Lähetyksen blogi

Alta löydät linkit uusimpiin blogikirjoituksiin. Vasemmalla olevasta valikosta pääset tutustumaan blogeihin kokonaisuudessaan.

Internet-lähetystyö Japanissa: lähettikirje 1/2019

21.1.2019 | TIINA LATVA-RASKU

Olisi kiva aloittaa uusi vuosi reippaissa mielialoissa, mutta tällä kertaa se ei oikein onnistunut. Vauhtia hidasti liukastumisen tuoma selän venähdys, jonka paraneminen otti oman aikansa. Syksystä saakka olen käynyt kerran viikossa niska-selkä-jumpassa, ja se – kuten myös pitkät kävelylenkit – onkin varsin tarpeellinen juttu tällaiselle työkseen tietokoneen ääressä istuvalle. Lue lisää »


Orpokoti-, lapsi- ja naistyö Keniassa: ystäväkirje 1/2019

17.1.2019 | MARJA OCHIENG

Lämmin kiitos kaikista muistamisista joulun aikaan omasta ja kummilapsien puolesta! Tiimimme jäsenet toimittavat näitä kirjeitä marras-joulukuussa lapsille. Vieläkin olen löytänyt muutamia jouluposteja postilokerostamme. Eräänä päivänä postilokerostamme löytyi kolme lehteä, jotka kaikki oli lähetetty maaliskuussa 2016 ja toisena päivänä löysin sieltä kirjeen, joka oli postitettu 2014. Joskus on pitkä matka perille mutta yleensä posti tulee Kisumuun perille noin kahdessa viikossa. Lue lisää »


Mirjam Harjun lähettikirje 6/2018

28.12.2018 | MIRJAM HARJU

Joulunpyhät ovat ohi ja täällä Japanissa kaupat ovat vaihtaneet joulukoristeet uuden vuoden koristuksiin. Uusi vuosi on iso juhla täällä. Ihmiset palaavat kotiseuduille tai juhlivat muuten perheen kanssa. Temppeleissä käydään joukoittain rukoilemassa hyvää onnea uudelle vuodelle ja ostamassa onnen kaluja. Kirkot tapaavat olla aika hiljaisia tuona aikana, vaikka jumalanpalvelukset ovat kyllä normaalisti sunnuntaina sekä uudenvuodenpäivänä. Palataan kuitenkin vielä adventinajan ja joulun tapahtumiin. Lue lisää »


Ruotsaloiden uutiskirje 3/2018

12.12.2018 | PIA JA TERO RUOTSALA

Syksy on mennyt kovin nopeasti ja parissa viikossa ruohonleikkuu on vaihtunut kuusen koristeluksi sekä Euroopan parhaan joulutorin ja seimikadun ihmettelyksi. Suureksi avuksi ja iloksi tänä syksynä on ollut FELM-volunteeri eli vapaaehtoinen Kaarina Koho-Leppänen, jonka kanssa koimme paavin visiitin ja Narvan Kirkkopäivät. Tapahtumarikas syksy huipentui Teron vironkielisen Solina-levyn: ”Taevaisa Peopesal” julkistamiseen ja Pian “maailmanparannus”-viikonloppuun. Ei tässä voi kuin ihmetellä ja kiittää, myös sinusta, joka luet kirjeitämme ja tuet lähetystyötä Virossa. Lue lisää »


Tiina Harjun uutiskirje 3-4/2018

28.11.2018 | TIINA HARJU

Niin ihmeelliseltä kuin se tuntuukin, täällä Botswanassa +35 asteen molemmin puolin olevissa helteissä, vuosi on kallistumassa lopulleen. Ensimmäinen adventti on jo tulevana sunnuntaina! Lukiessanne kirjettäni adventti on jo alkanut. Lue lisää »


Merja Kramsun ystävä- ja uutiskirje 3/2018

27.11.2018 | MERJA KRAMSU

Kaunis Pietarin kaupunki kaunistuu ennestään, kun lyhtypylväät, kauppojen seinät ja julkiset rakennukset saavat upeat valokoristeet. Aukioille pystytetään valtavia kuusia ja joulutorit avautuvat. Kansakunta valmistautuu juhlaan ja loma-aikaan. Perheet uhraavat suuria summia vuoden vaihteen juhlintaan. Vaikka talous olisi kuinka tiukalla, niin lasten kuusijuhliin varustaudutaan kunnolla: juhlavaatteista ja lahjoista ei tingitä. Vanhemmalla väellä on hyvässä muistissa ankeammat ajat, ja lapsille ja lastenlapsille halutaan nyt suoda mahdollisuus kaikkeen siihen, mikä itseltä puuttui. Lue lisää »


Uzirpurin koulutuskeskus: uutiskirje lokakuu 2017

Lokakuu 2017 | UZIRPURIN KOULUTUSKESKUS

Keväisessä Uzipurin koulutuskeskuksen uutiskirjeessä kerroimme Suomen ulkoministeriön kielteisen päätöksen aiheuttamasta pettymyksestä. Kylväjän yhteistyökumppani BLM-F:n vuonna 2017 aloitettavaksi suunniteltuja hankkeita ei voitukaan toteuttaa suunnitellulla tavalla. Lue lisää »


Lue lisää Seinäjoen seurakunnan lähetystyöstä >>