Sururyhmä (aikuiset)

Sururyhmät on tarkoitettu niille, jotka kantavat surua läheisen ihmisen kuoleman vuoksi. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden kokoontua yhteen keskustelemaan ja käymään läpi menetykseen ja suruun liittyviä asioita ja tunteita. Niissä voi luottamuksella keskustella ja kuunnella, jakaa ajatuksiaan tai olla vain hiljaa. Sururyhmän kokoontuessa on alkuhartaus ja päätteeksi myös pieni hartaus tai iltavirsi.

Sururyhmään osallistumisesta pyydetään ennakkoilmoittautumista ryhmän vetäjille. Toivomus on, että osallistujat olisivat mukana jo heti ensimmäisestä kokoontumisesta lähtien, sillä toisen kokoontumiskerran jälkeen ei yleensä enää oteta uusia mukaan.

Sururyhmät ovat maksuttomia.


Seinäjoen alueseurakunta

Alueseurakunnan sururyhmät alkavat syksyisin ja keväisin, kun ilmoittautuneita on tarpeeksi, 5–6 henkilöä. Sururyhmät kokoontuvat yleensä 6–7 kertaa, puolitoista tuntia kerrallaan, joka toinen viikko. Ryhmällä on kaksi vetäjää, useimmiten seurakunnan pappi ja diakoniatyöntekijä tai muu seurakunnan työntekijä tai koulutettu vapaaehtoinen.

Sururyhmien aikatauluja ja kokoonpanoja voidaan suunnitella ilmoittautuneiden ikä ja toiveet huomioiden. Esimerkiksi eläkeläisistä koostuvassa sururyhmässä voidaan kokoontumisajaksi suunnitella päiväaikaa tai nuorille voidaan perustaa oma sururyhmä.

Sururyhmiin on jatkuva ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon numeroon (06) 418 4901. Sururyhmien tarkemmista kokoontumisajoista tiedotetaan ilmoittautuneille.

 


Peräseinäjoen kappeliseurakunta

Sururyhmä on tarkoitettu aikuisille lähiomaisensa tai läheisensä menneen vuoden aikana menettäneille. Sururyhmä kokoontuu Nuorisotila Kopilla yhteensä 5–6 kertaa noin kahden viikon välein. Uuden ryhmän ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 10.11. klo 19. Ryhmän vetäjinä toimivat Irja Hietala ja Tarja Niemi, kts. yhteystiedot alla.

Lähiomaisensa menettäneelle lähetetään kutsukirje pyhäinpäivän kirkkoiltaan ja samassa yhteydessä tiedotetaan seurakunnan sururyhmästä. Ilmoittautuminen sururyhmään Irja Hietalalle, p. 040 7533 268 tai Tarja Niemelle, p. 040 5478 918.


Nurmon kappeliseurakunta

Sinulle, joka olet menettänyt läheisesi: syksyn 2016 sururyhmä kokoontuu Hyllykallion seurakuntakodilla. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa ja vetäjinä toimivat pappi Marjo Niskanen sekä diakoniatyöntekijä Kati Latikka. Ryhmään voit ilmoittautua mukaan 5.10.2016 mennessä. Kati Latikka, puh. 050 369 1755.


Ylistaron kappeliseurakunta

Ylistaron kappeliseurakunta järjestää vuodessa yhden surupiirin, joka kokoontuu syksyisin. Surupiiri alkaa lokakuussa ja kokoontumiskertoja on yhteensä viisi. Surupiiriä vetää kappalainen Marketta Veikkola ja diakoni Johanna Piuhola. Lisätietoja Johanna Piuholalta, kts. alla.


Järjestäjä: Nurmon kappeliseurakunta, Peräseinäjoen kappeliseurakunta, Seinäjoen alueseurakunta, Ylistaron kappeliseurakunta

Ota yhteyttä

Irja Hietala
Kappalainen
Peräseinäjoen kappeliseurakunta
Kirkkotie 2
61100 Peräseinäjoki
Auli Härkönen
Seurakuntapastori
Ylistaron kappeliseurakunta
Markinsalontie 2 B
61400 Ylistaro
Kati Latikka
Vastaava diakoniatyöntekijä
Nurmon kappeliseurakunta
Opintie 1
60510 Hyllykallio
Tarja Niemi
Diakoni
Peräseinäjoen kappeliseurakunta
Kirkkotie 2
61100 Peräseinäjoki
Johanna Piuhola
Diakoni
Seinäjoen alueseurakunta
Matti Visannin kuja 15 B
60100 Seinäjoki
Markku Ylinen
Johtava kappalainen
Peräseinäjoen kappeliseurakunta
Kirkkotie 2
61100 Peräseinäjoki