Missä on sinun paikkasi?

Te olette Kristuksen ruumis, ja jokainen teistä on tämän ruumiin jäsen. -1. Kor. 12:27

Alla on listattuna säännölliset illat ja ryhmät, joissa tapaat muita opiskelijoita ja nuoria aikuisia! Ryhmät on lueteltu pääasiallisen kokoontumispäivän mukaan (maanantaista sunnuntaihin), poikkeuksena listalla viimeisenä oleva Pari muuttujaa, joka kokoontuu vaihtelevina viikonpäivinä.

Kaipaat sitten arjen matkakumppaneita, uusia kavereita, tai syvällisiä keskusteluja uskosta ja elämästä, tule rohkeasti mukaan tai ota yhteyttä ja kysy lisää kiinnostavalta kuulostavan ryhmän yhteyshenkilöltä.


Höpötystä

Maanantai-ilta Kismuksessa on varattu opiskelijoille ja nuorille aikuisille. Höpötystä –illat ovat avoimia, iltaan voi tulla mukaan omaan tahtiin silloin kun pääsee. Illoissa keskitytään leppoisaan yhdessäoloon ja välillä kokkaillaan. Kutomistakin voi harjoitella, jos se kiinnostaa: voit ottaa omat tarvikkeet mukaan, mutta niitä löytyy myös talon puolesta. Tunnelma illoissa on usein varsin kansainvälinen.

Illoissa ei ole erillistä hartautta. Jutellaan kaiken maailman asioista, mukana on eri uskontokunnista tulevia ihmisiä ja perusajatus on, että erilaisuus on rikkautta. Juhlapyhien aikaan voidaan jutella esim. joulun tai pääsiäisen merkityksestä.

Syksyn ensimmäiset höpötykset ma 27.8. klo 17!

Aika: maanantaisin klo 17-19

Paikka: Kismus

Järjestäjä: Seinäjoen seurakunta

Lisätiedot: Aila Orsila, p. 044 580 6651


Chatting and knitting

Monday evenings in Kismus are for students, young adults, and immigrants. You may join Chatting evenings whenever you want, according to your own schedule. Evenings consists of informal chatting, tea, and sometimes we cook together. You may also learn how to knit: you can bring your own supplies, or use the ones we already have. Welcome to meet people, practice your Finnish, or just to hang around! 

There is no separate prayer moment in these evenings. We talk about all kinds of things, people come from different faith traditions and religions, and the basic idea is to respect and cherish our differences. When the Christian holiday seasons approach, we may discuss i.e. the meaning of Christmas or Easter.

First chatting of this autumn on Mon the 27th at 5pm!

Time: on Monday from 5pm to 7pm

Place: Kismus

Organizer: Seinäjoen seurakunta

More info: Aila Orsila, p. 044 580 6651

Nuorten aikuisten hävikki-iltapala

Mikä on vielä hauskempaa kuin yhdessä oleminen? - Yhdessä syöminen.
Mikä on vielä hauskempaa kuin yhdessä syöminen? - Yhdessä syöminen ilmaiseksi.

Nuorten aikuisten hävikki-iltapalalla ilmaiseksi syömisen merkityksellisyyttä lisää myös seikka, että kaikki ruoka on parasta ennen -päiväystä lähestyvää ja lahjoituksena saatua hävikkiruokaa. Kotona biojätepussit täyttyvät joskus helposti. Mittakaava on aivan toinen, kun puhutaan ruokakauppojen ruokahävikistä. Tule mukaan tekemään ekoteko! Syödään ruoka, joka on meitä varten tuotettu! Kukkaro kiittää, maapallo kiittää.

Illan konsepti on yksinkertainen. Maanantaina aamupäivällä käymme hakemassa elintarvikelahjoituksia seinäjokilaisista ruokakaupoista. Ne roudataan Kismukselle, missä hävikkiruoista valmistetaan herkullinen illallinen. Illan ohjelmaan kuuluu kokkailua, syömistä ja nuorisokahviloista tuttua rentoa yhdessäoloa. Syömään saa tulla myös, vaikka ei kokkailuun ehtisikään. Loput ruoat saa kotiin - kannattaa siis varustautua tuomalla oma säilytysrasia, pussi ja/tai kassi mukaan!

