Konsertti: Musikalische Exequien

su 28.1. kello 18.00

Konsertti: Musikalische Exequien Lakeuden Risti

Keski-Pohjanmaan Maakuntakuoro esittää Heinrich Schützin Musikalische Exequien-teoksen Lakeuden Ristissä. Kuoroa johtaa dir. cant. Simo Kangas.

Heinrich Schützin Musikalische Exequien-teosta on sanottu ensimmäiseksi evankeliseksi sielumessuksi ja se käsittää kolme osaa, jotka tekstinsä puolesta muodostavat liturgisen kokonaisuuden.

Ensimmäinen osa, jonka esikuvana Schütz on käyttänyt katolisen sielunmessun Kyrie- ja Gloriaosia, on muodoltaan hengellinen konsertto. Toinen osa on venetsialaiseen tyyliin sävelletty motetti kahdelle neliääniselle kuorolle. Kolmas osa käsittää Simeonin kiitosvirren kahden viisiäänisen kuoron esittämänä, johon yhtyy kahden serafin ja autuaan sielun muodostama solistiryhmä.

Teos lauletaan suomenkielisenä ja se muodostuu solistikvartetista, yksittäisistä solisteista sekä ykkös- ja kakkoskuorosta.

Säestäjinä toimivat Risto Ainali, urut; Juha Pakkala, kontrabasso ja Ilmari Tunkkari, sello.  Solisteina laulavat Marita Härö, Margit Tuokko, Kaisa Saavalainen, Simo Kangas, Aarre Polso, Jari Siirilä, Veli Ainali ja Veli-Matti Erkkilä.

Keski-Pohjanmaan Maakuntakuoro on perustettu 16.4.1952 Ylivieskassa. Vuodesta 1983 kuoroa on menestyksellisesti johtanut keskipohjalaissyntyinen dir. cant. Simo Kangas. Kuoron johtajina on toiminut vuosien mittaan nimekkäitä kuoronjohtajia kuten Jorma Tolonen, Ossi Elokas, Eero Erkkilä ja Matti Hyökki.

Laulajia kuorossa on kokkolalaisten lisäksi myös Vetelistä, Halsualta, Kaustiselta ja Kalajoelta.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 €.


Järjestäjä

Seinäjoen alueseurakunta

Musiikkityö

Katso myös

ti 21.8. klo 18.00 -19.00

Seinäjoen seurakuntakeskus

Solina-kuoron harjoitukset alkavat

Ilmoittautuminen klo 17.30-18.
ke 22.8.2018 klo 6.30 - su 26.8.2018 klo 19.00

Tievatuvantie 69, 99830 Saariselkä

Vaellusretki Saariselän Tievatuvalle

Elokuinen retki Lappiin. Ilmoittaudu pikimmiten!
to 23.8. klo 18.00 -19.00

Liinamaan tupa Törnävän museoalueella

Virsien yhteislaulutilaisuus

Virsien yhteislaulutilaisuus Liinamaan tuvalla. Tänään lauletaan erityisesti vanhoja virsiä.