Seinäjoen alueseurakunnan alueneuvosto

Alueneuvostossa on kymmenen yhteiden 39-jäsenisen kirkkovaltuuston valitsemaa, alueseurakunnan alueella asuvaa jäsentä. Alueneuvosto kokoontuu noin 6-8 kertaa vuodessa. Sen toimikausi on neljä vuotta.

Valtuusto valitsee myös kirkkoneuvoston ja kappelineuvostot.

Alueneuvoston tehtävänä on yhdessä johtavan kappalaisen kanssa suunnitella ja johtaa alueseurakunnan toimintaa. Se laatii talousarvion ja toimintasuunnitelman kirkkoneuvostoa varten. Alueneuvosto voi myös perustaa toimikuntia tai työryhmiä eri työaloille.

Alueneuvosto myös mm. ratkaisee, mihin kohteisiin kirkossa kerätään kolehteja. Papin ja kanttorin valinnasta se antaa lausunnon kirkkoneuvostolle. Lisäksi sillä voi olla muita kirkkoneuvoston antamia tehtäviä.

Alueneuvoston jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet vaalikaudella 2019-2022: Juhani Hihnala, puheenjohtaja (Jesse Luhtala), Milla Hautala (Kimmo Mäkelä), Helli Kitinoja (Suvi Lehtimäki), Kati Männikkö (Merja Huhtamäki), Karri Kallio (Juha Mikkonen), Jorma Aro (Tapio Kolkka), Liisa Pihlaja (Noora Ahokas), Johanna Keski-Jyrä (Arja Kankaanpää), Asko Matikka (Annukka Latvala), Alpo Mäkinen (Matti Vuorinen), Liisa Rantala, johtava kappalainen.

Alueneuvoston kokousten pöytäkirjat ja esityslistat 

Alueneuvoston pöytäkirjat

Alueneuvoston esityslistat

Esityslistoista näkyy tulevan kokouksen esityslista. Kun kokouksen pöytäkirja on julkaistu, esityslista poistuu ja löydät tiedot pöytäkirjojen kohdalta (yläpuolella).

Jos pöytäkirjasta puuttuu pykälä, se sisältää asioita, joita ei julkaista:

  • yksityisyyden suojaan liittyvä asia
  • salassa pidettävä asia
  • henkilöön liittyvä yksityinen asia