Ruokasaaliista laitetaan samana päivänä nettiin kuva (Facebook: Seinäjoen seurakunnan nuoret aikuiset, Instagram: sjoennuoretaikuiset), jota kommentoimalla pääsee vaikuttamaan, mitä ruoka-aineista valmistetaan. Tähän mennessä listalla on ollut muun muassa lämpimiä voileipiä, pizzaa ja kanapastaa. Jos omiin aikatauluihisi sopisi tulla auttamaan roudauksessa klo 10-12 välillä tai illan valmisteluissa ihan vähän ennen klo 17, niin ota yhteyttä Millaan!

Seuraavat hävikki-iltapalat: 10.9., 1.10., 12.11. ja 10.12.

Aika: kerran kuussa maanantaisin klo 17-20

Paikka: Kismus (Kalevankatu 12B)

Järjestäjä: Seinäjoen seurakunta yhteistyössä kaupungin nuoriso- ja sosiaalityön sekä Yhteinen keittiö -hankkeen kanssa (nettisivu: http://www.epshp.fi/yhteinenkeittio)

Lisätiedot: Milla Purosalo-Vandenbroucke, p. 044 716 0201 (myös Whatsapp)

 


Hengähdä Hetkeksi

Hengähdä Hetkeksi -illat on tarkoitettu sinulle nuori tai nuorehko nainen, joka kaipaat pientä hengähdyshetkeä tai virkistystä arkesi keskelle. Ajan ja paikan kuulostella itseäsi: Kuka minä olen? Mistä minä pidän? Mitä minulla olisi annettavana toisille saman ikäisille naisille?

Kokoonnumme rennon vapaamuotoisesti Peräseinäjoen kappeliseurakunnan kerhotiloissa seurakuntatalolla (Kirkkotie 2) tai lähialueella. Illoissa on erilaista ohjelmaa ja vierailijoita, iltakahvit ja lopuksi hartaus. Tervetuloa mukaan!

 

PE-LA 24.-25.8.                  Äitien saunailta ja yöpyminen

Syyskauden avaus Ahonniemen Matintuvalla (Matinpolku 16) saunomisen, yhdessäolon ja iltapalan parissa. Mahdollisuus jäädä myös yöksi.

 

TI 4.9.                                 Ulkoillaan yhdessä

Laavuretki Viitalankylän laavulle. Lähtö Sovintolan (Seinäjoentie 751) takaa klo 18. Laavulle on noin 1 km kävelymatka, pääsee myös lastenrattailla. Omat eväät.

 

TI 18.9.                               Raamatun perheitä

Perehdytään vanhan testamentin patriarkka Jaakobin elämään ja perheeseen yhdessä Irja Hietalan kanssa.

 

PE-SU 28.-30.9.                  Nuorten aikuisten leiri Ahonniemessä 

                                           

TI 2.10.                               Terveisiä Etu-Aasiasta

                                            Lähettiperheen arkea ja tunnelmia tulee jakamaan Hanna-Maria Typpö.

 

TI 16.10.                             Syysloman hengailut 

Otetaan rennosti Salla Köykän luona leffaillen tai pelaillen nyyttäriherkkuja unohtamatta. Lähtö srk-talon pihasta klo 18.

 

TI 30.10.                             Gospel-lattarit                                         

Lattarirytmejä seurakuntasalissa Maria Loukolan johdolla.

 

TI 13.11.                             Lähetystyötä arjen askelissa

                                            Matkalla mukana lähetyssihteeri Pia Ketola.

 

TI 27.11.                             Musisoidaan yhdessä

                                            Sanna Ågrenin kanssa tutustutaan ukulelensoiton alkeisiin.

 

PE 7.12.                              Äitien saunailta Koivukaaressa

Syyskauden päätös Koivukaaren palvelukeskuksen (Keikulinkuja 10) takkahuoneella ja allasosastolla.

 

Aika: tiistaisin klo 18-20 (ellei toisin mainita)

Paikka: Peräseinäjoen seurakuntatalo

Järjestäjä: Peräseinäjoen kappeliseurakunta ja Seinäjoen seurakunnan nuoret aikuiset

Lisätiedot: Jaana Salo, p. 044 735 6281

Uusi Verso

Tule innostumaan lähetyksestä ja rukoilemaan yhdessä!

Nuorten aikuisten lähetys- ja rukousilta kerran kuussa KOP:n tiloissa Ylistarossa. Seuraavan kerran aihe (ja mahdollinen vieras) ideoidaan joka kerta yhdessä. Myös lapset ovat tervetulleita mukaan.

