SEURAKUNTA AJANKOHTAISTA TOIMINTA JA PALVELUT KASTE-HÄÄT-HAUTAJAISET TUKENASI USKO YHTEYDENOTTO
Sinun täytyy päivittää Flash Player
PYHÄKOULUT OVAT KESÄTAUOLLA!


Pyhäkoulu on 45-minuuttinen opetus- ja hartaushetki, jolla on lasten jumalanpalveluksen luonne. Pyhäkouluun kutsutaan 3 - 14-vuotiaita, mutta varsinaista ikärajaa ei ole. Pyhäkouluun voi siis tulla pienempienkin kanssa, mutta silloin on hyvä oman tutun ja turvallisen aikuisen olla mukana.

Pyhäkouluissa rukoillaan, lauletaan ja leikitään. Samalla opitaan elämän perusasioita; kiitollisuutta, toisen kunnioitusta, itsensä arvokkaaksi kokemista ja Jumalan hyvyyteen ja huolenpitoon luottamista. Pyhäkoulussa käytetään kerrontaa, keskusteluja, musiikkia, näyttelemistä, leikkiä, kuvallista ja liikunnallista ilmaisua. Raamatunkertomukset ovat lapsille sopivia ja sovellettuja.
Lapset saavat pyhäkoulusta kerran kuukaudessa Lasten Pyhäkoululehden.

Pyhäkoulut toimivat viikoilla 2-15 ja 37-44. Pyhäkoulu on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

 

Lauantaisin klo 11

 LAUANTAI PYHIS ja lastenhoito  klo 11-11.45, jonka jälkeen yli 4-vuotiaat voivat jäädä lastenhoitoon klo 13 asti (omat eväät mukaan). Seurakuntakeskuksen lasten kerhotilassa, osoite Koulukatu 24. Sisäänkäynti Kirkkokadun ja Koulukadun Lakeuden Ristin parkkipaikalta olevasta ovesta.  Toiminnasta vastaavat seurakuntamme pyhäkoulunopettajat ja lastenohjaajat.

Lauantaipyhis ei kokoonnu talvilomaviikolla 1.3.

Sunnuntaisin klo 11

HEIKKILÄN PYHIS seurakuntakodissa, Vaasantie 104

TÖRNÄVÄN ASKARTELUPYHIS seurakuntakodissa,  Ruukintie 138

KATAJALAAKSON ASKARTELUPYHIS seurakuntakodissa,  Katajalaaksonkatu 6

PAJULUOMAN PYHIS seurakuntakodissa, Suunnistajanreitti 1


Pyhäkoulu on sekä lasten jumalanpalvelusta että kasteopetusta. Pyhäkouluun kutsutaan 3 - 14-vuotiaita, mutta pienemmätkin voivat olla pyhäkoulussa tutun ja turvallisen aikuisen kanssa yhdessä. Pyhäkoulussa pyritään luomaan turvallinen ja lämmin ilmapiiri, jotta lapsi voisi osallistua ihmettelemällä, leikkimällä, liikkumalla ja tutkimalla. Pyhäkouluissa eläydytään raamatunkertomukseen, rukoillaan, lauletaan ja leikitään. Samalla opitaan elämän perusasioita; kiitollisuutta, toisen kunnioitusta, itsensä arvokkaaksi kokemista ja Jumalan hyvyyteen ja huolenpitoon luottamista. Menetelminä käytetään kerrontaa, keskusteluja, musiikkia, näyttelemistä, leikkiä, kuvallista ja liikunnallista ilmaisua.

Raamatunkertomukset ovat lapsille sopivia ja sovellettuja.

Pyhiksesta lapsi saa kivan osallistumistaulun, johon saa joka pyhäkoulukerralta tarran. Kerran kuukaudessa saa myös Lasten pyhäkoululehden. Joskus mukaan saa tehtäviä ja muuta kivaa tekemistä.

Pyhäkoulu on maksuton.

Mukaan mahtuu myös uusia pyhäkoulunopettajia. Tehtävästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä lapsityönohjaaja Eija Kattelukseen, puh. 06 4184 111 (vaihde) tai eija.kattelus@evl.fi.

Minustako pyhäkoulun opettaja?

Pyhäkoulunopettajat ovat vapaaehtoisia seurakuntalaisia, jotka palkatta toimivat opettajina pyhäkouluissa. Opettajia on nyt noin 40. Vinkit ja materiaalit jokaiseen pyhäkoulukertaan saat kerran kuukaudessa pidettävässä pyhäkoulunopettajien kokouksessa sekä jokaiselle pyhäkoulunopettajalle tilatusta Pyhäkoululehdestä.

Pyhäkoulunopettajan tärkein ominaisuus on se, että hän pitää lapsista ja haluaa tukea omalta osaltaan kotien kristillistä kasvatusta. Muut taidot kehittyvät kyllä ajan kuluessa.

Pyhäkoulut kokoontuvat lauantaisin tai sunnuntaisin klo 11. Retki- ja kotipyhis kerran kuussa sunnuntaina klo 16.
Pyhäkouluhetki kestää n. tunnin.
Pyhäkoulupisteessä on neljä pyhäkoulunopettajaa, jolloin pyhäkouluvuoro tulee n. kerran kuukaudessa.

Tule mukaamme pyhäkoulunopettajien joukkoon tekemään työtä lasten ja varhaisnuorten keskuudessa.

Lisätietoa pyhäkouluista ja pyhäkoulunopettajan työstä antaa lapsityönohjaaja Eija Kattelus, puh. 418 4261 tai 050 370 9946


 

PyhäkoulunopettajatEija Kattelus ja Matti Pihlaja pitivät pyhäkoulua Seinäjoen alakouluilla
syyskuussa 2011.

Lapset »
Pyhäkoulu
Perhekerho
Päiväkerho
Muskarit ja rytmikset
Askartelukerho
Ekavauvakerho
Varhaisnuoret »
Nuoret »
Nuoret aikuiset
Opiskelijat
Aikuiset »
Ikäihmiset ja varttunut väki
Lähetystyö »
Musiikki »
Palvelut
Lomakkeet
Cafe Kismus
Hiljaisuuden toiminta
 Seinäjoen alueseurakunta
Ala-Kuljunkatu 1A, 60100 SEINÄJOKI

Puh. (06) 418 4111
Fax   (06) 418 4300