Radio-ohjelmat

Seinäjoen seurakunnan tuottamia ajankohtaisia radio-ohjelmia voit kuunnella sunnuntaisin jumalan-palveluksen jälkeen Radio Deistä. Myös Aito Iskelmä Pohjanmaasta ja Aito Hitti Pohjanmaasta kuuluu seurakunnan ohjelmia.

Kuuntele Seinäjoen seurakunnan radio-ohjelmia:

RADIO DEI POHJANMAA 89,4 MHz

 • Su klo 10-11.25 jumalanpalvelus ja Elämän ääniä -ohjelma
 • Ma klo 17.45 Pois alta, pohojalaanen tuloo -pakina

AITO ISKELMÄ POHJANMAA 96,9 MHz

 • Ke n. klo 12-12.15 Pyhää arkea -ohjelma
 • Pe n. klo 12 Pois alta, pohojalaanen tuloo -pakina

AITO HITTI POHJANMAA 98,2 MHz

 • Ti n. klo 16.20 Pois alta, pohojalaanen tuloo -pakina
 • To n. klo 17.20-17.30 Pyhää arkea -ohjelma

Seinäjoen seurakunnan radio-ohjelmat verkossa

Voit kuunnella tästä Seinäjoen seurakunnan uusimmat radio-ohjelmat. Ohjelmista on poistettu teostosyistä musiikki.


26.3.2017: Mistä alkaa jokin pitkäkestoinen työ, se on salaisuus. Seinäjokinen Toini Kalijärvi ei tiennyt, mitä hänen saamansa virkattu risti saisi hänessä aikaan. Lähes 20 vuotta on kulunut ja Toini on ollut uskollinen saamalleen tehtävälle. Yli 42 000 virkattua ristiä siunaustoivotusten kera on lähtenyt Toini Kalijärven kädestä. Eikä into ole sammunut. Luottamus Jumalaan on läsnä ja Ilo loistaa Toinista. Ja ikääkin hänellä vasta lähes 95 vuotta!

Toini Kalijärven tapasi Anne Ristikangas.

Listen to "Ristinvirkkaaja Toini Kalijärvi" on Spreaker.

19.3.2017: Etelä-Pohjanmaan Perheasiain neuvottelukeskus aloitti toimintansa Seinäjoella alueen seurakuntien yhteisenä hankkeena 40 vuotta sitten – eli tänä vuonna on juhlan aika. Vähitellen toiminta laajeni myös aluevastaanotoille. Perhe on edelleen tärkeä asia suomalaisille ja keskuksen palvelut kovassa käytössä.

Perheneuvottelukeskuksen toiminnasta sekä perheistä ja parisuhteista keskustelevat seuraavassa keskuksen johtaja Eija Harmanen ja Leena Lehto.

Listen to "Etelä-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskus 40 vuotta" on Spreaker.

16.3.2017: Seinäjoen seurakunta järjestää Rytmikorjaamolla jälleen ensi lauantaina, 18.3. Krannikospeli-tapahtuman. KranniKospeli on kristillinen nuortentapahtuma, jossa esiintyy vuosittain useita suomalaisen gospel-musiikin kärkinimiä sekä mielenkiintoisia tulokkaita. Tänä vuonna esiintyjälistalta löytyvät yhtyeet KLS, Park 7, No Tune-Brothers ja Krannikospelibändi sekä stand up -koomikko Mikko Vaismaa. Seuraavassa Saana Korpi haastattelee Seinäjoen seurakunnan nuorisotyönohjaaja Sami Nortusta aiheesta.

Listen to "Krannikospeli 2017" on Spreaker.

12.3.2017: Elämme uskonpuhdistuksen eli reformaation merkkivuotta. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 500 vuotta siitä, kun Martti Luther julkaisi 95 teesiään anekauppaa vastaan. Tästä tapahtumasta katsotaan uskonpuhdistuksen alkaneen. Seurakunnissamme järjestetään merkkivuoden johdosta paljon erilaisia tapahtumia. Yksi tällainen oli mm. teologian tohtori Eero Junkkaalan pitämä raamattuseminaari Roomalaiskirjeestä helmikuun lopulla.

Kaija honkala haastatteli Junkkaalaa seminaarin lomassa luterilaisesta pelastuskysymyksestä. Kuulemme seuraavaksi Eero Junkkaalan näkemyksen pelastuksesta ja pelastettuna elämisestä.

Listen to "Luterilainen pelastusoppi" on Spreaker.


