Maria

Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuuden retriitti tarjoaa mahdollisuuden hiljentymiseen Raamatun äärellä ja sitä kautta keskusteluun oman elämän tärkeistä kysymyksistä.

Retriittipaikkakin tukee hiljentymistämme rauhallisuudellaan ja luonnonkaudellaan. Päivää rytmittävät hetkirukoukset, ehtoollisen vietto, lyhyt virikepuhe jostakin hiljaisuuden viljelyyn tai hengelliseen kilvoitteluun liittyvästä aiheesta.

Osallistujilla on mahdollisuus keskusteluun retriitinohjaajan kanssa. Hiljaisuuden retriitit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.


Marianpäivän psalmilauluretriitti 22.-24.3.2019

Marianpäivän psalmilauluretriitti järjestetään Haapaniemen hiippakuntakartanossa Kuortaneella. Kuljemme Marian askelissa rukouksissa ja lauluissa. Lauluihin saa osallistua tai olla kuunnellen mukana. Keskiaikaiset sävelet hoitavat sielua ja tuovat lepoa. ”Odotettakoon niin kuin sadetta Herran sanaa ja Jumala laskeutuu yllemme niin kuin kaste”.

 Retriitin ohjaavat MuT, pedagogi Hilkka-Liisa Vuori ja pastori Helena Turja.Ilmoittautuminen 1.3.2019 mennessä, ilmoittautumistiedot alla. Retriitin hinta 187 € ja Seinäjoen seurakuntalaisilta 130 €.


Hiljaisuuden retriitti 1.-3.11.2019

Pyhäinpäivän retriitti, järjestetään Haapaniemen hiippakuntakartanossa Kuortaneella. Retriitin aikana kirjoitamme omaa elämäämme esiin. Kirjoittamisen aikana hiljennymme omaan sisäiseen elämäämme lyhyiden tehtävien muodossa. Kaikki työ tehdään vain itselle, omassa hiljaisuudessa. Kirjoittaminen tuo esiin olemisen syvyystasoja sekä lisää itsetuntemusta ja vastuuta omasta elämästä.

Retriitin ohjaa pastori Helena Turja. Ilmoittautuminen 11.10.2019 mennessä, ilmoittautumistiedot alla. Retriitin hinta 187 € ja Seinäjoen seurakuntalaisilta 130 €.


Ilmoittautuminen retriitteihin:

Lapuan tuomiokapituli / Annukka Pihlaja, p. 0207 630910, tai lapua.tuomiokapituli@evl.fi. VIESTIIN ON KIRJATTAVA nimitiedot, puhelinnumero, kotiosoite, sähköpostiosoite ja ruoka-ainerajoitukset. Hinta: 187 € (Seinäjoen seurakuntalaisilta 130 €).

Kappalainen
Seinäjoen alueseurakunta
Papit
Ala-Kuljun katu 1A
60100 Seinäjoki

Työalueet: aikuistyö, naistyö, hiljaisuuden toiminta.