Jo 26. Suvimusiikki-sarja Seinäjoen seurakunnassa

Seinäjoen seurakunta järjestää kesäisen Suvimusiikki-konserttisarjan vuonna 2019 jo 26 kerran. Kanttori Maria Väinölä on suunnitellut jälleen mieleenpainuvan kokonaisuuden konserttisarjalle.

Suvimusiikki 2019

Konsertit Lakeuden Ristissä. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.


Su 19.5. klo 18 Haudoilta paratiisiin. Terttu Iso-Oja, sopraano ja Esa Toivola, urut.

Seinäjokinen sopraano Terttu Iso-Oja ja urkuri Esa Toivola johdattavat kuulijansa kesän ensimmäisessä Suvimusiikki-konsertissa tunnelmasta toiseen, haudoilta paratiisiin. Konsertti on saanut otsikkonsa Oskar Merikannon "Haudoilta"-laulusarjasta sekä Kaj-Erik Gustafssonin hengellisen konserton otsikosta "In paradisum".


Su 9.6. klo 18 Saksofonin suuria tunnelmia. Esa Pietilä, saksofoni.

Esa Pietilän moniulotteinen ilmaisu ja omintakeinen tyyli liikkuu monilla musiikin genrealueilla ja sekoittelee niitä hyvin luovasti. Rohkeana improvisoijana ja musiikillisena visionäärinä tunnettu Pietilä soittaa Lakeuden Ristissä soolosaksofonikonsertin. Lakeuden Ristin upea akustiikka tulee toistamaan saksofonin soinnin taianomaisesti. Konsertissa kuullaan Pietilän omien sävellysten lisäksi J. S. Bachin musiikkia sekä virsi-improvisaaatio.


Su 30.6. klo 18 Mestarin kädessä. Kristoffer Streng, bassobaritoni ja Stefan Jansson, piano.

Laulujaevankelista, kanttori Kristoffer Streng laulaa muhevalla bassobaritoni-äänellään gospellauluja särkyneille sydämille. Pianisti Stefan Jansson säestää jazzahtavilla soinnulla. Heidän yhteismusisointinsa on häikäisevän svengaavaa.


Su 14.7. klo 18  Maksetut viulut

  • Henna-Maria Harju, laulu, viulu ja mandoliini
  • Tuuli Malve, laulu ja viulu
  • Ossi Mäki-Reini, laulu, kitara ja perkussiot
  • Neea Lamminmäki, harmooni
  • Sirpa Luoma, lyömäsoittimet, viulu ja laulu

Viisihenkinen folk pop -yhtye Maksetut viulut tunnetaan omaleimaisesta soinnistaan ja pitelemättömästä lavaenergiastaan. Yhtyeen jäsenet ovat ennakkoluulottomia hengellisten klassikoiden tulkitsijoita ja taitavia laulunkirjoittajia. Maksettujen Viulujen keikat ovat poikkeuksellisen mukaansatempaavia ja niistä nauttivat kaikenikäiset kuulijat. Yhtye on esiintynyt niin kirkoissa, konserttisaleissa kuin televisiossakin ja heidän musiikkinsa on tuttua myös radioaalloilta.


Su 28.7. klo 18 TO+TO. Tuppu Orrenmaa, sähkökitara ja Timo Olli, urut.

Kitaristi Tuppu Orrenmaa ja urkuri Timo Olli esittelevät melkoisen harvinaisen soitinyhdistelmän. Sähkökitaran ja urkujen liitto vie musiikkia aivan uuteen suuntaan. Orrenmaan ja Ollin tie musiikilliseen yhteyteen juontaa molempien soittokunta- ja yhtyetaustoista. Heidän yhteinen kiinnostuksen kohteensa on sekä klassinen että jazz-pohjainen harmoniamaailma.


Su 4.8.klo 14 (Huom. aika!) Ja kaikki seisahtuu… Detlev Sturzenberger, saksofoni ja Maria Väinölä, urut, piano.

Saksofonisti Detlev Stürzenbergerin ja kanttori Maria Väinölän konsertin otsikko on saanut nimensä konsertissa esitettävän Andy Scottin kappaleen mukaan. Teos on saanut inspiraationsa Lemn Sissayn lastenrunon mukaan. Konsertissa kuullaan lisäksi mm Alexander Guilmantin ja Astor Piazzollan musiikkia. Konsertin jälkeen keskustellaan musiikista ja nautitaan pystykahvit kirkon aulassa, vapaaehtoinen kahviraha.


Su 18.8. klo 18 Tähden tuiketta. Monica Czausz, USA, urut.

Urkuri Monica Czausz on noteerattu USA:ssa "Nousevaksi tähdeksi" eli yhdeksi parhaista nuorista, alle 30-vuotiaista urkureista. Hän on voittanut useita ensipalkintoja urkukilpailuissa USA:ssa.


Su 1.9. klo 18 Tuliaisia ja tunnelmapaloja. Maria Besis, huilu ja Raili Peltonen, piano, cembalo.

Konsertin ohjelma ulottuu 1500-luvun barokkimusiikista ranskalaiseen 1900-luvun uudempaan kamarimusiikkiin huilulle ja pianolle ja tuo tyylituulahduksia Euroopan hoveista, kirkoista ja musiikkimetropoleista. Säveltäjänimiä ovat Girolamo Frescobaldi, J. S. Bach, Elisabeth Jaques de la Guerre, George Enescu, Gabriel Faure ja Benjamin Godard.


Lounasmusiikki 2019            

Konsertit Lakeuden Ristissä klo 11, kesto 30 min.Tervetuloa arjen keskeltä hiljentymään ja nauttimaan sävelistä vaikka lounaseväiden kanssa! Vapaa pääsy.

Ke 22.5. Seinäjoen alueseurakunnan kanttorit a cappella.

Ke 12.6. Lajos Olah, tarogato, viulu, alttoviulu, kampiliira ja Maria Väinölä, urut, piano.

Ke 26.6. Juuso Kivimäki, urut.

Ke 10.7. Hanna Petäjä ja Anna-Kaisa Lahtinen, sopraano sekä Maarjo Korts, urut, piano.

Ke 24.7. Sanna saarenpää, urut

Ke 7.8. Duo Otto & Teemu. Otto Savolainen ja Teemu Kentta, laulu, kitara.

Ke 21.8. Päivi Kankainen-Martikainen, laulu, piano ja Lea Salumäe, laulu, kelttiläinen harppu, piano


Kesän 2019 virsilaulutilaisuudet löydät täältä >>

 

Kaikki konsertit ja tilaisuudet järjestää Seinäjoen alueseurakunnan musiikkityö.