9.3.2017: Kolmas-neljäsluokkalaisille suunnattu virsivisa on jälleen käynnissä! Visan tavoitteena on innostaa koululaiset laulamaan virsiä sekä tehdä virsikirjaa tunnetuksi innostavalla tavalla. Kisa on nelivaiheinen, ensin kisataan kouluissa, sitten seurakuntatasolla ja hiippakuntatasolla ja lopuksi koko Suomen finaalissa. Seinäjoella jo perinteisesti hyvin voittoisa virsivisakoulu on ollut Niemistö, jonka joukkue selvitti tänäkin vuonna tiensä alueseurakunnan virsivisan voittoon.

Sanna Martzahn tapasi alueseurakunnan nuorisotyönohjaaja Sari Mäkelän sekä Niemistön koulun voittoisan kolmikon Eerik Pitkälän, Verna Mäkisen ja Karla Kellosaaren, jotka valmistautuvat parhaillaan Virsivisan hiippakuntatason osakilpailuun.

Listen to "Virsivisan alueseurakunnan voittajat" on Spreaker.


5.3.2017: Rovasti Jouko Ikola on vankasti sitä mieltä, että HYVYYTTÄ ON ja toivoo saavansa meidät muutkin näkemään hyvyyttä sielläkin, missä se on lähes näkymättömissä, mutta hiljaisesti vaikuttamassa elämäämme. Jouko Ikola jäi pari vuotta sitten eläkkeelle Nurmon kappeliseurakunnan johtavan kappalaisen tehtävästä ja kirjoitti eläkkeellä kirjan Hyvyyttä on, joka oli yhtenä finalistiehdokkaana Vuoden kristilliseksi kirjaksi 2016. Kirja valittiin yleisöäänestyksessä lukijoiden suosikiksi.

Seuraavassa kirjanteosta JA HYVYYDESTÄ Jouko Ikolan kanssa keskustelee Leena Lehto.

Listen to "Jouko Ikola ja HYVYYTTÄ ON" on Spreaker.

26.2.2017: Oletko ollut joskus kuuntelijaa vailla? Tiedätkö, että kirkolla on palvelu, jota kutsutaan "Palvelevaksi puhelimeksi"? Soittaminen sinne voi kenties tuntua ylivoimaiselta, mutta siellä on kuitenkin ihminen juuri sinua varten. Kuka siellä vastaa? Emme tiedä hänen nimeään, emme paikkakuntaa, mutta se on tiedossa, että puhelimeen vastaa koulutettu henkilö. Juuri tällaisia ihmisiä seurakuntamme nyt etsii ja hakee.

Anne Ristikangas tapasi Seinäjoen palvelevan puhelimen toiminnanjohtajan ja seurakuntapastori Sanna Ålanderin, joka kertoo lisää hakuprosessista ja palvelevan puhelimen työstä.

Listen to "Palvelevan puhelimen päivystäjähaku" on Spreaker.


23.2.2017: Seinäjoen seurakunnan uudessa nuorisomuusikon virassa on viikko sitten aloittanut työnsä kulttuurituottaja ja musiikinopettaja Maiju Ylinen. Nuorisomuusikon tavoitteena on mm. kehittää nuorten musiikkitoimintaa seurakunnassa. Saana Korpi haastattelee seuraavassa Maijua hänen uudesta työstään ja siihen liittyvistä ideoistaan.

Listen to "Uusi nuorisomuusikko Maiju Ylinen" on Spreaker.


19.2.2017: Seinäjoen seurakunnan alueella toimii monta aktiivista herätysliikettä, jotka rikastuttavat seurakuntaelämää. Kevään mittaan seurakunnan radio-ohjelmissa esitelläänkin Seinäjoen seurakunnan sisällä toimivia eri herätysliikkeitä. Ensimmäisessä osassa Lea Saarinen, Herättäjä-Yhdistyksen Seinäjoen paikallisosaston puheenjohtaja, kertoo mm. yhdistyksen toiminnasta Seinäjoella, Siionin virsistä sekä herännäisyyden historiasta. Toimittajana on Sanna Martzahn.

Listen to "Herättäjä-Yhdistys Seinäjoella" on Spreaker.

16.2.2017: Vuonna 2015 Suomeen tuli yli 32 000 turvapaikanhakijaa. Viime vuonna turvapaikanhakijoita oli yli 5 600. Suomeen on tullut ihmisiä esimerkiksi Irakista, Afganistanista ja Syyriasta. Monet ihmiset ovat joutuneet viime vuosina jättämään kotimaansa sisäisten ristiriitojen, sodan ja muiden levottomuuksien sekä heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi.

