Radio-ohjelmat

Seinäjoen seurakunnan tuottamia ajankohtaisia radio-ohjelmia voit kuunnella sunnuntaisin jumalan-palveluksen jälkeen Radio Deistä. Myös Aito Iskelmä Pohjanmaasta ja Aito Hitti Pohjanmaasta kuuluu seurakunnan ohjelmia.

Kuuntele Seinäjoen seurakunnan radio-ohjelmia:

RADIO DEI POHJANMAA 89,4 MHz

HUOM. vuoden 2018 alusta ohjelma-aikamme muuttuvat Radio Dei Pohjanmaassa. Uudet ajat ovat:
  • Su klo 9.58-11.30 jumalanpalvelus
  • Su klo 11.30 Elämän ääniä -ohjelma
  • Pois alta, pohojalaanen tuloo -pakina lähetetään edelleen ma klo 17.45

AITO ISKELMÄ POHJANMAA 96,9 MHz

  • Ke n. klo 12-12.15 Pyhää arkea -ohjelma
  • Pe n. klo 12 Pois alta, pohojalaanen tuloo -pakina

AITO HITTI POHJANMAA 98,2 MHz

  • Ti n. klo 16.20 Pois alta, pohojalaanen tuloo -pakina
  • To n. klo 17.20-17.30 Pyhää arkea -ohjelma

Seinäjoen seurakunnan radio-ohjelmat verkossa

Voit kuunnella tästä Seinäjoen seurakunnan radio-ohjelmia. Ohjelmista on poistettu teostosyistä musiikki.


18.6.2017: Seinäjoen seurakunnan radio-ohjelmassa puhutaan tällä kertaa rippikoulusta. Seinäjoen alueseurakunnan rippikoulupastori Tinja-Mari Lammila kertoo mm. piispainkokouksen hyväksymästä uudesta rippikoulusuunnitelmasta sekä rippikoululaisten hengellisestä kehityksestä rippikoulun myötä. Toimittajana on Kaija Honkala.

Listen to "Rippikoulu ja uusi rippikoulusuunnitelma" on Spreaker.

15.6.2017: Seinäjoen seurakunnan kesäinen lähetyskahvila Mission Café on jälleen avautunut Lakeuden Ristin kirkkopihan terassilla, yhdellä kaupungin upeimmista kahvittelupaikoista ja on avoinna 12.8. saakka. Sanna Martzahn käväisi kahvilla ja itseleivotulla korvapuustilla ja tapasi kahvilan toiminnasta vastaavan alueseurakunnan lähetyssihteeri Pia Ketolan sekä tämän kesän reippaat ja innokkaat kahvilatyöntekijät Olgan ja Katriinan.

Listen to "Mission Cafe" on Spreaker.

11.6. 2017: Kuortaneella sijaitsevan, nykyisen Haapaniemen hiippakuntakartanon seinään paljastettiin toukokuun lopulla Lotta-laatta Lottien siellä vuodesta -40 vuoteen -68 ylläpitämän invalidikodin muistoksi. Erityisesti talvisota laajensi Lottien tekemään invalidien huoltotyötä, sillä maamme oli köyhä, sosiaalinen lainsäädäntö puutteellista eivätkä sotasairaalat voineet kuntouttaa invalideja.

Annukka Viitaniemi haastatteli museoneuvos Marja-Liisa Haveri-Niemistä Kuortaneen Invalidikodin vaiheista.

Listen to "Lotat ja Haapaniemi" on Spreaker.

8.6.2017: Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen tempaukset saatiin Seinäjoella viime viikolla päätökseen lusikkaleipä- ja karjalanpiirakkatalkoiden merkeissä. Miten kirkon vuosittainen suurkeräys, jota lähimmäisenrakkauden kansanliikkeeksikin kutsutaan, on tänä vuonna paikkakunnalla sujunut, siitä kertoo seuraavassa lisää Seinäjoen seurakunnan diakoni Seija Saari. Toimittajana on Sanna Martzahn.

Listen to "YV-keräyksen tuloksia" on Spreaker.

4.6.2017: Eilen on juhlittu tuoreita ylioppilaita ja muita valmistuneita ympäri Etelä-Pohjanmaata. Seinäjoki Areenan lakitustilaisuudessa valkolakin painoi päähänsä yli 220 Seinäjoen lukiosta ylioppilaaksi kirjoittanutta. Heidän joukossaan oli myös seinäjokinen Eveliina Nevala, joka aikoo lakkiaisten jälkeen viettää kesää Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan pääsykokeisiin valmistautumalla ja töitä tekemällä.

