Lakeus-kvartetti

Ei uusia kuorolaisia mukaan.

Lakeus-kvartetti sai alkunsa, kun kirkkomusiikkipiireittäin pidettiin kirkkokuorojen kvartettikilpailu. Nurmon seurakunnan silloinen kanttori Martti Hemminki laulatti ja kuunteli pyrkien löytämään äänet, jotka soivat yhteen balanssissa. Näin laulaen voitimme alueellisen kisan, ja tulimme 2. sijalle valtakunnallisessa kilpailussa.

Lakeus-kvartti (vasemmalta): Markku Kujanpää (basso), Elina Kalliovalkama (altto), Marianne Takala (sopraano

Kvartettia on siis alunalkaen valmentanut ja johtanut kanttori Martti Hemminki. Sittemmin ohjaajina ovat toimineet myös Nurmon seurakunnan kanttorit Mikko Seppänen, Päivi Kankainen ja Pekka Mäntymaa. Martti Hemminki jatkoi kvartetin ohjaamista jälleen vuonna 2012. Välillä kvartetti on toiminut myös ilman ohjaajaa. Toivomme toiminnan jatkuvan ja ohjaajaksi toivotaan saatavan, ainakin välillä, myös ammattilaisen apua.

Kahteenkymmeneen yhdessä laulettuun vuoteen mahtuu monet nuottien "pläärimiset", harjoitusaikataulujen suunnittelut, harjoitukset, ohjelmistojen suunnittelut ja tietenkin myös yhdessä laulaminenkin. Avustamme oman seurakunnan jumalanpalveluksissa, esiinnymme ja teemme myös vierailuja muihin seurakuntiin.

Olemme työskennellee yhdessä Nurmon kirkkokuoron kanssa ja muidenkin yhteistyötahojen kanssa. Ohjelmistoa on muokannut myös se, mihin tapahtumaan olemme tulleet kutsutuiksi.

Nurmon kirkkokuoron kanssa julkaisimme yhteisen CD:n ja sittemmin vuonna 2007 vielä toisen CD:n, joka oli yhteinen ns. projektikuoron kanssa. Sisältönä oli lähinnä Jouko Ilkolan tekstejä ja Martti Hemmingin sävellyksiä. Kvartetin uusin CD "Kiitos Isälle" ilmestyi kvartetin 20-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2016.

Lakeus-kvartetin kokoonpano: Marianne Takala (sopraano), Elina Kalliovalkama (altto), Maunu Malkamäki (tenori) ja Markku Kujanpää (basso). Ohjaajana toimii tällä hetkellä eläkkeelle jäänyt kanttori Martti Hemminki.

Järjestäjä: Nurmon kappeliseurakunta

Ota yhteyttä: Elina Kalliovalkama, elina.kalliovalkama@outlook.com tai 050 547 8451