Sururyhmä itsemurhan kautta läheisensä menettäneille

Sururyhmät on tarkoitettu niille, jotka kantavat surua läheisen ihmisen kuoleman vuoksi. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden kokoontua yhteen keskustelemaan ja käymään läpi menetykseen ja suruun liittyviä asioita ja tunteita. Niissä voi luottamuksella keskustella ja kuunnella, jakaa ajatuksiaan tai olla vain hiljaa.

Ryhmiä järjestetään vuorovuosin Etelä-Pohjanmaan rovastikunnan alueella eri seurakunnissa. Sururyhmät ovat maksuttomia.

Sururyhmä itsemurhan tehneiden omaisille kokoontuu 2018 Ilmajoella

Pieneen 3-10 henkilön ryhmään kutsutaan ihmisiä koko Etelä-Pohjanmaan alueelta. Sururyhmä kokoontuu 6-8 kertaa kevään aikana Ilmajoen seurakuntakeskuksen Kamarissa. Osoite on Kirkkotie 37.

Ensimmäinen kokoontuminen on keskiviikkona 7.2.2018 ja seuraavat 2-3 viikon välein. Vetäjinä toimivat pastori Risto-Pekka Alhainen ja vastaava diakoniatyöntekijä Leena Martikkala. Ryhmä muodostuu ensimmäisellä kerralla mukaan tulevista. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 18-19.30.

Sururyhmä on tarkoitettu paikaksi, jossa saa puhua surustaan. Ryhmässä on lupa ilmaista erilaisia surun tunteita ja käydä kiireettömästi läpi kohdalle tullutta menetystä. Keskustelu on luottamuksellista. Kokoontumiskerrat ovat alustavan suunnitelman mukaan:

  • Ke 7.2. Tutustuminen
  • Ke 21.2. Mistä suruni syntyy, hautajaiset
  • Ke 7.3. Surun vaiheet, surutyö
  • Ke 21.3. Miten selviän arjessa
  • Ke 4.4. Muistojen ilta
  • Ke 25.4. Suurten kysymysten äärellä: tulevaisuus

Ilmoitathan ryhmän vetäjille mahdollisesta esteestä etukäteen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: pastori Risto-Pekka Alhainen, p. 050 554 0621 tai vastaava diakoniatyöntekijä Leena Martikkala, p. 050 537 0359.

Sururyhmän järjestää Ilmajoen seurakunta.

Diakoni
Seinäjoen alueseurakunta
Diakonia
Ala-Kuljun katu 1C
60100 Seinäjoki

Mielenterveystyö, perhetyö, näkövammaistyö ja yhteisvastuukeräys. Jouppi – Alakylä – Katajalaakso – Huhtala – Niemistönmaa.


Seijan työvastuisiin kuuluvat yleisen ja yhteisen diakoniatyön lisäksi mielenterveystyö, perhetyö, erityisesti yksinhuoltajien parissa tehtävä työ, näkövammaistyö ja yhteisvastuukeräys. Seijan lähiövastuualue on: Joupin - Alakylän -Katajalaakson -Huhtalan ja Niemistönmaan lähiöissä ja kylillä.