Diakoniatoimisto (Seinäjoen alueseurakunta)

Ala-Kuljunkatu 1 C (käynti Kirkonkrannin takapihan puolelta) , 60100 Seinäjoki
(06) 418 4902

Diakoniatoimisto (Seinäjoen alueseurakunta)

Alueseurakunnan diakoniatoimisto avoinna:

Tiistaisin klo 12–15, ensisijaisesti ruokapankkiin liittyvät asiat

Torstaisin klo 9–12, ensisijaisesti ruokapankkiin liittyvät asiat

Puhelinaika (ajanvaraukset ym.) ma klo 9.30–11.30

Muina aikoina toivomme soittoa suoraan alueiden työntekijöille arkisin klo 15.00 mennessä. Kts. srk:n yhteystiedot.

 

Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, kun:

  • tarvitset luottamuksellista keskusteluhetkeä
  • haluat tarkastella uskoon ja hengelliseen elämään liittyviä kysymyksiä
  • tarvitset aineellista apua yllättävän elämäntilanteen muutoksen seurauksena ja kun kaupungin perusturvan antama toimeentulotuki ei riitä
  • kun haluat pysähtyä ja uudelleen arvioida omaa elämäntilannettasi

 

Ruokapankki: Ruokapankista jaetaan elintarvikkeita tiistaisin klo 15.30–16.30 ja torstaisin klo 13.30–14.30. Huomaa muuttunut uusi ajankohta!!! 

Elintarvikkeiden saanti edellyttää aina ensiksi asiointia diakoniatyöntekijän luona diakoniatoimistossa. Tapaamisessa selvitetään avuntarvitsijan taloudellinen tilanne, jonka perusteella avustus myönnetään tai jätetään myöntämättä. Uusien avuntarvitsijoiden on aina elintarvikeapu saadakseen esitettävä luotettava selvitys tulo ja menotiedoistaan.

Perustoimeentuloon liittyvissä vaikeuksissa tulee ensisijaisesti olla yhteydessä KELAan. Kaupungin sosiaalitoimella on harkinnanvaraisesti mahdollisuus myöntää ehkäisevää toimeentulotukea tai perusosan täydentävää lisäosaa tilanteissa, joissa avunhakijan talous uhkaa kriisiytyä merkittävällä tavalla. Toimeentulotukihakemus on käsiteltävä seitsemän arkipäivän kuluessa, kun hakemus on jätetty!

Seurakunnan parkkipaikat ovat pysäköintivalvonnan piirissä. Autoa ei voi pysäköidä enää diakoniatoimiston eteen tai Lakeuden Ristin parkkialueelle ilman pysäköintikiekkoa! Invalidiluvalla pysäköinti on sallittua asioinnin ajan.


Diakoniatoimistot seurakunnan muilla alueilla löydät Nurmon seurakuntatalolta, Hyllykallion seurakuntakodilta, Peräseinäjoen Kopilta ja Ylistaron virastotalolta.


Sijainti kartalla