Jo 24. Suvimusiikki-sarja Seinäjoen seurakunnassa

Seinäjoen seurakunta järjestää kesäisen Suvimusiikki-konserttisarjan tänä vuonna jo 24. kerran. Kanttori Maria Väinölä on suunnitellut kokonaisuuden, joka kunnioittaa suurten juhlavuosien Suomi 100 ja Reformaatio 500 -teemoja. Suvimusiikki- sekä lounasmusiikki-konserttisarjojen ohjelman kokonaisuudessaan (myös ladattavassa pdf-muodossa) löydät tekstin lopusta.

Ensimmäisessä konsertissa 28.5. kuullaan Tenori Mika Nisulaa urkurinaan Maria Väinölä.

"Virsikirjan lisälehdillä" -konsertissaan Gospel Covertajat ottavat käsittelyyn uuden virsikirjan lisävihkon virret. Duo Dryades tuo Lakeuden Ristiin decacorden ja bandoneonin, siellä ennen kuulemattomat soittimet.

Rakastettuja suomalaisia sopraano-baritoni -duettoja ja yksinlauluja kuullaan Leena Kosolan, Esa Ahosen ja Mari Taivalmaan esittäminä.

Sekä Honkiniemen että Törnävän kirkon upeassa akustiikassa kuullaan huilun ja pianon liittoa kahdessa eri konsertissa. Atmos-duo yhdistää nokkahuilun taivaallisen helinän sähkökitaran säröön. Myöskään marimbaa ei liene ennen kuultu Lakeuden Ristissä soolosoittimena.

Italialainen huippu-urkuri Giampaolo di Rosa johdattaa kuulijansa musiikilliselle matkalle Italian, Saksan ja Ranskan kautta aina Suomeen asti. Mauno Kuusiston syntymästä tulee myös 100 vuotta tänä vuonna. Tenorissimo punoo tämän syntymäpäivän Suomen syntymäpäivään.

Kesäkonsertit päättyvät syksyn korvalla 13.9. Kalevi Kiviniemen ja Hessu Laaksonen musiikki-valo -ilotulitukseen. Konserttti huipentuu Sibeliuksen Finlandiaan.

Lounasmusiikkeja päivällä

Jo muutamana kesänä on järjestetty kesäisin Lakeuden Ristissä myös lounasmusiikkikonsertteja. Niiden suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Nimensä mukaan ne ovat puolen tunnin mittaisia musiikkihetkiä lounasaikaan. Kuuntelemaan voi tulla vaikka omien lounaseväiden kanssa. Esiintyjinä ovat pääasiassa seurakunnan omat muusikot.

Konsertit ovat Lakeuden Ristissä joka toinen keskiviikko klo 11. Ensimmäinen konsertti on 14.6. ja esiintymässä on Nurmon kirkkokuoro kanttori Minna Leppäsen johdolla. Vierailijoina 9.8. esiintyy Aarno Kaukolammi orkestereineen. Kesän viimeisessä lounasmusiikkissa 23.8. harmonikkaa soittaa seurakunnan uusi nuorisomuusikko Maiju Ylinen.

Konsertteihin on vapaa pääsy. Suvimusiikki-konserttien ohjelma maksaa 10 €.

Suvimusiikki-konserttisarjan ohjelman 2017 pdf-muodossa voit avata tästä >>