Suomalaisen musiikin konsertti

la 8.12. kello 19.00

Suomalaisen musiikin konsertti Lakeuden Risti

Aventura De Arcos -jousiorkesteri esiintyy solistinaan maailmalla menestynyt huippusellisti Samuli Peltonen.

Australiassa ja ympäri Eurooppaa uraa tehnyt, oman kaupunkimme kasvatti, Samuli Peltonen esiintyy jousiorkesteri Aventura de Arcosin solistina Lakeuden Ristissä.

Samuli on asunut viime vuodet kahta maata, Suomea ja Australiaa. Soolosellistin paikka Suomen kansallisoopperassa pitää menestyneen muusikon perheen ainakin vielä kotimaassa. Kiinnostus Samulin sellotulkintaan maailmalla kasvaa kuitenkin koko ajan. Konsertit ympäri maailmaa ja esiintymiset useissa ensemble-tyyppisissä kamarikokoonpanoissa tuovat vaihtelua ja monipuolisuutta soolotehtävien rinnalle kotimaassa.

Aventura de Arcos sai kuitenkin houkuteltua kiireisen miehen tänne Etelä-Pohjanmaalle ja Samuli esiintyy nyt pitkästä aikaa Seinäjoella. Suomalaisen musiikin päivään sijoitettu syyskonsertti kunnioittaa tänä vuonna kahta rakastettua säveltäjäämme. Samulin arvosellon sointi pääsee oikeuksiinsa Aulis Sallisen kamarimusiikkisarjan kauniissa, rytmisesti polveilevassa ja pidetyimmässä teoksessa. Oskar Merikannon tunnetut sävelmät kaikuvat kirkossa poikkeuksellisesti jousiorkesteriversioina.

Aventura de Arcos on orkesteri, jossa taitavat maakunnan jousisoittajat pääsevät soittamaan yhdessä haastavaa ja monipuolista ohjelmistoa rennossa ja mukavassa seurassa. Kaksi kertaa vuodessa konsertoivaa orkesteria johtaa Seinäjoen kaupunginorkesterin konserttimestari ja orkesterin promoottori, kapellimestari Antti Laasanen.

Ohjelma 10 €.

Järjestää Aventura De Arcos.


Järjestäjä

Aventura De Arcos

Katso myös

su 24.2. klo 12.00

Hyvän Paimenen kappeli, Kalevankatu 3, 2. krs., Seinäjoki

Messu

Messu Hyvän Paimenen kappelissa. Järj. Sley.
su 24.2. klo 17.00

Seinäjoen seurakuntakeskus

Kohtaamispaikka

Kansanlähetyksen Kohtaamispaikka. Aihe "Tuskan keskellä".
ti 12.3. klo 17.00

Seinäjoen seurakuntakeskus

Eilan veisuut

Eilan veisuut seurakuntakeskuksen kerhohuone 3:ssa.