Hiljaisuuden toiminta

Hiljaisuuden toiminnassa voit osallistua rukoushetkeen, retriittiin tai musiikkihetkeen. Silloin voit hetkeksi vetäytyä kiireisestä elämänrytmistä, kuormittavista vaatimuksista ja hiljentää askellustasi. Voit ottaa tauon itseäsi varten ja kysyä, mitä minulle kuuluu. 

Lisää tietoa hiljaisuuden toiminnasta löytyy osoitteesta hiljaisuudenystavat.fi sekä hiljainentila.fi

Hiljaisuuden retriitti

Retriitin tarkoitus on vastata ihmisen hengelliseen kaipaukseen, tarpeeseen tai etsimiseen. Retriitti on yksityinen, mutta samalla vahvasti yhteisöllinen asia, jossa keskinäinen kunnioitus ja toisensa huomioiminen on merkityksellistä ja tärkeää. Yhteisen olemisen tiloja retriittipaikassa ovat yleensä kappeli, oleskelutila, ruokailutila ja kirjasto. Retriitissä ei keskustella muiden osallistujien kanssa, vaan sen on tarkoitus tarjota mahdollisuus rentoutumiseen, latautumiseen, oman jaksamisen ja elämänkysymysten kuulosteluun ja rukoukseen.

Hiljaisuuden retriitissä vetäydytään hetkeksi pois tavanomaisesta elämänmenosta. Se on tilan antamista oman minän kuulemiselle ja samalla myös Jumalan äänen kuulemiselle. On lupa vain olla yhdessä hiljaa Jumalan läsnäolossa ja retriitinohjaajien ohjauksessa – rukoushetkissä, Jumalanpalveluksessa ja mahdollisissa yksityisissä keskusteluissa sekä retriittipaikan henkilökunnan hoidossa nauttien oman huoneen ja tilan rauhasta ja valmiin, hyvän ruoan tuomasta ilosta.

Retriittitoimintaa sekä kristillistä spiritualiteettia, hiljaista rukousta sekä hengellistä ohjausta edistää evankelisluterilaisen kirkon tunnustukseen pohjautuva ekumeenisessa hengessä toimiva yhdistys Hiljaisuuden ystävät.

Hiljaisuuden ystävät verkkosivut löydät osoitteesta hiljaisuudenystavat.fi

Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää.
Markus 6: 31.

Odotan jouluvierasta – Hiljaisuuden retriitti Honkiniemen leirikeskuksessa Ähtärissä

pe 1.12. klo 17.00 – su 3.12. klo 15.00

Ensimmäisestä adventista alkaa joulunodotus. Samalla alkaa myös joulunalusajan kestävä paaston ja hiljentymisen aika.

Adventtiretriitissä on mahdollista pysähtyä, hiljentyä ja aloittaa levossa joulun odotus. Retriitissä jokainen saa majoittua omaan huoneeseen. Hiljaisuutta rytmittävät rukoushetket adventinajan Raamatuntekstien ja virsien ja laulujen äärellä, yhteiset ruokailut, luonnossa liikkuminen ja vaikkapa lukeminen.

Hinta 110 € sis. täysihoidon, majoittumisen omassa huoneessa + lakanat. 
Ei yhteiskuljetusta. Ilmoittautuminen alkaa 1.10. 

Retriitinohjaajat Marjo Niskanen ja Tarja Autio. 

Taizé-lauluja ja hiljaisuuden rukouksia

Piirin kirkossa kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 18–19 Taizé-lauluja ja hiljaisuuden rukouksia. Noin puoli tuntia kestävä rukoushetki ja sen jälkeen mahdollisuus jäädä yhdessä viivähtämään iltateen äärelle.

Tule päivän askareiden päätteeksi levähtämään hiljaisuudessa. Kun saavut Piirin kirkkoon, sinua vastaanottaa rauhallinen musiikki ja saat ajatuksinesi asettua ja laskeutua hiljaisuuteen.  Tilaisuuden jälkeen, teen äärellä, on mahdollisuus halutessaan keskustella muiden kanssa.

Olet lämpimästi tervetullut pyhiinvaeltajan seitsemän siunauksen, avainsanan, arvomaailman mukaisesti: yksinkertaisuus, hengellisyys, kiireettömyys, hiljaisuus, huolettomuus, vapaus ja jakaminen.

Lue lisää: taize.fi 

Hiljaisuuden jooga®

Hiljaisuuden jooga ® on sairaalapappi, joogaopettaja Heli Harjunpään kehittämä kristillisen joogan muoto, jossa yhdistyvät lempeä kehollinen harjoitus, mielen rauhoittuminen ja hengellisyys. Hiljaisuuden jooga sopii kaikille. Hiljaisuuden joogassa liitytään kristilliseen perinteeseen rukouksilla, Raamatun teksteillä ja virsien sanoilla, jotka yhdistyvät harjoituksiin ja kehollisiin rukouksiin. Siinä on keskeistä armollisuus ja Jumalan rakkaus. 

Lue lisää hiljaisuuden joogasta osoitteessa: hiljaisuudenystavat.fi/hiljaisuuden-jooga/

Lisätiedot

sairaalapastori
Seinäjoen seurakunta
Seinäjoen keskussairaala, Hanneksenrinne 7
60220 Seinäjoki
Korkeakoulupastori
Frami A 310.8, Kampusranta 9
60101 Seinäjoki
Seurakuntapastori
Nurmon kappeliseurakunta
Nurmontie 3
60550 Nurmo
Leirikeskustoiminnan johtaja
Seinäjoen seurakunta
Honkiniementie 150
63700 Ähtäri