Ole mukana! Take your place in Mission!

Tässä alla on kootusti tilaisuuksia ja tapahtumia, joissa sinä voit olla mukana tukemassa lähetystyötä.

Kauneimmat joululaulut

Tervetuloa laulamaan yhdessä Kauneimpia Joululauluja. Vuonna  1973 aloitetuista tapahtumasta on muodostunut perinne, seurakuntien suosituin musiikkitilaisuus, joka kokoaa vuosittain noin miljoona suomalaista kirkkoihin laulamaan.

Laulaminen luo lämmintä joulumieltä, samalla tilaisuuteen osallistuva voi auttaa

Kauneimmat Joululaulut tukevat lähetystyötä yhteislaulutilaisuuksissa kerättävillä kolehtituloilla.

Suomen Lähetysseura toimittaa lauluvihot ev. lut. seurakunnille ilmaiseksi ja toivomus on että tilaisuudessa jokainen laulaja saa oman vihon itselleen kotiin vietäväksi. Tule mukaan laulamaan ja auttamaan lähimmäistä.

Äitien- ja isänpäivälounaat

Tervetuloa koko suvun  tai ystävien kanssa syömään herkullista juhlaruokaa ja samalla lähetystyöhön vahvasti osallistuen. Lounaan tuotto menee seurakunnan nimikkolähettien ja nimikkokohteiden työn tukemiseen. Lounaan menu suunnitellaan joka kerta erilaiseksi niin että myös laktoositonta, maidotonta, kasvisruokavaliota noudattavat saavat juhlalounaan. Lounaan valmisteluun ja tarjoilemiseen tarvitaan talkooväkeä, ota yhteyttä seurakuntasi lähetyssihteeriin tai teologiin Hygienia passi on hyvä olla mutta ei välttämätön, esim pöytien liinoitukseen ja kattamiseen yms tarvitaan paljon väkeä että juhlatilat saadaan valmiiksi lounasvieraiden tulla.

Lounas alkaa messun jälkeen ja kestää parisen tuntia. Luonaan hinnat ovat aikuiselta 12-15 € ja lapsilta vähemmän. Seuraa ajankohtaista ilmoittelua menusta ja hinnoista.  Lounaalle ei tarvitse varata pöytää etukäteen.

Lounaan yhteydessä voit halutessasi osallistua lähetysarpajaisiin ja saada lähetystyöstä tietoa.

Adventtimyyjäiset

Seinäjoen  alueseurakunnassa on perinteiset Adventtimyyjäiset lauantaina ennen ensimmäistä adventtia. Näihin jouluisiin myyjäisiin voivat hyväntekeväisyys järjestöt , yhdistykset ja koululuokat varata itselleen myyntipaikan 10 € hintaan.

Myyntipöydistä voit löytää monenlaista jouluista lahjaa ja herkkua: kuivakakkuja, pipareista, pullaa, sämpylöitä, mehuja, hilloja jne tuotteita jotka eivät tarvitse katkeamatonta kylmäketjua. Seurakunnan keittiöllä valmistetaan myyntiin joulunajan laatikkoruokia, jotka yleensä löytävät nopeasti ostajansa. Tarjolla on myös ohraryynipuuroa ja hillosoppaa, kaffia sekä tuoretta pullaa. Puuroa voit ostaa myös kotiin vietäväksi omaan astiaasi.  Joulukransseja, koristeita, kortteja, leluja, sukkia, lapasia, myssyjä, huiveja… Tervetuloa mukaan, myyjäiset avataan adventtihartaudella ja veisuulla.

Taimimyyjäiset

Löytyykö puutarhastasi perennoja jota voisit lahjoittaa myyntiin lähetystyön hyväksi? Tuo taimet, perennat  nimettynä purkissa tai pussissa myyntiin Lähetyssopelle, Matti Visannin kuja 15. Kasvi myydään päivän aikan eteenpäin uusiin puutarhoihin kasvamaan ja ilo tuomaan. Kiitos lahjoituksestasi.

Sima- ja munkkimyyjäiset vapunaattona

Lähetyssopen väki leipoo munkkeja talkoilla ja tuoreet munkit myydään klo 12 alkaen Lähetyssopella.

Myynnissä myös simaa.