Lähdetään liikkeelle sillä perinteisellä kysymyksellä: eli miltä nyt tuntuu.

Listen to "Tuore YO Eveliina Nevala" on Spreaker.

28.5.2017: Opaskierros Aalto-keskuksessa tuntuu kokeneelle oppaalle melko tavalliselta tehtävältä. Riitta Marttila oli kuitenkin uuden edessä opastaessaan toukokuun viimeisellä viikolla kuurosokeille suunnattua kierrosta.

Anne Ristikangas jutteli Riitta Marttilan kanssa ennen opastusta. Lisäksi ohjelman lopussa on pieni hetki itse paikan päältä kuurosokeiden opastuskierrokselta tulkkien ja heidän asiakkaidensa kanssa.

Listen to "Opaskierros kuurosokeille" on Spreaker.

24.5.2017: Seinäjoen seurakunnan tämän kesäinen Suvimusiikki-konserttisarja käynnistyy ensi sunnuntaina 28.5. Mika Nisulan ja Maria Väinölän konsertilla "Seisahdu sieluni". Konserttisarja jatkuu syyskuun puoliväliin saakka. Yhdentoista varsinaisen Suvimusiikki-konsertin lisäksi tarjolla on tänäkin kesänä myös lounasmusiikkihetkiä Lakeuden Ristissä.

Jo 24. kerran järjestettävän sarjan on koonnut kanttori Maria Väinölä, jota haastattelee seuraavassa Leena Lehto.

Listen to "Suvi- ja lounasmusiikki 2017" on Spreaker.

21.5.2017: Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin humanitaarisen avun antaja. Se toimii 17 maassa, siellä missä hätä on suurin ja tekee työtä kaikkein köyhimpien ihmisten kanssa. Kolme strategista teemaa ohjaavat Kirkon Ulkomaanavun työtä: oikeus rauhaan, oikeus koulutukseen ja oikeus toimeentuloon.

Mauno Parviainen tapasi Kirkon Ulkomaanavun kansainvälisen työn johtajan, seinäjokisen Tomi Järvisen.

Listen to "KUA:n kansainvälisen työn johtaja Tomi Järvinen" on Spreaker.

18.5.2017: Pian alkaa kesän hääsesonki. Yksi tärkeä ja tunteikas osa vihkimistä on musiikki. Seinäjoen seurakunnan radio-ohjelmassa Sanna Martzahn jututtaa tänään alueseurakunnan johtavaa kanttoria Maria Väinölää kirkkovihkimisen musiikista. Ihan aluksi kuullaan, missä vaiheessa musiikin miettiminen vihkitilaisuuteen kannattaa aloittaa.

Listen to "Häämusiikkikonsertti ja häämusiikkivinkkejä" on Spreaker.

14.5.2017: Seinäjoen seurakunnan radio-ohjelmassa tapaamme tänään äitienpäivän merkeissä seinäjokisen Katja Jokilehdon, joka on kahden lapsen äiti, yhteishuoltaja ja lähivanhempi. Lisäksi Katjalla on ms-tauti ja pco-monirakkulaoireyhtymä, eikä hänen pitänyt alun perin saada lapsia lainkaan sairautensa takia.

Seuraavassa Katja kertoo arjestaan ja sen kohokohdista. Häntä haastattelee toimittajamme Saana Korpi.

Listen to "Katja Jokilehto ja äitiys" on Spreaker.

11.5.2017: Koulut loppuvat kolmen viikon kuluttua ja koululaiset ovat toki lomansa ansainneet. Suurin osa 15-19 -vuotiaista koululaisista kuitenkin haluaisi ainakin osan kesästä tehdä töitä ja tienata omaa rahaa. Usein nuorten kanssa keskustellessa nousee esiin työkokemuksesta johtuva oravanpyörä: jotta saisi kesätöitä, tarvitaan työkokemusta ja työkokemusta karttuu vain töitä tekemällä. Siksipä kesätyöpaikan saanti tuntuu jopa lottovoittoon rinnastuvalta onnenpotkulta.

