Viikon sana

Totuuden etsijöille

Aloitimme pari kuukautta sitten seurakunnassamme uuden nuorten aikuisten raamattupiirin, jossa tarkoituksena on jakaa ajatuksia, rukoilla ja tutkia Raamattua. Sovimme, että lähdemme liikkeelle Paavalin kirjeestä roomalaisille. Kyseinen kirje marssittaakin silmien eteen isoja aiheita toinen toisensa perään. Ensimmäinen luku nostatti esiin muun muassa kysymyksen totuudesta.  Paavali kirjoittaa: ”He ovat vaihtaneet totuuden valheeseen, he ovat kunnioittaneet ja palvelleet luotua, eivätkä Luojaa” (Room. 1:25).

Ajattelen, että Jumala kutsuu meitä tutkimaan, arvioimaan ja pohtimaan. 

Pieni suuri taistelu

Puhe totuudesta toistuu Raamatussa useaan otteeseen, ja viesti on selvä: meitä kutsutaan elämään totuudessa. Ajatus kuulostaa periaatteessa helpolta, mutta ei sitä kuitenkaan ole. Otetaan esimerkiksi vaikkapa sosiaalisessa mediassa ainakin itseäni vastaan tulevat valeuutiset. Tai kylillä liikkuvat juorut. Kysymys kuuluukin, miten kristittynä reagoida tällaiseen?

Ajattelen, että Jumala kutsuu meitä tutkimaan, arvioimaan ja pohtimaan. Hän, joka on antanut meille aivot, kehottaa myös käyttämään niitä. Hän, joka on antanut sydämen, kehottaa käyttämään myös sitä. Etsimään siis totuutta, rakkauden ja ymmärryksen hengessä. Olemaan tarkkana. Mutta samalla olemaan itselleen ja toisille armollinen.
 

Paikka totuuden etsijälle

Varsinkin puhuttaessa perimmäisestä totuudesta, ajattelen että seurakunta tarjoaa tähän turvallisen ja hyvän ympäristön. Paikan jakaa ajatuksia ja kysymyksiä yhdessä, etsiä, tutkia ja ehkä löytääkin.

Seinäjoen seurakunnassa toimii nuorten aikuisten piirin lisäksi iso joukko erilaisia pienryhmiä ja raamattupiirejä. Osa niistä kokoontuu seurakunnan tiloissa: kirkoissa, pappiloissa ja seurakuntakeskuksissa, osa kodeissa. Seurakunnan muun toiminnan ohella myös nämä yhteisöt ovat erinomaisia paikkoja etsiä totuutta yhdessä muiden kanssa.
 

Rukous

Rakas Jeesus. Sinä sanot olevasi tie, totuus ja elämä (Joh. 14:6). Ohjaa minun askeleeni tuolla tiellä. Avaa sydämeni näkemään totuus. Kiitos, että Sinä annat elämän, Sinä kannat, ohjaat ja siunaat. Aamen.

 

Siirry seinajoenseurakunta.fi/etusivu.

Mikael Tammilehto, Seurakuntapastori, Seinäjoen alueseurakunta.
Mikael Tammilehto, Seurakuntapastori, Seinäjoen alueseurakunta.