Syksyn illat: 13.9., 11.10., 8.11. & 13.12.

 

Seuraava kokoontuminen: 13.9. klo 18.30. Syksyn ensimmäisessä illassa Hanna Petäjä jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan Israelista.

Aika: kerran kuussa torstaisin klo 18.30

Paikka: Plökkiläntie 25

Järjestäjä: Ylistaron kappeliseurakunta ja Seinäjoen seurakunnan nuoret aikuiset

Lisätiedot: Katri Tuomiharju, p. 044 580 6701Pari muuttujaa

"x:Tässä on pari muuttujaa..."

"y: Ks. Fil. 1:6"

Pari muuttujaa on Seinäjoen keskustassa kokoontuva opiskelijoiden ja nuorten aikuisten ryhmä, joka kokoontuu vaihtuvana päivänä 2-4 kertaa kuussa (vähintään joka toinen viikko). Ryhmään kuuluu erilaisissa elämäntilanteissa olevia, noin 19-34-vuotiaita alunperin seinäjokisia ja junan tuomia Jeesuksen seuraajia.

Tapaamisissa puhutaan uskosta, vaihdetaan kuulumisia ja rukoillaan yhdessä. Teemaa voit ehdottaa ja tapaamista voit vetää vaikka juuri sinä, sillä ryhmän jäsenet toimivat itse aiheiden ideoijina ja vetäjinä vuorotellen (vetäminen on tosin täysin vapaaehtoista :)). Pitkiä alustuksia ei ole, vaan vastauksia etsitään yhdessä pohtien ja Raamattua lukien. Ryhmä tekee yhdessä myös täsmäiskuja muihin seurakunnan tilaisuuksiin (ks. valikosta "tapahtumat").

Ryhmä kokoontuu pääasiassa torstaisin, mutta välillä myös esim. viikonloppuisin. Ajantasaisinta tietoa saa liittymällä Whatsapp-ryhmään (linkki oli tässä, mutta poistettiin roskapostin takia - laita Millalle Whatsapp-viesti niin pääset mukaan :)). Kunkin kérran vetäjä voi ehdottaa itselleen sopivaa aikaa ja ryhmän jäsenet äänestävät, mikä ajankohdista valitaan. Seuraavan tapaamisen ajankohta, paikka ja aihe tulee näkyviin myös tälle nettisivulle ja Facebookiin Seinäjoen seurakunnan nuoret aikuiset.

Olet tervetullut vain käymään ja/tai jäämään! 

Seuraava kokoontuminen: 

to 15.11. klo 18 Kismuksella, aiheena Raamatun naiskuva. Millaisia naisen malleja Raamattu antaa? Keskustelua Eevasta, neitsyt Mariasta ja Paavalin ajatuksista - sekä siitä mitä tästä voisi ottaa onkeensa 2010-luvun naisena.

to 22.11. klo 18 Kismuksella, aihe vielä auki

Aika: pääasiallisesti torstai-iltaisin, 2-4 kertaa kuussa

Paikka: Kismus (Kalevankatu 12B) tai muu ilmoitettu paikka

Järjestäjä: Seinäjoen seurakunta, Seinäjoen seurakunnan nuoret aikuiset

Lisätiedot: Milla Purosalo-Vandenbroucke, p. 044 716 0201Levähdyspaikka

Levähdyspaikka on nuorille aikuisille ja perheille tarkoitettu toimintamuoto, joka kokoontuu kerran kuussa (yleensä) lauantaisin. Siellä vietetään aikaa yhdessä Raamatun Sanan, rukouksen ja yhdessäolon merkeissä. Levähdyspaikassa kohtaaminen ja yhdessäolo ovat isossa roolissa. Täällä ei ole pitkiä puheita, vaan yhdessä pohtimista ja  Raamatun tutkimista. Levähdyspaikoissa on aina myös lapsille omaa ohjelmaa. Toimimme nyyttäriperiaatteella. Ei turhaa pönötystä, vaan rentoa yhdessäoloa.

Syksyn päivät: pe 28.9. klo 18, 27.10., 24.11., 6.12.

Aika: kerran kuussa lauantaisin klo 15

Paikka: Puskis, Puskantie 14

Järjestäjä: Etelä-Pohjanmaan Kansanlähetys, 

Lisätiedot: Eetu Airevuo, p. 045 321 7271 sekä Kansanlähetyksen omat nettisivut: http://epkl.fi/seinajoki/nuoret-aikuiset-perheet/