Seinäjoen seurakunnan radio-ohjelmassa tapaamme kolme onnellista kesätyöpaikan saanutta nuorta, Emmi Puron, Silva Pendolinin ja Emmi Klutaksen. Tyttöjä jututtaa Anna-Maria Pendolin.

Listen to "Kiva päästä kesätöihin" on Spreaker.

7.5.2017: Ystävyyttä yli rajojen. Seinäjoen seurakunnassa on tehty ystävyysseurakuntatyötä muiden maiden evankelisluterilaisten seurakuntien kanssa jo vuosikymmeniä. Joihinkin seurakuntiin yhteydet ovat vuosien saatossa harvenneet, toisiin taas tiivistyneet. Yksi esimerkki viime vuosina tiivistyneestä yhteistyöstä on unkarilainen Sopronin seurakunta.

Nuorisotyön johtaja Pete Ketola on ollut keskeisessä roolissa Sopronin seurakunnan kanssa tehtävässä yhteistyössä ja kertoo siitä ja itse kaupungista seuraavassa lisää.

Listen to "Ystävysseurakunta Sopron" on Spreaker.

4.5.2017: Laulaja-evankelista Jippu eli Meri-Tuuli Elorinne esiintyi perjantaina 28.4. Nurmon kirkossa. Ennen keikkaansa hänellä oli pieni hetki aikaa kertoa toimittaja Saana Korvelle elämästään, uskostaan ja myös myrskyisestä nuoruudestaan.  

Listen to "Jippu, elämä ja usko" on Spreaker.

30.4.2017: Onko lapsi jäänyt kastamatta? Rasittavatko ristiäisjärjestelyt? Seinäjoen alueseurakunta tarjoaa kastetilaisuuteen kauniit puitteet ja kakkukahvit, sillä lauantaina 20.5. Lakeuden Ristissä vietetään kastepäivää. Kastettavaksi voi tuoda vauvan, kouluikäisen lapsen tai vaikkapa jo rippikoulun kynnykselle ehtineen nuoren. Kastepappina tilaisuudessa toimiva Arja Peltoketo kertoo seuraavassa lisää aiheesta. Toimittajana on Sanna Martzahn.

Listen to "Seinäjoen seurakunnan kastepäivä" on Spreaker.

23.4.2017: Katri Tuomiharju on toiminut viime kesästä saakka Ylistaron lähetyssihteerin tehtävänsä lisäksi Seinäjoen seurakunnan monikulttuurisen työn sihteerinä. Millaista hänen työnsä on, mitä kaikkea siihen kuuluu ja millaisia haasteita ja iloja työ tarjoaa – siitä Katri kertoo seuraavassa, Saana Korven toimittamassa haastattelussa.

Listen to "Monikulttuurisuustyö Seinäjoen seurakunnassa" on Spreaker.

20.4.2017: Viitasen Piia -trio konsertoi Nurmon kappeliseurakunnan ja Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyön järjestämässä perinteisessä pitkäperjantain tapahtumassa 14.4. Piiasta tuli muusikko ikään kuin mutkan kautta, ja hänen julkaisi yhtyeensä kanssa loppuvuodesta 2016 jo kolmannen albuminsa. Laulaja ja lauluntekijä Piia Viitanen muistetaan myös viime kesän Herättäjäjuhlille tilatusta musiikkivideosta, jolla hän esitti Jaakko Löytyn kappaleen Kahden maan kansalainen. Piia Viitasta haastatteli Nurmossa Alma Tuiskula.

Listen to "Piia Viitanen Nurmossa" on Spreaker.

16.4.2017: Jeesus on noussut kuolleista. Kristuksen ylösnousemuksesta ja voitosta kertoo seuraavassa ohjelmassa Kauhajoen seurakunnan kirkkoherra Jouko Ala-Prinkkilä. Häntä haastattelee Kaija Honkala.

Listen to "Kristuksen ylösnousemus ja voitto" on Spreaker.

12.4.2017: Kulttuurikollektiivi Sillan ja Seinäjoen alueseurakunnan yhdessä tuottama Pääsiäisen tie -näytelmä esitetään kirkkopihassa ja Lakeuden Ristissä 1. pääsiäispäivänä 16.4. ja se kertoo pääsiäisen tapahtumista tavallisen ihmisen näkökulmasta ja sopii vaikkapa koko perheelle. Sanna Martzahn tapasi näytelmän käsikirjoitusvaiheessa mukana olleen pastori Merja Lampilan sekä pääsiäisdraaman ohjaajat Tanja Huuskosen ja Juulia Soidinahon.

