Yksin- ja yhteishuoltajien olohuone

Yh-iltojen tarkoitus on toimia vertaistukiryhmänä, jossa yksin- ja yhteishuoltajat voivat tavata toisiaan keskustelun ja joskus teemailtojen merkeissä. Kokoonnumme kerran kuukaudessa kaksi tuntia kerrallaan.

Keskusteluaiheet aikuisilla ovat viime vuosina olleet voimavaralähtöisiä. Välillä illoissa on käynyt vierailijoita puhumassa eri teemoista. Esim. perheneuvoja, koulukuraattori, asianajaja ja kirjaston satutäti ovat olleet vieraina. Pääsääntöisesti kuitenkin olemme keskustelleet keskenämme. Arjen kokemukset ja niiden jakaminen koetaan tärkeäksi. Mukana on ollut sekä yh-äitejä että -isiä lapsineen ympäri maakuntaa. Kauimmaiset ovat tulleet sadan kilometrin säteeltä.

Olohuonetoiminta on valtakunnallista ja yhden vanhemman perheiden liiton alla olevaa toimintaa. Useimmilla paikkakunnilla yhdyshenkilö ja tilat toiminnalle löytyvät seurakunnasta. Tervetulleita ovat kaikki halukkaat, niin miehet kuin naiset. Kullakin kerralla on oma aiheensa, joten mukaan voi tulla koska vain eikä ilmoittautua tarvitse. Hengellistä osuutta ei välttämättä ole joka kerta, riippuen aiheista.

Illoissa on järjestetty lastenhoito ja pientä purtavaa. Vanhemmat ja lapset ovat eri tiloissa. Lapsilla on kaksi lastenhoitajaa, joiden kanssa he voivat askarrella, leikkiä tms. Toiminta on maksutonta.

Aika: ti klo 17.30-19.30. Vuonna 2017 kokoontumiset: 12.9., 3.10., 31.10. ja 28.11.

Paikka: Pohjan seurakuntakoti, Väinölänkatu 4 B

Järjestäjä: Seinäjoen alueseurakunta

Tapaamisia myös MLL:n perhetalossa, Kivirikossa tiistaisin  klo 17-18. Vuoden 2017 jäljellä olevat tapaamiset: 29.8., 26.9., 24.10. ja 21.11. Lisätietoja näistä: elina.heinamaki@mll.fi

Ota yhteyttä

Seija Saari
Diakoni
Seinäjoen alueseurakunta
Ala-Kuljun katu 1C
60100 Seinäjoki