Tommy Hellstenin ja Tommi Kaleniuksen Kasvotusten-ilta

ti 5.9. kello 19.00

Tommy Hellstenin ja Tommi Kaleniuksen Kasvotusten-ilta Lakeuden Risti

Kirjailija-terapeutti Tommy Hellsten ja laulaja-lauluntekijä Tommi Kalenius saapuvat Kasvotusten-kiertueellaan Seinäjoelle.

Kasvotusten ovat kaksi omalla sarallaan tunnettua ihmisyyden ja elämän ihmettelijää ja etsijää. He edustavat kahta sukupolvea, kahta erilaista tapaa ilmaista ajatuksia. Illassa musiikki ja puhe vuorottelevat ja rakentavat kuulijoille mahdollisuuden viivähtää hetken kasvotusten elämän käännekohtien, kipujen ja kauneuden äärellä. 


Tommy Hellsten kommentoi: 

Neljäkymmentä vuotta aitiopaikalla ihmisyyden äärellä. Sitä on työni terapeuttina, kirjailijana ja kouluttajana ollut. Mitä olen oppinut meistä ihmisistä, keitä me olemme, mikä meitä yhdistää ja mikä erottaa? Missä meissä on kaikkein ihmeellisintä? Sanoilla ja sävelillä, musiikin universaalilla kielellä yritämme koskettaa sisimpämme salattuja kieliä, tavoittaa jotain oleellista siitä, mitä ihmisenä oleminen tässä maailmassa on. Levollinen pysähtyminen, läsnäolo tässä hetkessä. Siinä sisin tulee kosketetuksi.

Hellsten jatkaa:
- Illoissa yritämme etsiä uusia tapoja sanoittaa sitä mikä elämässä on tärkeää. Ihmisillä on syviä tarpeita, kuka niihin vastaa? Onko kirkolla enää ääntä tähän? Vanha tapa ei toimi, yritetään etsiä uusia tapoja kohdata ihmisiä ja löytää jotain siitä mitä ihminen kokee Pyhäksi.

Tommi Kalenius miettii:
Musiikki jatkaa siitä, mihin sanat loppuvat. Lauluilla voidaan osua ihmisyydessä johonkin sellaiseen selittämättömään kohtaan, jossa ei tarvita naamioita tai kovia kuoria. Näiden iltojen mahdollisuus on yhdistää ja rohkaista meitä löytöretkeilijöitä, jotka mietimme mistä tässä kaikessa on kyse ja mikä meidät tähän on tuonut. Lauluntekijänä janoan tällaisia ydinkosketuksia. Minulla on tarve jatkuvasti etsiytyä sille ihmisyyden paikalle, jossa sijaa saavat hiljaiset kysymykset, varmojen vastauksien sijaan.

Tommi Kaleniuksen mukana kiertueella esiintyvät Ninni Poijärvi, Mika Kuokkanen, Pasi Ryökkynen ja Antti Suonio.

Kesto noin 2h 30min väliajan kanssa.

Liput:
www.lippu.fi/kasvotusten
25 € palvelupalkkioineen ennakko

30 € ovelta mikäli lippuja jäljellä

Lisätietoa:
www.ihminentavattavissa.fi/ajankohtaista/kasvotusten-kiertue


Järjestäjä

Ohjelmatoimisto Kristalli

Katso myös

ke 22.8.2018 klo 6.30 - su 26.8.2018 klo 19.00

Tievatuvantie 69, 99830 Saariselkä

Vaellusretki Saariselän Tievatuvalle

Elokuinen retki Lappiin. Ilmoittaudu pikimmiten!
to 23.8. klo 18.00 -19.00

Liinamaan tupa Törnävän museoalueella

Virsien yhteislaulutilaisuus

Virsien yhteislaulutilaisuus Liinamaan tuvalla. Tänään lauletaan erityisesti vanhoja virsiä.
ke 29.8. klo 11.00

Lakeuden Risti

Lounasmusiikki-konsertti

Lounasmusiikkia Lakeuden Ristissä. Tule vaikka eväiden kanssa!