Veteraanien kööri

Veteraanien kööri torstaisin klo 12, Nurmo seurakuntakoti

Paikka: Nurmon seurakuntakoti 
Järjestäjä: Nurmon kappeliseurakunta

Harjoittelemme torstaisin (5.9.2019 alkaen) Nurmon seurakuntakodilla klo 12.

Nurmon Veteraanien kööri on perustettu vuonna 1983. Köörin perustaminen tuli ajankohtaiseksi, kun Nurmossa pidettävään sotaveteraanien kesäjuhlaan tarvittiin kuorolaulua. Nurmolaiset tuumivat, ettei siihen muita tarvita, lauletaan itse. Näin perustettiin kööri, jonka nimeksi vakiintui ajan kuluessa Nurmon Veteraanien kööri.

Köörin vahvuus on ollut enimmillään 40 laulajaa. Kööriläisten määrä tahtoo pikku hiljaa kutistua, onhan laulajien keski-ikä jo varsin korkea. Iän ja terveyden vuoksi on monen kööriläisen täytynyt jättää laulamiset toisten hoidettaviksi. Tilalle on kuitenkin tullut jo varsinaisen työrupeaman tehneitä asialle uskollisia laulajia tavoitteena jatkaa tätä veteraanien aloittamaa lauluperinnettä. Uudet laulajat ovat edelleenkin tervetulleita mukaan. Vahvaa ja pontevaa yksiäänistä laulamista yhdistyneenä iän tuomaan karheuteen ja herkkyyteen on tunnusomaista köörin laululle.

Veteraanien köörin ohjelmisto käsittää pääosin isänmaallisia ja hengellisiä lauluja. Keskeisenä toiminnassa on veteraaniveljien ja lottasisarien saattaminen viimeisen iltahuudon koittaessa iäisyysmatkalle. Lisäksi olemme esiintyneet jumalanpalveluksissa ja Nurmossa pidetyissä juhlissa ja tilaisuuksissa. Kööri on tehnyt säännöllisesti vierailuja myös Nurmon kouluissa ja vanhainkodeissa. "Veljeä ei jätetä" pätee tähänkin. Ehkä yhtenä syynä kööriläisten aktiivisuuteen on ollut myönteinen palaute, joka on tullut esiintymisistä omaisilta, eri tilaisuuksien järjestäjiltä sekä yleisöltä.

Nurmon Veteraanien kööri sai vuonna 2003 Nurmon kulttuurilautakunnan myöntämän kulttuurikellon aktiivisesta ja pyyteettömästä kuoromusiikin harrastustoiminnasta.

Veteraanien köörillä on vuosien varrella ollut useita johtajia. Nykyisin kööriä johtaa Nurmon kappeliseurakunnan kanttori Kristiina Ylinen, puh. 050 561 7808. Köörin puheenjohtaja on Yrjö Ylisalmi.

Seinäjoen seurakunnan kuorot ovat maksuttomia.

 

Kanttori
Nurmon kappeliseurakunta
Kanttorit
Nurmontie 3
60550 Nurmo

Virkavapaalla. Hänen tilallaan toimii kanttorina Terttu Iso-Oja ja hän vastaa Kristiinan numerosta.