Kirkollisten toimitusten videointi poikkeusaikoina


Seinäjoen seurakunta on koonnut tähän ohjeeseen alueemme videotuotantoja tekevien yritysten yhteystietoja vinkiksi omaisille ja muita kirkollisia toimituksia järjestäville henkilöille.


Tähän listatut toimijat ovat valmiita kuvaamaan ja tallentamaan ja mahdollisuuksien mukaan striimaamaan eli suoratoistamaan kirkollisia toimituksia, esimerkiksi hautajaisia. Videotuotannot ovat maksullisia palveluita, joiden hinnoista, tilaamisesta, toteuttamisesta ja maksamisesta palveluntuottaja ja tilaaja sopivat keskenään. Huomaathan, että kirkollisten toimitusten suoratoisto verkkoon ei ole aina mahdollista, sillä esimerkiksi kirkoissa ja siunauskappeleilla voi olla verkon kanssa teknisiä haasteita. Suositamme siksi tilaisuuksien tallentamista ja tallenteiden edelleen jakamista tilaisuuden jälkeen haluamillenne läheisille.


Kirkollisiin toimituksiin liittyvissä videointipalveluissa seurakunnat eivät ole sopimusosapuoli. Emme vastaa palvelun laadusta. Videotuotanto on aina tilauksen tekijän ja palveluntarjoajan välinen asia.

 

Kirkollisten toimitusten videointipalveluita

Seinäjoen alueella tarjoavia yrittäjiä:

MM-Filmi
p. 050 345 9969
marko.maenpaa@videokuvausta.fi
videokuvausta.fi

Muwex
Miika Soini
p. 050 3149983
miika.soini@muwex.fi
muwex.fi

Merivisio Oy
Tommi Merivirta
p. 040 417 1729
tomevideo@gmail.com
tomevideo.com

Procam tuotanto Oy
p. 0400 661 924
olli.kangas@procam.fi
procam.fi
 

 

Palveluntuottaja, haluatko yhteystietosi listalle? 

Mikäli yrityksesi on valmis kuvaamaan, striimaamaan ja tallentamaan hautajaisia, kasteita tai häitä, niin ilmoita yhteystietosi osoitteeseen viestinta.seinajoki@evl.fi.


Avioliittoon vihkiminen, avioliiton siunaus, kaste ja hautaan siunaaminen edellyttävät korkeaa yksityisyyden suojaa. Peruslähtökohtana on aina asianomaisten (vihkipari, vainajan omaiset tai kastettavan vanhemmat) hyväksyntä tai oma aloite, joka on pyydettävä kirjallisena. 

Tilaisuuksien yksityisluonteisuuden takia tilaisuuksia ei tule lähettää avoimessa verkossa, vaan tulee käyttää joko salasanalla suojattua palvelua tai käyttää ns. kertakäyttöistä internet‐osoitetta, joka poistuu käytöstä tilaisuuden päätyttyä. Tämä osoite ilmoitetaan etukäteen asianosaisille henkilöille, jotka harkintansa mukaan itse luovuttavat osoitetta edelleen.


Usein omaiset välittävät itse kuvaa suoratoistona kirkollisista toimituksista. Seurakunnalla ei ole vastuuta yksittäisten ihmisten ratkaisuista.