Tapio Luoma ehdolle arkkipiispaksi

12.9.2017 09.30

Espoon piispaa Tapio Luomaa on pyydetty ehdolle keväällä järjestettävään arkkipiispan vaaliin. Luoma on antanut suostumuksensa. Ennen Espoon piispan tehtäviään Luoma työskenteli mm. Seinäjoen seurakunnan kirkkoherrana.

Joukko äänioikeutettuja Turun arkkihiippakunnasta ja muualta maasta on pyytänyt Espoon piispaa Tapio Luomaa ehdolle helmi-maaliskuussa järjestettävään arkkipiispan vaaliin. Luoma on myös antanut suostumuksensa.

Häntä pyydettiin ehdokkaaksi muun muassa siksi, että hän on sekä papin perustyössä, kirkkoherrana että piispana toiminut yleistä luottamusta herättävällä tavalla. Kokemuksensa perusteella hän olisi sopiva myös arkkipiispan vaativaan tehtävään.

Niin ikään Luoma tuntee kirkon ja on kiinni tässä ajassa ja sen kysymyksissä. Maltillisena ja laaja-alaisena teologina hän rakentaisi kirkon tulevaisuutta ja ykseyttä.

Tapio Luoma, 55, on toiminut Espoon hiippakunnan piispana vuodesta 2012 lähtien. Sitä ennen hän työskenteli kolmessa eteläpohjalaisessa seurakunnassa, viimeksi Seinäjoen seurakunnan kirkkoherrana.

Luoma on oppiarvoltaan teologian tohtori. Hän väitteli tohtoriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1999 aiheenaan teologian ja luonnontieteiden suhde.

Lisätiedot: Espoon piispa Tapio Luoma, p. 050 411 3818 (piispan sihteeri), e-mail: tapio.luoma@evl.fi.

« Uutislistaukseen