ELY:n juhlien tunnus

Evankeliset kesäjuhlat 2018 Seinäjoella

Evankelinen lähetysyhdistys ELY ry järjestää Seinäjoen seurakunnan kanssa yhteistyössä Evankeliset kesäjuhlat Seinäjoella 8.–10.6.2018. Juhlapaikkana toimivat Lakeuden Risti, seurakuntakeskus ja niiden ympäristö. Juhlien teemana on ”Armo kuljettaa” Siionin Kanteleen laulun 339 mukaan. Laulun on sanoittanut E-P:n Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja, TT Eija Harmanen, joka on yksi perjantain 8.6. puhujista.

Avaa tästä kesäjuhlien ohjelma >>   (Päivitetty 31.5.2018)

Avaa tästä 9.5. laadittu tiedote >>   (Päivitetty 9.5.2018)

Evankeliset kesäjuhlat käynnistyvät perjantaina 8.6. ELY ry:n 10-vuotista taivalta juhlistavalla tilaisuudella kello 19. Mukana ovat mm. piispa Simo Peura, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki ja TT Eija Harmanen. Juontajina toimivat ELY:stä Pekka Knuutti ja Pekka Kiviranta. He tuovat välähdyksiä yhdistyksen 10-vuotistaipaleelta. Tilaisuuden päätteeksi Lakeuden Ristin tornista kajahtaa Arto Panulan iltasoitto trumpetilla.

Perjantai-ilta jatkuu mukavassa tunnelmassa kello 21, kun suosittu Pop Up Gospel -kuoro täyttää Lakeuden Ristin konsertillaan Oh Happy day – Armoa ja iloa iltaan. Kuoroa johtaa Tarja Kultalahti ja sinne on vapaa pääsy.

Ohjelmaa kaikenikäisille

Lauantain 9.6. ohjelma alkaa aamulla kello 10 aamusävelellä Lakeuden Ristissä. Kaikenikäisten juhla Ikärajaton armo kokoaa Lakeuden Ristiin kello 12 alkaen niin pienet kuin suuretkin. Juhlassa on luvassa mm. musiikkia, runoa ja nukketeatteria. Lasten toiminta jatkuu tämän jälkeen Ilosatamassa eli seurakuntakeskuksen alakertaan ja seurakuntasaliin järjestettyjen toimintapisteiden muodossa. Ohjelmassa on mm. askartelua, legoilua, laulua, raamatunkertomuksia Saku-vaarin piirtämänä, keppihevosrata ja geokätköilyä. Lue lisää lasten toiminnasta la 9.6. >>

Lounastauon jälkeisessä Lähettävä armo -tilaisuudessa ovat mukana Elvan seurakunnan kirkkoherra Vallo Ehasalu Virosta, Suomen Lähetysseuran eläkkeellä oleva Nepalin lähetti Kirsti Kirjavainen sekä TT Harri Kuhalampi. Musiikkia tarjoilee Liekit-kuoro johtajanaan Sanna Ågren.

TT ja arkeologi Eero Junkkaala pitää kello 17 alkavan raamattutunnin Lakeuden Ristissä. Junkkaalan raamattuopetuksen aiheena on Kuljettaako armo jo Vanhassa testamentissa?

Yle Radio 1 radioi lauantai-illan Siionin Kannel -messun Lakeuden Ristin sisäpihalla kello 19. Jos sade pääsee yllättämään, messu pidetään Lakeuden Ristissä. Messussa saarnaa kirkkoherra Vallo Ehasalu, liturgina on vs. johtava kappalainen Jarmo Happonen ja musiikissa on Seinäjärven kuoro johtajanaan Jouko palomäki.

Lauantain juhlapäivän päättää kanttori Maria Väinölän urkukonsertti Valot ja varjot kello 21 Lakeuden Ristissä. Tuohon aikaan auringon laskiessa kirkossa on nähtävillä upea valojen ja varjojen tanssi. Konsertti on osa Suvimusiikki-sarjaa ja sinne on vapaa pääsy, käsiohjelma maksaa 10 €.

Sukupolvet yhdessä

Sukupolvien päivä sunnuntai 10.6. alkaa kello 9 aamuseuroilla Lakeuden Ristissä. Seurojen jälkeen kello 10 vietetään Sukupolvien messua, jossa saarnaa rovasti Sakari Nurmesviita, liturgina on johtava kappalainen Liisa Rantala, musiikissa on ryhmä Solina-kuorolaisia johtajanaan Suvi Lehtimäki ja kanttorina on Lea Salumäe. Messussa on kaikenikäiset avustamassa.

Kesäjuhlat huipentuvat pääjuhlaan ”Armo kuljettaa” kello 13 Lakeuden Ristissä. Mukana on perheterapeutti ja kirjailija Saara Kinnunen, joka puhuu aiheesta Ikäpolvet yhdessä. Johtava kappalainen Markku Orsila pitää raamattuopetuksen ja musiikissa on Lakeuden Ristin kamarikuoro johtajanaan Johanna Ojala-Haapala. Pääjuhlan lopuksi kuullaan kutsu vuoden 2019 kesäjuhlille.

Lisätiedot:
Antero Rasilainen, ELY:n pääsihteeri, puh. 045 134 4634, antero.rasilainen@evankeliset.net
Satu Kivisaari, ELY:n Pohjanmaan alueen aluesihteeri, puh. 050 563 6079, satu.kivisaari@evankeliset.net
Jukka Salo, Seinäjoen seurakunnan kirkkoherra, puh. 050 548 9458, jukka.salo@evl.fi

Majoitus

Seinäjoella ja sen ympäristössä järjestetään useita kesätapahtumia ja sen vuoksi on hyvä olla ajoissa majoitusvarausten kanssa. Etelä-Pohjanmaan Matkailun internetsivuilla on listattuna kaikki majoitusmahdollisuudet Seinäjoella. Sieltä löytyy niin hotellien kuin leirintäalueidenkin yhteystiedot. Osoite on www.epmatkailu.fi/majoitus.

Lahjoita arpavoittoja

Kesäjuhlilla myydään arpoja ja nyt olisi aika lahjoittaa arpavoittoja. Arpavoittoja ottaa vastaan kirkkoherranvirastossa Eila Kujala (ma-to klo 9-15) ja Ystävän tuvalla Piuholan Johanna. Kiitos avustasi!

Päätoimikunta koolla

Kuvassa vasemmalta: Maarit Ilonen, Salme Rinta-Komsi, Maria Väinölä, Satu Kivisaari, Ulla Latomäki, Jukka Salo, Leo Norja, Antero Rasilainen ja Jaana Kujala. Kuva: Laura Isoluoma.