Messu

su 18.10. kello 10.00

Lakeuden Risti

21. sunnuntai helluntaista, aihe: Jeesuksen lähettiläät, vastuuviikko alkaa

Pyhäpäivä: 21. sunnuntai helluntaista
Liturgi: Mauri Pitkäranta
Kanttori: Maria Väinölä
Avustava pappi: Jani Latva-Nikkola
Kolehti: Suomen Ekumeeniselle Neuvostolle kristittyjen yhteiseen työhön oikeudenmukaisen maailman puolesta Vastuuviikon kautta. Suomen Ekumeeninen Neuvosto ry.

Jeesuksen lähettiläät

Jeesus julisti, että Jumalan valtakunta on lahja. Hän lupasi syntien anteeksiantamuksen kaikkein syntisimmillekin. Jeesus lähettää omansa maailmaan todistamaan tästä armosta ja palvelemaan ihmisiä hänen nimessään. Kristitty on Vapahtajan lähettiläs, ”Kristus lähimmäiselleen”.

Evankeliumi

Joh. 13: 16-20

Jeesus puhui opetuslapsilleen:
    ”Totisesti, totisesti: ei palvelija ole herraansa suurempi eikä lähettiläs lähettäjäänsä suurempi. Kun te tämän tiedätte ja myös toimitte sen mukaisesti, te olette autuaat.
    Minä en sano tätä teistä kaikista. Tiedän kyllä, ketkä olen valinnut. Tämän kirjoitusten sanan on käytävä toteen: ’Ystäväni, joka söi minun pöydässäni, on kääntynyt minua vastaan.’ Minä sanon tämän teille jo nyt, ennen kuin ennustus toteutuu, jotta sen toteutuessa uskoisitte, että minä olen se joka olen. Totisesti, totisesti: joka ottaa vastaan sen, jonka minä lähetän, ottaa vastaan minut, ja joka ottaa minut vastaan, ottaa vastaan sen, joka on minut lähettänyt.”

Ekumeeninen vastuuviikko

Ekumeenista vastuuviikkoa vietetään 18.–25.10.2015 teemalla "Ylitä raja!" Vastuuviikon pakolaistaustaiset lähettiläät kiertävät syksyn aikana eri tapahtumissa kohtaamassa kampanjan yleisöä. Ylittämällä totutut rajamme – kuulemalla ja kohtaamalla toisiamme – voimme osaltamme olla antamassa turvaa kaikkensa menettäneille lähimmäisillemme. Kampanjan viestin mukaan: ”Jokaisella vainon kohteeksi joutuneella on oikeus hakea ja nauttia turvapaikkaa muissa maissa.” (YK:n ihmisoikeuksien julistus, 14.1 artikla)

Lisää vastuuviikosta: http://www.vastuuviikko.fi/2015/etusivu/


Järjestäjä

Seinäjoen alueseurakunta

Katso myös

su 20.8. klo 10.00

Sairaalan kirkko (Törnävä)

Messu sairaalan kirkossa

Messu Törnävän sairaalan kirkossa
su 20.8. klo 10.00

Ylistaron kirkko

Jumalanpalvelus Ylistaron kirkossa

Messu Ylistaron kirkossa, vanhemman väen kirkkopyhä.
su 20.8. klo 10.00

Nurmon kirkko

Messu Nurmon kirkossa

SLEY:n kirkkopyhä