Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Aikuisrippikoulu on useimmiten yksityisrippikoulu. Yksityisrippikoulussa luetaan Raamattua, Katekismusta, muuta kirjallisuutta ja keskustellaan papin kanssa uskon tärkeimmistä asioista, sekä tutustaan oman seurakunnan toimintaan.  Jos olet kiinnostunut aikuisrippikoulusta, ota rohkeasti yhteyttä seurakunnan aikuisrippikoulutyöstä vastaavaan pastori Milla Purosalo-Vandenbrouckeen.

Papin kanssa sovitaan tapaaminen. Tässä tapaamisessa tutustutaan ja suunnitellaan rippikoulun kokonaisuus. Aikuisrippikoulun tapaamiset ja aikataulu rakennetaan sinulle sopivaksi.

Kun rippikoulu ja siihen liittävät tehtävät on sovitusti hoidettu ja seurakunnan elämään tutustuttu, on lopuksi konfirmaatio, jonka pappi toimittaa kirkossa tai kotona. Jos sinua ei ole vielä kastettu, sinut voidaan rippikoulun jälkeen kastaa ja kastetoimitus sisältää tuolloin myös konfirmaation. Jos et kuulu vielä evankelis-luterilaiseen kirkkoon, voit liittyä siihen näppärästi netissä liitykirkkoon.fi.

Aikuisrippikoulu on tutustumista siihen uskoon, johon sinut on kastettu (tai rippikoulun jälkeen kastetaan). Rippikoulun aikana pohditaan kristinuskon keskeisiä kysymyksiä, mikä on se uskon lahja, jonka olet kasteessa saanut ja sitä, miten kristittynä eletään.

Osa tulee aikuisrippikouluun, kun suunnitelmissa on naimisiin meno ja kirkkohäät (kirkollinen vihkiminen edellyttää rippikoulun käymistä). Joku on saanut kutsun kummin tehtävään, joka puolestaan edellyttää rippikoulua sekä konfirmaatiota. Joku taas etsii elämänsä suuntaa ja tarkoitusta ja haluaa pohtia elämän arvoja ja valintoja.

Useimmiten rippikoulu päättyy konfirmaatioon, mutta rippikoulun voi myös käydä tulematta konfirmoiduksi.

Ks. myös www.aikuisrippikoulu.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä suoraan kirkkoherranvirastoon tai aikuisrippikoulusta vastaavaan pappiin Anssi Hannulaan.

Vs. seurakuntapastori
Seinäjoen alueseurakunta
Nuoret Papit
Ala-Kuljun katu 1A
60100 Seinäjoki

Työala: nuorisotyö, nuoret aikuiset.