Konsertti: Musikalische Exequien

su 28.1. kello 18.00

Konsertti: Musikalische Exequien Lakeuden Risti

Keski-Pohjanmaan Maakuntakuoro esittää Heinrich Schützin Musikalische Exequien-teoksen Lakeuden Ristissä. Kuoroa johtaa dir. cant. Simo Kangas.

Heinrich Schützin Musikalische Exequien-teosta on sanottu ensimmäiseksi evankeliseksi sielumessuksi ja se käsittää kolme osaa, jotka tekstinsä puolesta muodostavat liturgisen kokonaisuuden.

Ensimmäinen osa, jonka esikuvana Schütz on käyttänyt katolisen sielunmessun Kyrie- ja Gloriaosia, on muodoltaan hengellinen konsertto. Toinen osa on venetsialaiseen tyyliin sävelletty motetti kahdelle neliääniselle kuorolle. Kolmas osa käsittää Simeonin kiitosvirren kahden viisiäänisen kuoron esittämänä, johon yhtyy kahden serafin ja autuaan sielun muodostama solistiryhmä.

Teos lauletaan suomenkielisenä ja se muodostuu solistikvartetista, yksittäisistä solisteista sekä ykkös- ja kakkoskuorosta.

Säestäjinä toimivat Risto Ainali, urut; Juha Pakkala, kontrabasso ja Ilmari Tunkkari, sello.  Solisteina laulavat Marita Härö, Margit Tuokko, Kaisa Saavalainen, Simo Kangas, Aarre Polso, Jari Siirilä, Veli Ainali ja Veli-Matti Erkkilä.

Keski-Pohjanmaan Maakuntakuoro on perustettu 16.4.1952 Ylivieskassa. Vuodesta 1983 kuoroa on menestyksellisesti johtanut keskipohjalaissyntyinen dir. cant. Simo Kangas. Kuoron johtajina on toiminut vuosien mittaan nimekkäitä kuoronjohtajia kuten Jorma Tolonen, Ossi Elokas, Eero Erkkilä ja Matti Hyökki.

Laulajia kuorossa on kokkolalaisten lisäksi myös Vetelistä, Halsualta, Kaustiselta ja Kalajoelta.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 €.


Järjestäjä

Seinäjoen alueseurakunta

Musiikkityö

Katso myös

la 20.1. klo 18.00

Seinäjoen seurakuntakeskus , Seurakuntasali

Ranskalaisen musiikin konsertti

Esiintymässä ovat Terttu Iso-Oja, sopraano, Petteri Loukio, tenori ja Kirill Kozlovski, piano. Sisäänpääsy on 10 €. Järjestäjänä toimii Seinäjoen Suomi-Ranska -seura ry.
su 21.1. klo 14.00

Ylistaron kirkko

Esa-Matias Heinosen sävellyskonsertti

Isokyröläisen Esa-Matias Heinosen säveltämiä ja sanoittamia hengellisiä lauluja esittävät mm. Hanna Petäjä, Kimmo Ala-Penttilä, Kari Lehtonen ja Heikki Maunuksela.
to 25.1. klo 18.30

Seinäjoen seurakuntakeskus , Alasali

Yhdessä sanoin ja sävelin

Yhdessä sanoin ja sävelin -illat jatkuvat kevätkaudella 25.1. alkaen. Illan teemana on ”Jerusalemin takia en voi vaieta” (Jes. 62:1b). Aiheesta puhuu Kansan Raamattuseuran kouluttaja Olli Seppänen.