Tangokirkko

su 15.7. kello 12.00

Lakeuden Risti

Pyhäpäivä: Kirkastussunnuntai, aihe: Kirkastettu Kristus. Mukana uudet tangokuninkaalliset.

Liturgi: Lampila Merja
Kanttori: Korts Maarja
Musiikkiryhmä: Juuri kruunatut tangokuninkaalliset laulavat

Kirkastettu Kristus

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä." Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.


Järjestäjä

Seinäjoen alueseurakunta

Katso myös

su 21.10. klo 10.00

Lakeuden Risti

Messu, Herättäjä-Yhdistyksen kirkkopyhä

Pyhäpäivä: Uskonpuhdistuksen muistopäivä, aihe: Uskon perustus
su 21.10. klo 10.00

Peräseinäjoen kirkko

Sanajumalanpalvelus

Uskonpuhdistuksen muistopäivä. Uskon perustus.
ti 23.10. klo 18.00

Lakeuden Risti

Ekumeeninen ja Kansainvälinen Iltakirkko

Vastuuviikon ekumeeninen kirkkoilta. Järj. ryhmä kristittyjä Seinäjoen kristillisistä seurakunnista. Kirkon jälkeen iltakahvit ja -tee kirkkosalissa. Ecumenical and international evening prayer in Finnish and in English.
Iltakirkon toteuttajina on kristittyjä eri seurakunnista. Musiikissa Jaakko ja Maria Laakso, piano ja laulu. Minun tarinani -haastattelu: Hope Nwosu, nigerialainen kahden lapsen yksinhuoltajaäiti


Ekumeeninen vastuuviikko on kirkkojen ja kristillisten järjestöjen yhteinen ihmisoikeuskampanja. Tänä vuonna Vastuuviikko pureutuu naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan syrjintään ja väkivaltaan kuten viime vuonnakin eli teema on kahtena vuotena sama.
Omalla äänellä -kampanja kulminoituu 21.-28.10.2018, , jolloin seurakunnat ympäri Suomen järjestävät Vastuuviikon tilaisuuksia.