Nimikkolähettien vierailut

Nimikkolähettien vierailut  ja matkaan siunaamiset ovat suuria ilonaiheita seurakunnassamme.

Nimikkolähetti kiertää kouluissa, kerhoissa, piireissä kertomassa työstään. Näistä tilaisuuksista tiedotetaan erikseen.

Kirkonkierros

Lähetystyö järjestää retken, jonka kohteina ovat lähialueen kirkot. Lähtö tapahtuu noin klo 8 ja paluu ennen iltakuutta. Kohdekirkot vaihtuvat vuosittain, retken hintaa kuuluu ruokailu, ja parit kaffit ja kirkkojen esittely.

Ilmoittautuminen tapahtuu netinkautta tai soittamalla kirkonkranniin. Varaa reissulle hyvät kengät ja omat henkilökohtaiset lääkkeesi sekä puhelin on oiva olla mukana.

Lahjoitukset

Lähetyssopella otetaan mieluusti vastaan kudinlankoja, kankaita, uutta ja puhdasta jne. matonkudetta monenlaisia tarvikkeita joista valmiita myyntituotteita. Jos koet,että voisit ruveta Lähetyssopen kutojarinkiin, tule reilusti kysymään asiasta lisää Lähetyssopelta, matti Visanninkuja 15 B Seinäjoki.

Lähetyslounaille voit lahjoittaa perustarvikkeiksi sokeria, jauhoja, marjoja tai jopa leipää kuten eräs paikallinen yrittäjä on jo vuosia tehnyt ja lahjoittanut koko lounasväelle leivät leipomostaan.

Leivontatalkoot

Olet tervetullut talkoisiin seurakunnan keittiölle mukavaan talkooporukkaan. Pullan leivontaa, munkkien paistoa, siman pullotusta, marjanpoimintaa… Hienoa , jos olet suorittanut hygieniapassi koulutuksen mutta ilman sitäkin voit tulla talkoisiin. Ota yhteyttä lähetyssihteeriin tai lähetysteologiin.

Postimerkkikeräys

Älä heitä pois viime joulun postikortteja vaan:

Voit lahjoittaa vanhat  käytetyt postikortit ja kirjeet  joissa on postimerkki paikallaan  tai kortista  leikatut postimerkit  Lähetyssopelle tai Kranniin.

Ne toimitetaan Suomen Lähetysseuraan Helsinkiin jossa järjestetään pari kertaa vuodessa postimerkkihuutokauppa jonka tuotto menee lähetystyöhön.  Voit myös kerätä työpaikallasi tai koululuokassa yhteistuumin käytettyjä merkkejä ja kortteja ja  näin pienellä vaivalla vaikuttaa toisen ihmisen koko elämän muutokseen.

Lähetyskyntteliköt  kirkoissa

Nimikkolähettimme toivovat että heidän puolestaan lähettäjät rukoilisivat.  Olosuhteet lähetyskentällä ovat usein hyvin haastavat ja esirukousta tarvitaan päivittäin

Liikenne on vauhdikkaampaa, puhtaan veden saanti, hyönteiset, sairaudet ja yleensä  olosuhteet vaativat paljon voimia ja toimenpiteitä lähetiltä arjessa.   Voit rukoilla viisautta ja johdatusta työhön ja ihmisten kohtaamisiin. On tärkeää että rukoilemme myös lähetin paikallisen työyhteisön puolesta, onneksi lähettimme ei tee yksin töitä vaan paikallisten työntekijöiden kanssa.

Mennessäsi kirkkoon voit sytyttää rukouskynttilän lähetyskynttelikköön kynttilän ja näin olla mukana lähetystyössä.

Kummilapsi kaukaa

Oletko pohtinut että sinä ja perheesi tai vaikka työporukkanne voisitte ottaa yhteisen kummilapsen tai kummilapsiryhmän. Jo kuukauden pullakahvirahoilla voitte auttaa kokonaista koulu luokkaa vaikkapa Tansaniassa tai Etiopiassa. Ole yhteydessä lähetysjärjestöihin tai omaan seurakuntaasi ja kysy lisää.

Lähetyssihteeri
Seinäjoen alueseurakunta
Lähetys
Kalevankatu 12 B
60100 Seinäjoki