Opastettu kierros ”Itsenäisyyden polku”

to 6.7. kello 12.00

Opastettu kierros ”Itsenäisyyden polku”

Hotelli Alma, Ruukintie 4

Seinäjoen Oppaat ry:n opastettu kierros ”Itsenäisyyden polku – Mannerheim ja päämaja Seinäjoella 1918”. Lähtö Hotelli Alman pihasta.

Ylipäällikkö Mannerheimin päämaja sijaitsi Seinäjoella vapaussodan aikana tammi-maaliskuussa 1918. Mannerheimin aikaan Seinäjoella toimi Suomen reserviupseerikoulu, ja täällä ryhmittyi koko itsenäisen Suomen 180 000 sotilasta kutsuntoihin.

Kävelykierroksella tutustutaan tästä ajanjaksosta muistuttaviin kohteisiin, kuten asemanseutuun ja sen entiseen rautatieläisten taloon, jossa ylipäällikkö Mannerheim usein ruokaili ja vietti iltaa. Vierailemme myös Suomen ensimmäisellä Mannerheim-patsaalla, jonka on suunnitellut kuvanveistäjä, jääkärikapteeni Lauri Leppänen.

Opastettuja kävelykierroksia järjestään yhteensä kymmenen. Kierrokset ovat maksuttomia, mutta ennakkoilmoittautuminen on suositeltavaa: Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy, matkailu@epmatkailu.fi tai puh. (06) 420 9090.

Kierros kestää 1,5 tuntia ja kävelymatka on n. 1,5 km. Kierroksen yhteydessä mahdollista tutustua Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon näyttelyihin, pääsymaksu 2 € / hlö.

Kahvittelumahdollisuus omakustanteisesti Hotelli-Ravintola Almassa.


Järjestäjä

Seinäjoen Oppaat ry