Listen to "Pääsiäisen tie -draama" on Spreaker.

9.4.2017:Tänään tapaamme Kari Lähdesmäen. Lähdesmäki on kasvatustieteen maisteri, ja hän on tehnyt elämätyönsä nuorten ja nuorten aikuisten parissa. Ennen eläkkeelle siirtymistään hän toimi Tampereen seurakuntien nuorisotyön johtajana.

Seuraavassa, Anne Ristikankaan haastattelussa, Kari Lähdesmäki kertoo mm. siitä, mikä on tärkeää, kun toimitaan nuorten keskuudessa?

Listen to "Kari Lähdesmäki ja nuoret aikuiset" on Spreaker.

6.4.2017: Perinteinen pitkäperjantain tapahtuma Nurmossa kokoaa jälleen monet pääsiäisen aikaan kotiseudulleen saapuvat nuoret, nuoret aikuiset ja neljääkymppiäkin käyvät ensin Nurmon kirkkoon ja sitten konserttiin Nurmon seurakuntatalolle. Esiintymässä siellä on 14.4. luomufolkiksikin luonnehdittua musiikkia esittävä Viitasen Piia. Seuraavassa Jani Kela kertoo tapahtuman luonteesta, historiasta ja esiintyjistä. Toimittajana on Sanna Martzahn.

Listen to "Jani Kela ja Nurmon pitkäperjantai" on Spreaker.

2.4.2017: Kinkeriperinne on satoja vuosia vanha ja kinkerit ovatkin yksi vanhimmista seurakunnan kokoontumistavoista. Seinäjoen seurakunnassa pidetään noin 40 kinkerit vuodessa, lähinnä Ylistarossa, Peräseinäjoella ja Nurmossa. Kinkerikierros ajoittuu yleensä alkuvuoteen.

Seuraavassa Ylistaron kappeliseurakunnan johtava kappalainen Minna Lainimo kertoo Ylistaron kinkereistä. Mutta aloitetaan kuitenkin kinkereiden historialla.

Listen to "Kinkerit Ylistarossa" on Spreaker.


Seinäjoen seurakunnan joitakin vanhempia radio-ohjelmia voit kuunnella YouTube-kanavaltamme »
Nuori nainen kuuntelee radiota kuulokkeilla.

Jumalanpalvelusradioinnit

Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset radioidaan ja niitä voit kuunnella radio Deistä 89,4 MHz joka pyhä klo 10 alkaen.

Maaliskuu

Su 4.3. klo 10 Nurmo, messu (Herättäjän kirkkopyhä)

Su 11.3. klo 10 Peräseinäjoki, messu

Su 18.3. klo 10 Seinäjoki (LR), messu (valtakunnalliset naiskuoropäivät)

Su 25.3. klo 10 Nurmo, messu

Pe 30.3. klo 10 Seinäjoki (LR), sanajumalanpalvelus, pitkäperjantai

Huhtikuu

Su 1.4. klo 10 Nurmo, messu, 1. pääsiäispäivä

Su 8.4. klo 10 Seinäjoki (LR), messu (KRS:n kirkkopyhä)

Su 15.4. klo 10 Peräseinäjoki, messu

Su 22.4. klo 10 Seinäjoki (LR), messu (Kansanlähetyksen kirkkopyhä)

Su 29.4. klo 10 Ylistaro

Toukokuu

Su 6.5. klo 10 Seinäjoki (LR), messu (Popup gospel -kuoro, mielenterveysviikon päätös)

Su 13.5. klo 10 Nurmo, messu, äitienpäivä

Su 20.5. klo 10 Peräseinäjoki, messu

Su 27.5. klo 10 Seinäjoki (LR), messu (isojen ja vanhojen siunaaminen)


Jumalanpalveluksen jälkeen on vuorossa sunnuntaisin Seinäjoen seurakunnan toimitettujen ohjelmien osuus. Ole kuulolla!

Onko sinulla mielenkiintoinen tarina kerrottavana tai tunnetko jonkun ihmisen, jonka tarina voisi kiinnostaa muitakin. Ota yhteyttä seurakunnan viestintään ja kerro ideasi.