Honkiniemi 6A -rippikoululeirin konfirmaatio

la 14.7. kello 10.00

Lakeuden Risti

Honkiniemi 6A -rippikoululeirin konfirmaatiomessu. Rakkauden laki.

Kristus tuli täyttämään Jumalan tahdon ja käskyt, ei kumoamaan niitä. Kristityn on noudatettava rakkauden lakia ja rakastettava lähimmäistään. Kristityn tulisi olla valmis luopumaan jopa omista oikeuksistaan lähimmäistensä hyväksi ja osoittamaan rakkautta myös vihamiehilleen.

Liturgi: Laura Launiala
Kanttori: Maarja Korts
Muut työntekijät: Petja Pinomäki, Annu Toropainen
Ehtoollisella avustava pappi: Elina Lapinoja-Pitkänen

"Teille, jotka minua kuulette, minä sanon: Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat. Siunatkaa teitä kiroavat, rukoilkaa niiden puolesta, jotka parjaavat teitä. Jos joku lyö sinua poskelle, tarjoa toinenkin poski. Jos joku vie sinulta viitan, anna hänen ottaa paitasikin. Anna jokaiselle, joka sinulta pyytää, äläkä vaadi takaisin siltä, joka sinulta jotain vie.

Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille."

Luuk. 6: 27-31


Järjestäjä

Seinäjoen alueseurakunta

Katso myös

su 21.10. klo 10.00

Lakeuden Risti

Messu, Herättäjä-Yhdistyksen kirkkopyhä

Pyhäpäivä: Uskonpuhdistuksen muistopäivä, aihe: Uskon perustus
ti 23.10. klo 18.00

Lakeuden Risti

Ekumeeninen ja Kansainvälinen Iltakirkko

Vastuuviikon ekumeeninen kirkkoilta. Järj. ryhmä kristittyjä Seinäjoen kristillisistä seurakunnista. Kirkon jälkeen iltakahvit ja -tee kirkkosalissa. Ecumenical and international evening prayer in Finnish and in English.
Iltakirkon toteuttajina on kristittyjä eri seurakunnista. Musiikissa Jaakko ja Maria Laakso, piano ja laulu. Minun tarinani -haastattelu: Hope Nwosu, nigerialainen kahden lapsen yksinhuoltajaäiti


Ekumeeninen vastuuviikko on kirkkojen ja kristillisten järjestöjen yhteinen ihmisoikeuskampanja. Tänä vuonna Vastuuviikko pureutuu naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan syrjintään ja väkivaltaan kuten viime vuonnakin eli teema on kahtena vuotena sama.
Omalla äänellä -kampanja kulminoituu 21.-28.10.2018, , jolloin seurakunnat ympäri Suomen järjestävät Vastuuviikon tilaisuuksia.
su 28.10. klo 10.00

Lakeuden Risti

Rippikoulun aloitusmessu

Pyhäpäivä, 23. sunnuntai helluntaista, aihe: Antakaa toisillenne anteeksi

Rippikoulujen aloitusmessut järjestetään tänään kaikissa Seinäjoen kirkoissa.

Kaikkien rippikouluun ilmoittautuneiden rippikouluvuosi alkaa yhteisellä rippikoulun aloitusmessulla sunnuntaina 28.10.2018. Koko perheelle tarkoitetut messut järjestetään Ylistaron kirkossa ja Lakeuden Ristissä klo 10, Nurmon kirkossa klo 15 ja Peräseinäjoen kirkossa klo 10. Messun päätyttyä kirkossa on vielä pieni infotilaisuus rippikoulun käytänteisiin liittyen.