Nuorten aikuisten hävikki-iltapala

 

Mikä on vielä hauskempaa kuin yhdessä oleminen?
- Yhdessä syöminen.

Mikä on vielä hauskempaa kuin yhdessä syöminen?
- Yhdessä syöminen ilmaiseksi.


Nuorten aikuisten hävikki-iltapalalla ilmaiseksi syömisen merkityksellisyyttä lisää myös seikka, että kaikki ruoka on parasta ennen -päiväystä lähestyvää ja lahjoituksena saatua hävikkiruokaa. Kotona biojätepussit täyttyvät joskus helposti. Mittakaava on aivan toinen, kun puhutaan ruokakauppojen ruokahävikistä. Tule mukaan tekemään ekoteko! Syödään ruoka, joka on meitä varten tuotettu! Kukkaro kiittää, maapallo kiittää.

Illan konsepti on yksinkertainen. Maanantaina aamupäivällä käymme hakemassa elintarvikelahjoituksia seinäjokilaisista ruokakaupoista. Ne roudataan Café Kismukselle, missä hävikkiruoista valmistetaan herkullinen illallinen. Illan ohjelmaan kuuluu kokkailua, syömistä ja nuorisokahviloista tuttua rentoa yhdessäoloa. Syömään saa tulla myös, vaikka ei kokkailuun ehtisikään. Loput ruoat saa kotiin - kannattaa siis varustautua tuomalla oma säilytysrasia, pussi ja/tai kassi mukaan!

Ruokasaaliista laitetaan samana päivänä nettiin kuva (Facebook: Seinäjoen seurakunnan nuoret aikuiset, Instagram: sjoennuoretaikuiset), jota kommentoimalla pääsee vaikuttamaan, mitä ruoka-aineista valmistetaan. Tähän mennessä listalla on ollut muun muassa pizzaa ja kanapastaa. Jos omiin aikatauluihisi sopisi tulla auttamaan roudauksessa klo 10-12 välillä tai illan valmisteluissa ihan vähän ennen klo 17, niin ota yhteyttä Millaan!

Seuraavat hävikki-iltapalat: 20.8., 10.9., 1.10., 12.11. ja 10.12.

Aika: klo 17-20

Paikka: Café Kismus

Järjestäjä: Seinäjoen seurakunta yhteistyössä kaupungin nuoriso- ja sosiaalityön sekä Yhteinen keittiö -hankkeen kanssa (nettisivu: http://www.epshp.fi/yhteinenkeittio)

Lisätiedot: Milla Purosalo-Vandenbroucke, p. 044 716 0201 (myös Whatsapp)

Nuorten aikuisen hävikki-iltapala kerran kuussa maanantaisin