Apua ja tukea elämään

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet ja mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijät ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Myös palveleva puhelin ja -netti sekä perheasiain neuvottelukeskus, sairaalasielunhoidon papit ja kehitysvammatyön papit ovat käytettävissäsi.

Nuoret voivat ottaa mieltä painavissa asioissa yhteyttä seurakunnan nuorisotyönohjaajiin. Seinäjoen seurakunnasssa on myös erityisnuorisotyönohjaaja. Seinäjoen ammattikorkeakoulussa on opiskelijoiden apuna ja tukena korkeakoulupastori.

Pappi on paikalla Seinäjoen alueseurakunnan kirkkoherranvirastossa (Ala-Kuljunkatu 1 A) ma-to klo 9-14 ja pe klo 9-12. Papin tavoittaa numerosta (06) 418 4220. Nurmon-, Peräseinäjoen ja Ylistaron kappeliseurakunnissa papin tavoittaa parhaiten soittamalla kännykkään.

Diakoniatoimistot

Voit ottaa diakoniatoimistoihin yhteyttä esim. kun tarvitset luottamuksellista keskusteluhetkeä, haluat tarkastella uskoon ja hengelliseen elämään liittyviä kysymyksiä tai tarvitset aineellista apua yllättävän elämäntilanteen muutoksen seurauksena ja kun kaupungin perusturvan antama toimeentulotuki ei riitä. Katso diakoniatoimistojen yhteystiedot ja aukioloajat »

Ruokapankki

Ruokapankki välittää maksutonta ruoka-avustusta tilapäisesti vaikeassa elämäntilanteessa oleville kotitalouksille. Ruokapankin elintarvikejakopäivät ovat tiistai klo 15.30-16.30 ja torstai klo 13.30-14.30. Ensin yhteydenotto diakonityöntekijöihin. Lisätiedot puh. 06-418 4902 (diakoniatoimisto).

Lue lisää »

Palveleva puhelin

Palveleva puhelin tarjoaa soittajalle mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse nimettömänä. Kun elämä tuntuu raskaalta tai huolet liian suurilta, usein riittää, että joku kuuntelee. Kirkon ylläpitämän palvelun päivystäjät ovat tehtävään valittuja koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Päivystäjä tukee soittajaa kuuntelemalla ja pyrkii yhdessä löytämään soittajan elämäntilanteeseen parhaiten sopivia ratkaisuja. Päivystäjää sitoo vaitiolovelvollisuus. Palvelua tarjotaan:

  • suomeksi 0400 22 11 80 su-to kello 18-01, pe ja la kello 18-03 (myös juhlapyhinä)
  • ruotsiksi 0400 22 11 90 joka ilta kello 20-24 (myös juhlapyhinä)

HUOM. Palvelevan puhelimen numero on muuttunut 3.4.2017 alkaen. Ylläoleva uusi numero on kännykkämuotoinen, joten se kuuluu soittajilla puhepaketteihin ja on siten edullisempi kuin vanha yritysnumerotyyppinen numero. Vanhaan numeroon soittaessa kuuluu vastaajaviesti, jossa kerrotaan uusi numero.

Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Ulkomailta soitettaessa numerot ovat + 358 400 22 11 80 ja + 358 400 22 11 90.

Palveleva chat

Seinäjoen alueseurakunnan nettisivuilla on chat eli reaaliaikainen verkossa oleva keskustelukanava. Chat-ikkuna avautuu Apua ja Tukea -osiosta. Chat on avoinna keskusteluun aina, kun päivystäjä on paikalla, eli arkisin klo 12-20 (myös joulun ja uuden vuoden pyhäpäivinä!). Chat-ikkuna ei tule näkyviin silloin, kun päivystystä ei ole tai kaikki päivystäjät ovat varattuja.

Chatin tarkoituksena on antaa henkistä apua sitä tarvitseville. Päivystäjinä chatissa toimivat seurakunnan työntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset. Keskustelut ovat kahdenkeskisiä ja yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettömänä. Chat on tietoturvallinen, eivätkä keskustelut tallennu mihinkään. Päivystäjillä on ehdoton vaitiolovelvollisuus Suomen lakien puitteissa.

Palveleva netti

Palveleva netti vastaanottavaa viestejä 24/7 ja tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua verkossa. Suojatussa palvelussa on mahdollisuus keskustella omasta elämäntilanteesta tai muutoin mieltä askarruttavista asioista tehtävään koulutettujen vapaaehtoisten ja kirkon työntekijöiden kanssa. Viestiisi vastataan muutaman päivän kuluessa. Keskustelua voi halutessaan jatkaa muutaman viestiparin verran. Kirjaudu palveluun >>

Palveleva kirje

Palveleva kirje vastaanottaa viestejä 24/7. Kirjoita kirje ja lähetä se osoitteella: Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki. Jos haluat vastauksen, liitä mukaan nimi- ja osoitetietosi.

Palveluita nuorille ja koululaisille

Monet kehittymiseen ja kasvuun liittyvät asiat voivat ihmetyttää nuorta. Tekstaritupu vastaa kysymyksiin koulupäivisin numerossa 0400 241 084. NettiSaapas toimii etsivän työn periaattein mm. YouTubessa ja nuorten keskustelupalstoilla. Lue lisää

Kaikki Kirkon keskusteluavun puhelin- ja verkkoauttamisen palvelut löytyvät myös osoitteesta www.kirkonkeskusteluapua.fi

Sururyhmät

Lue tästä sururyhmistä »

Esirukouspyynnöt

Vaikeassa elämäntilanteessa voit pyytää esirukousta seurakunnalta. Haluamme kantaa rukouksin jumalanpalveluksessa sinun asiasi Jumalan kasvojen eteen. Kerro omin sanoin asia, johon haluat rukousapua. Lähetä rukouspyyntösi tästä »