Taizé-rukoushetki

su 8.4. kello 15.00

Hyllykallion seurakuntakoti

Taizé-rukoushetket ovat yksinkertaisia muodoltaan. Niissä vuorottelevat lyhyet raamatuntekstit ja rukouslaulut, joita toistetaan monta kertaa, usein eri kielillä.

Liturgi: Niskanen Marjo
Musiikki: Nurmon kirkkokuoro, joht. Anu Vuorenmaa ja Lakeuden Ristin kuoro, joht. Anna-Kaisa Lahtinen.

Taizé on pieni kylä Etelä-Ranskassa, johon on muodostunut veli Rogerin perustama ekumeeninen yhteisö ja veljeskunta. Veljeskunnan perustaja halusi edistää sovintoa ja rauhaa toisen maailmansodan repimässä Euroopassa ja tarjota turvapaikan pakolaisille. Taizéhen on alusta asti ollut tervetulleita kaikki; kristinuskon suuntaan, kansalaisuuteen tai mihinkään muuhunkaan määritteeseen katsomatta. Myös paljon uskonnottomia, agnostikkoja, ei-kristittyjä vierailee Taizéssa.

Taizé on ennen kaikkea nuorten ja nuorten aikuisten paikka - toivon ja tulevaisuuden näkymät ovat siellä vahvasti olemassa. Kaikkialta maailmasta nuoret kokoontuvat rukoilemaan, kiittämään, elämään yhdessä, tekemään arkisia palvelutehtäviä, keskustelemaan, viikon ajaksi kerrallaan. Elämään todeksi sitä, mitä voi olla luottamus ja rauhan sanoma toista ihmistä kohtaan. Pohtimaan sitä, mitä ylösnoussut Kristus ja hänen seuraamisensa merkitseekään elämässä. Taizé-kokoontumisia järjestetään myös säännöllisesti eri maanosissa ja seurakunnissa toimii ryhmiä ympäri maailman. Veljestön tarkoituksena on, että luottamuksen pyhiinvaellus jatkuu ja on läsnä nimenomaan paikallisseurakuntien arjessa. Taizé-laulut ovat levinneet ympäri maailman ja ovat Suomessakin useiden kirkkokuorojen vakioaineistoa ja kuuluvat olennaisena osana Tuomasmessuihin. "Missä rakkaus ja laupeus, siellä Jumala."

Tule mukaan hiljentymään, laulamaan, kokemaan yhteyttä.


Järjestäjä

Nurmon kappeliseurakunta

Katso myös

ke 18.7. klo 18.00

Nurmon kirkko

Kirkkopihahartaus

Hartaus pidetään Nurmon kirkon pihassa ja sateen sattuessa kirkossa. Lähetystyön tapulikahvio on avoinna ennen hartautta klo 17–18.
la 21.7. klo 11.00

Nurmon kirkko

Konfirmaatiomessu

Lankari 5 -rippikoululeirin konfirmaatio, tervetuloa!
su 22.7. klo 10.00

Nurmon kirkko

Sanajumalanpalvelus

9. sunnuntai helluntaista, aihe: Totuus ja harha