Palveleva puhelin

Palveleva puhelin tarjoaa soittajalle mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse nimettömänä. Kun elämä tuntuu raskaalta tai huolet liian suurilta, usein riittää, että joku kuuntelee. Kirkon ylläpitämän palvelun päivystäjät ovat tehtävään valittuja koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Päivystäjä tukee soittajaa kuuntelemalla ja pyrkii yhdessä löytämään soittajan elämäntilanteeseen parhaiten sopivia ratkaisuja. Päivystäjää sitoo vaitiolovelvollisuus. Palvelua tarjotaan:

  • suomeksi 0400 22 11 80 ma-su 18-24 (myös juhlapyhinä)
  • ruotsiksi 0400 22 11 90 (myös juhlapyhinä)

Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Ulkomailta soitettaessa numerot ovat + 358 400 22 11 80 ja + 358 400 22 11 90.

Palveleva chat

Seinäjoen alueseurakunnan nettisivuilla on chat eli reaaliaikainen verkossa oleva keskustelukanava. Chat-ikkuna avautuu Apua ja Tukea -osiosta. Chat on avoinna keskusteluun aina, kun päivystäjä on paikalla, eli arkisin klo 12-20. Chat-ikkuna ei tule näkyviin silloin, kun päivystystä ei ole tai kaikki päivystäjät ovat varattuja.

Chatin tarkoituksena on antaa henkistä apua sitä tarvitseville. Päivystäjinä chatissa toimivat seurakunnan työntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset. Keskustelut ovat kahdenkeskisiä ja yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettömänä. Chat on tietoturvallinen, eivätkä keskustelut tallennu mihinkään. Päivystäjillä on ehdoton vaitiolovelvollisuus Suomen lakien puitteissa.

Palveleva netti

Palveleva netti tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua verkossa. Suojatussa palvelussa on mahdollisuus keskustella omasta elämäntilanteesta tai muutoin mieltä askarruttavista asioista tehtävään koulutettujen vapaaehtoisten ja kirkon työntekijöiden kanssa. Viestiisi vastataan muutaman päivän kuluessa. Keskustelua voi halutessaan jatkaa muutaman viestiparin verran. Kirjaudu palveluun >>

Tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Haemme vapaaehtoisia Kirkon keskusteluavun päivystäjiä Seinäjoelle Palvelevaan puhelimeen ja Palvelevaan Chat:iin. Emme etsi auttamisen ammattilaisia vaan rinnalla kulkijoita ja lähimmäisiä. Jos sinulla on:
- kykyä ja halua asettua kuuntelijaksi
- avointa suhtautumista ihmisiin ja erilaisiin elämäntilanteisiin
- tällä hetkellä itsellä tasapainoinen elämäntilanne,
olet päivystäjäainesta!

Työ on itsenäistä ja tapahtuu Palvelevassa Puhelimessa 3h vuorossa noin kerran kahdessa kuukaudessa ja Palvelevassa Chat:ssä 2h vuoroissa noin kaksi kertaa kuukaudessa. Työn tukena on säännöllinen työnohjaus sekä monipuolinen lisäkoulutus. Tehtävästä kiinnostuneet haastatellaan ja päivystäjiksi valitut koulutetaan. Päivystäjä sitoutuu vaitiolovelvollisuuteen, hoitamaan sovitut päivystysvuorot sekä osallistumaan työnohjaukseen. Jos innostuit tehtävästä, täytä lomake vapaaehtoistyo.fi -sivustolla ja kerro meille jotain itsestäsi ja siitä, miksi tämä tehtävä on mielestäsi sinulle sopiva, sekä merkkaa kalenteriisi alla olevat haastattelu- ja koulutuspäivät.

Yhteyttäkin saa ottaa!
Sanna Ålander, sanna.alander@evl.fi, p. 044-7681458
Tarja Ahvenniemi, tarja.ahvenniemi@@evl.fi, p. 044-7610076

Palveleva kirje

Kirjoita kirje ja lähetä se osoitteella: Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki. Jos haluat vastauksen, liitä mukaan nimi- ja osoitetietosi.

Palveluita nuorille ja koululaisille

Monet kehittymiseen ja kasvuun liittyvät asiat voivat ihmetyttää nuorta. Tekstaritupu vastaa kysymyksiin koulupäivisin numerossa 0400 241 084. NettiSaapas toimii etsivän työn periaattein mm. YouTubessa ja nuorten keskustelupalstoilla. Lue lisää

Kaikki Kirkon keskusteluavun puhelin- ja verkkoauttamisen palvelut löytyvät myös osoitteesta www.kirkonkeskusteluapua.fi