Suvimusiikkikonsertti: Ahjokoski & Petrescu -duo

su 9.7. kello 18.00

Lakeuden Risti

Suvimusiikki-konsertissa virtuoosimaista jazzia

Seinäjoen seurakunnan Suvimusiikki-konserttisarjassa kuullaan sunnuntaina 9.7. klo 18 Ahjokoski & Petrescu -duon konsertti. Lakeuden Ristissä esiintyvät silloin Grammy-palkittu pianisti Marian Petrescu ja kitaristi Petri Ahjokoski.

Konsertissa on luvassa virtuoosimaista jazzia, kun kaksikko esittää mm. Duke Ellingtonin hengellisiä jazzsävellyksiä, erilaisia virsi- ja spirituaalisovituksia sekä kappaleita Petri Ahjokosken Atmos Duo -kokoonpanon uudelta levyltä. Kaikki tulkittuna tunnelmallisella duokokoonpanolla, joka antaa tilaa soittajien improvisaatiolle ja musiikilliselle keskustelulle.

Pianisti Marian Petrescun soittoa on ihailtu neljällä mantereella. Los Angelesissa tehdyn ”Resonance Big Band Plays Tribute to Oscar Peterson” -levyn (2009) myötä Petrescu oli myös voittamassa tavoiteltua Grammy-palkintoa – ensimmäisenä suomalaisena jazzmuusikkona.

Petri Ahjokoski puolestaan tarttui kitaraan alkujaan rockmusiikin innoittamana teininä. Myöhemmin hän pääsi opiskelemaan muita tyylejä, mikä sytytti hänessä rajattoman kiinnostuksen kitaran mahdollisuuksiin sekä arvostuksen kaikkia musiikkityylejä kohtaan. Ammatillisella uralla hänen työnkuvaansa on kuulunut opetustyö, säveltäminen sekä lukemattomat esiintymiset klassisella kitaralla, sähkökitaralla, banjolla ja mandoliinilla mm. ympäri Eurooppaa ja USA:ssa.

Konserttiin vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Tervetuloa!


Järjestäjä

Seinäjoen alueseurakunta

Katso myös

su 18.3. klo 10.00

Lakeuden Risti

Messu

Marian ilmestyspäivä. Aihe: Herran palvelijatar.
su 18.3. klo 20.00

Peräseinäjoen kirkko

"Angel of Music - Musiikin enkeli"

Marianpäivän konsertti
ke 21.3. klo 18.00

Lakeuden Risti

BACH – passioaarioita ja sonaatteja

Kansainvälisenä vanhan musiikin päivänä kuullaan Lakeuden Ristissä J. S. Bachin passioaarioita ja sonaatteja.