Suvimusiikkikonsertti: Ahjokoski & Petrescu -duo

su 9.7. kello 18.00

Lakeuden Risti

Suvimusiikki-konsertissa virtuoosimaista jazzia

Seinäjoen seurakunnan Suvimusiikki-konserttisarjassa kuullaan sunnuntaina 9.7. klo 18 Ahjokoski & Petrescu -duon konsertti. Lakeuden Ristissä esiintyvät silloin Grammy-palkittu pianisti Marian Petrescu ja kitaristi Petri Ahjokoski.

Konsertissa on luvassa virtuoosimaista jazzia, kun kaksikko esittää mm. Duke Ellingtonin hengellisiä jazzsävellyksiä, erilaisia virsi- ja spirituaalisovituksia sekä kappaleita Petri Ahjokosken Atmos Duo -kokoonpanon uudelta levyltä. Kaikki tulkittuna tunnelmallisella duokokoonpanolla, joka antaa tilaa soittajien improvisaatiolle ja musiikilliselle keskustelulle.

Pianisti Marian Petrescun soittoa on ihailtu neljällä mantereella. Los Angelesissa tehdyn ”Resonance Big Band Plays Tribute to Oscar Peterson” -levyn (2009) myötä Petrescu oli myös voittamassa tavoiteltua Grammy-palkintoa – ensimmäisenä suomalaisena jazzmuusikkona.

Petri Ahjokoski puolestaan tarttui kitaraan alkujaan rockmusiikin innoittamana teininä. Myöhemmin hän pääsi opiskelemaan muita tyylejä, mikä sytytti hänessä rajattoman kiinnostuksen kitaran mahdollisuuksiin sekä arvostuksen kaikkia musiikkityylejä kohtaan. Ammatillisella uralla hänen työnkuvaansa on kuulunut opetustyö, säveltäminen sekä lukemattomat esiintymiset klassisella kitaralla, sähkökitaralla, banjolla ja mandoliinilla mm. ympäri Eurooppaa ja USA:ssa.

Konserttiin vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Tervetuloa!


Järjestäjä

Seinäjoen alueseurakunta

Katso myös

su 19.11. klo 18.00

Ylistaron kirkko

Siunaa ja varjele meitä - Suomi100-konsertti

Ylistarolaisten kuorojen ja solistien konsertti.
to 23.11. klo 19.00

Törnävän kirkko

Joulublues-konsertti

Aikuisten miesten hengellinen bluesbändi eli AMB the Blues Band esiintyy Törnävällä. Luvassa on joululaulupainotteinen Joulublues-konsertti.
pe 24.11. klo 18.00

Ylistaron kirkko