Kastepäivä

la 20.5. kello 12.00

Kastepäivä Lakeuden Risti

Mutkattomasti kasteelle Lakeuden Ristiin ja kakkukahville seurakuntakeskukseen. Kastejuhla ei vaadi suuria valmisteluja, sillä kastepäivänä kaikki on valmiina: kastemalja ja kakkukahvit.

Kastejuhlaa voi viettää Lakeuden Ristissä ja seurakuntakeskuksessa. Voit tuoda pienen, kouluikäisen lapsen tai vaikka jo rippikoulun kynnykselle ehtineen nuoren kastettavaksi. Seurakunta tarjoaa kauniit puitteet ja kakkukahvit.

Päivä palvelee erityisesti niitä perheitä, joilta lapsi on syystä tai toisesta jäänyt kastamatta. Kastepäivä tarjoaa oivallisen avun myös tuoreille vanhemmille, jotka haluavat järjestää juhlan vaivatta. Kastettavan perhettä ja läheisiä odottavat juhlaa varten somistettu Lakeuden Ristin kirkko tai Lakeuden Ristin kappeli sekä juhlatarjoiluna kakkukahvit seurakuntakeskuksessa.

Missä iässä voidaan kastaa?
Kastejuhlaa vietetään yleensä noin kuuden viikon kuluttua lapsen syntymästä. Suurin osa kastetuista onkin vauvoja. Kuitenkin kuka tahansa voidaan kastaa, jos häntä ei ole aiemmin kastettu. Alle 12-vuotias voidaan kastaa kirkon jäseneksi, jos ainakin toinen hänen vanhemmistaan tai yksi hänen huoltajistaan on kirkon jäsen. 12-14-vuotiaan lapsen kastamiseen tarvitaan hänen oma kirjallinen suostumuksensa.

Nuoren ja aikuisen kaste toimitetaan silloin, kun kirkkoon haluaa liittyä 15 vuotta täyttänyt henkilö, jota ei ole aiemmin kastettu. Ennen kastetta hän käy rippikoulun.

Kastepäivänä kasteen lahja
Kastepäivänä 20.5. voi varata kasteajan klo 12, 13, 14, 15 tai 16. Kasteen jälkeen juhlaväelle on varattu oma aika kahvitteluun. Kastepäivään voi ilmoittautua 12.5. mennessä Seinäjoen alueseurakuntaan, p. (06) 418 4901 tai 044 751 0429. Kastepäivässä pappina on Arja Peltoketo.


Järjestäjä

Seinäjoen alueseurakunta

Ota yhteyttä

Arja Peltoketo
Kappalainen
Seinäjoen alueseurakunta
Ala-Kuljun katu 1A
60100 Seinäjoki

Katso myös

su 28.5. klo 10.00 -23.59

Lakeuden Risti

Messu

6. sunnuntai pääsiäisestä, aihe: Pyhän Hengen odotus, suvivirren sunnuntai
su 4.6. klo 10.00 -23.59

Lakeuden Risti

Messu

Helluntai, aihe: Pyhän Hengen vuodattaminen
la 10.6. klo 10.00

Lakeuden Risti

Konfirmaatio

Honkiniemi 1 rippikoululeiri