Yhteisvastuukeräys käynnistyy!

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön. 

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

www.yhteisvastuu.fi

YHTEISVASTUUTAPAHTUMAT 2017 SEINÄJOELLA »

Seinäjoella tuotto lähes 89 000 euroa

Yhteisvastuukeräyksen vuoden 2016 tilitys on luovutettu presidentti Sauli Niinistölle marraskuun puolessa välissä. Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna 3 458 278,70 euroa. Varoilla torjutaan nuorten syrjäytymistä Suomessa ja Ugandassa.

Seinäjoella tuotto oli 88 765,70 euroa, vajaa 5 000 euroa vähemmän kuin vuonna 2015.

- Uskon, että näillä varoilla rahoitettavalla ehkäisevällä työllä tullaan saamaan aikaiseksi yksistään Suomessa useiden miljoonien eurojen säästöjä korjaavassa lastensuojelutyössä. Ja mikä tärkeintä; vältytään suurelta määrältä inhimillistä kärsimystä, Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen sanoo.

Suomessa yhteisvastuuvaroin ehkäistään nuorten syrjäytymistä sekä tuetaan heidän elämänhallintataitojensa kehittymistä ja osallisuutta partiotoiminnan avulla. Syrjäytymisvaarassa olevia nuoria etsitään ja ohjataan partion pariin muun muassa tukemalla vähävaraisista perheistä tulevien sekä maahanmuuttajataustaisten nuorten partioharrastusta. Keräysvaroin tuetaan myös Sisupartiotoimintaa, jossa mukana olevat lapset ja nuoret ovat pääosin aisti-, liikunta- ja kehitysvammaisia.

Seinäjoen hyvä keräystuotto perustuu nimenomaan suureen vapaaehtoisten joukkoon, joka kevään aikana kiersi listojen kanssa ovelta ovelle ympäri seurakuntaa. Diakoniatyö eri alueilla organisoi keräystä.

Yhteisvastuu 2017 auttaa ihmiskaupan uhreja

Suomessa vuoden 2017 keräysvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa.

Keräysvaroin muun muassa kehitetään tukihenkilötoimintaa sekä etsivää työtä ympäristöissä, joissa haavoittuvuus on suurta ja hyväksikäytön riskit merkittäviä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Keräysvaroilla tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi.

Vuoden 2017 keräys alkaa 5.2.

Koko Seinäjoen seurakunnan alueella n. 500 vapaaehtoista listakerääjää lähtee liikkeelle 5.2. ja keräysaika jatkuu toukokuun loppuun asti. Älä siis säikähdä, kerääjä voi pian kolkutella ovellasi. Hän on hyvällä asialla.

Perjantaina 3.2. ilmestyvässä Lakeuden Risti-lehdessä on tarkempaa tietoa keräyksestä. Luetteloa kerääjistä ei tänä vuonna julkaista lehdessä.