla yhteydessä myös puhelimitse tai sähköpostilla.

 

Juha Jutila
erityisnuorisotyönohjaaja 

Seinäjoen alueseurakunta

 

etunimi.sukunimi@evl.fi
Kalevankatu 12 B 
60100  Seinäjoki