Rippikoulut 2018

 

Vuoden 2018 rippikouluihin ilmoittaudutaan syyskuussa. Kaikille vuonna 2003 syntyneille seurakunnan jäsenille postitetaan kotiin rippikouluesite, josta löytyy kyseisen vuoden rippikoulutarjonta ja ilmoittautumisohjeet. Mikäli et kuulu tähän rippikouluikäluokkaan, mutta haluaisit silti mukaan leirille tai olet kiinnostunut aikuisrippikoulusta, ole rohkeasti yhteydessä!

Mikäli nuori on menossa jonnekin muualle kuin Seinäjoen seurakunnan riparille, tulee kotiseurakuntaan tutustumisjakson vuoksi ilmoittautua myös sähköisesti.

 

Rippikoulutyön oma blogi kesän leireiltä: https://seinajoenriparit.wordpress.com/

Valtakunnallista riparitietoa tästä linkistä: http://www.ripari.fi

Rippikoulu on puolen vuoden matka!

RIPPIKOULUSUUNNITELMA:

- Rippikoulun kesto on noin puoli vuotta.
- Opetusta on 80 h.
- Opetusta on monenlaista: jumalanpalveluskäynnit, tutustumiset eri työmuotoihin jne.

Lankarin, Ahonniemen ja SeikkailuPosion rippikoululaiset keräävät merkkejä riparikorttiin tai riparipassiin. Lisäksi heillä on joitain yhteisiä tapaamisia. Alueseurakunnassa ei kerätä merkkejä, vaan ryhmillä on omia tapaamisia noin kerran kuussa. Työntekijät ovat vastuussa oman ryhmänsä aikatauluista.

Srk-yhteys-jakson tarkoituksena on tutustua monipuolisesti oman seurakunnan toimintaan.

Leirimuotoisiin rippikouluihin kuuluu "kaupunkijakso" ennen leiriä.

Painopisteenämme on ehtoollinen

Suomessa on jo 1970-luvun lopulta ollut mahdollista lasten osallistuminen ehtoolliselle yhdessä aikuisen kanssa. Edellytyksenä ehtoollisen saamiselle on, että lapsi on kastettu ja että hänelle on opetettu ehtoollisen merkitys. Jo rippikouluaikana käymme ryhmänä ehtoollisella. Pappi vastaa ehtoollisopetuksesta. Silti: Konfirmaatiossa nuori osallistuu ensimmäisen kerran ITSENÄISESTI ehtoolliselle.

 

Rippikoulut 2018