Seinäjoen seurakunnan radio-ohjelmassa kuulemme tänään Shihabin tarinan. Irakista kotoisin oleva Shihab tuli vuonna 2015 turvapaikanhakijana Suomeen ja on saanut myönteisen turvapaikkapäätöksen. Hän asuu Seinäjoella ja opiskelee parhaillaan Suomen kieltä sekä toimii silloin tällöin mm. seurakunnan vapaaehtoistyössä. Shihabia haastattelee seuraavassa Alma Tuiskula ja hänen tulkkinaan toimii pastori Henna Salo.

Listen to "Shihabin tarina" on Spreaker.


12.2.2017: Ensimmäiset Seinäjoen seurakunnan hiihtolomarippikoulut alkavat helmikuun lopussa. Varsinainen rippikoulusesonki on toki kuitenkin vasta kesällä. Rippikoulun suosio on Seinäjoella todella suuri. Vuosittain sen käy reippaasti yli 600 nuorta, mikä tarkoittaa lähes koko rippikouluikäistä ikäluokkaa.  

Sanna Martzahn tapasi seurakuntapastori Tinja-Mari Lammilan ja nuorisotyönjohtaja Pete Ketolan, jotka kertoivat tämän päivän rippikoulun sisällöistä ja pohtivat suosion syitä.

Listen to "Rippikoulun suosion salaisuus" on Spreaker.


5.2.2017: Tänään käynnistyy jälleen jokavuotinen Yhteisvastuukeräys, jota myös lähimmäisenrakkauden kansanliikkeeksi sanotaan. Tämän vuoden keräysvarat suunnataan ihmiskaupan ja hyväksikäytön torjuntaan ja uhrien auttamiseen.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 20 prosenttia käytetään tähän työhön kotimaassa. Toiset 20 prosenttia menevät kirkon diakoniarahaston ja paikallisen keräävän seurakunnan kautta yleiseen avustustyöhön.

60 prosenttia kerätyistä varoista ohjataan puolestaan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kansainväliseen työhön, joka nyt keskittyy erityisesti konfliktien keskellä elävien lasten ja nuorten auttamiseen mm. pakolaisleireillä.

Tästä meille kertoo seuraavassa lisää Nurmon kappeliseurakunnan seurakuntapastori Henna Salo. Toimittajana on Leena Lehto.  

Listen to "Yhteisvastuukeräys 2017 alkaa" on Spreaker.


2.2.2017: Noin sadalla Suomen seurakunnalla on jo kirkon ympäristödiplomi – näin myös Seinäjoen seurakunnalla. Seuraavassa Sanna Martzahnin toimittamassa jutussa Nurmon kappeliseurakunnan seurakuntapastori Marjo Niskanen ja seurakunnan ympäristötyöryhmän jäsen kertoo millaisia ympäristötekoja Seinäjoen seurakunnassa tehdään ja mitä Kirkon ympäristödiplomi pitää sisällään.

Listen to "Seinäjoen seurakunnan ympäristödiplomi" on Spreaker.

Seinäjoen seurakunnan joitakin vanhempia radio-ohjelmia voit kuunnella YouTube-kanavaltamme »


Jumalanpalvelusradioinnit

Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset radioidaan ja niitä voit kuunnella radio Deistä 89,4 MZh joka pyhä klo 10 alkaen.

 • Su 5.3. Seinäjoki (LR), messu
 • Su 12.3. Peräseinäjoki, messu
 • Su 19.3. Ylistaro, messu (kummikirkko)
 • Su 26.3. Seinäjoki (LR), messu
 • Su 2.4 Peräseinäjoki, messu
 • Su 9.4. Seinäjoki (LR), messu (KRS:n kirkkopyhä)
 • Pe 14.4. Seinäjoki (LR), sanajp (pitkäperjantai)
 • Su 16.4. Ylistaro, messu (1. pääsiäispäivä)
 • Su 23.4. Seinäjoki (LR), messu (KL:n kirkkopyhä)
 • Su 30.4. Ylistaro, messu (kansanlaulukirkko, Suomi100)
 • Su 7.5. Peräseinäjoki, messu (50 v. sitten ripille pääseet)
 • Su 14.5. Seinäjoki (LR), messu (äitienpäivä)
 • Su 21.5. Ylistaro, messu          
 • To 25.5. Seinäjoki (LR), messu (kirkon kevätjuhla, isosten siunaaminen, Reformaatio 500)
 • Su 28.5. Seinäjoki (LR), messu (Suvivirren sunnuntai)

Jumalanpalveluksen jälkeen on vuorossa Seinäjoen seurakunnan toimitettujen ohjelmien osuus. Ole kuulolla!

Onko sinulla mielenkiintoinen tarina kerrottavana tai tunnetko jonkun ihmisen, jonka tarina voisi kiinnostaa muitakin. Ota yhteyttä seurakunnan viestintään ja kerro ideasi.