Lapsensa menettäneiden messu

to 6.12. kello 14.00

Törnävän kirkko

"Katso hiljaa sydämiin, lyötyihin ja tuskaisiin."

Tule hiljentymään menetyksen ja ikävän, mutta myös lohdun ja toivon äärelle Lapsensa menettäneiden messuun.

Messu on suunnattu eri-ikäisinä kuolleiden lasten vanhemmille, sisarkusille, isovanhemmille ja läheisille. Olet lämpimästi tervetullut surun kaikissa vaiheissa.
Messun jälkeen kirkossa on kahvitarjoilu.

Yhteistyössä Käpy ry:n kanssa.

Messussa ovat mukana Sanna Ålander, Anna-Kaisa Lahtinen ja Miia Raninen.

Messun on suunnitellut teologiopiskelija, Käpy ry:n vertaisryhmänohjaaja ja tukihenkilö Miia Raninen, jonka oma tytär Kerttu on menehtynyt kahdeksan vuotta sitten.

Messua varten Miia on lukenut useita lapsensa menettäneiden äitien ja isien selviytymistarinoita ja löytänyt niistä käsinkosketeltavan kivun lisäksi myös lohtua ja toivoa. Messun kaikissa osissa - esirukous, päivän rukous, synnintunnustus, saarna - on otettu huomioon lapsensa menettäneiden näkökulma: vanhempien, sisarusten, isovanhempien. Miian lisäksi mukana messussa on pastori Sanna Ålander sekä Kertun isoveli Ilari, joka esittää tilaisuudessa viulukappaleen. Messun aikana kaikilla on mahdollisuus sytyttää tuohus menetetyn lapsen muistoksi.

Messun jälkeen voi halutessaan jäädä yhdessä kirkkokahveille sekä keskustelemaan Miian ja seurakunnan muiden työntekijöiden kanssa. Mukana on myös Käpy ry:n vertaisohjaaja Kati Mutikainen.


Järjestäjä

Seinäjoen alueseurakunta