Hautausmaat

Tälle sivulle on koottu Seinäjoen seurakunnan hautausmaat

Seinäjoella on neljä hautausmaata; Törnävällä, Nurmossa, Peräseinäjoella ja Ylistarossa. Lisäksi Kitinojalla on kyläkirkkoyhdistyksen ylläpitämä hautausmaa. Peräseinäjoella ja Ylistarossa sankarihautausmaa sijaitsee erillään hautausmaasta. Törnävän hautausmaa on perustettu vuonna 1864, Nurmon hautausmaa 1767, Peräseinäjoen hautausmaa 1890 ja Ylistaron hautausmaa 1882. Hautausmaa-alueita on noin 25 ha sekä puistoja ja kiinteistöjen viheralueita vastaavasti noin 20 ha.

Siunaustilaisuuksia järjestetään Törnävän pienessä ja isossa siunauskappelissa sekä Törnävän, Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron kirkoissa. Siunauskappelin yhteydessä on krematorio, jossa oli vuonna 2015 tuhkauksia 380. Hautauksia seurakunnan hautausmaille vuonna 2015 oli 445, joista tuhkahautausten osuus 48,3 %.

Ulkopaikkakuntalaisen tuhkauksen yhteydessä täytetään tuhkausilmoitus. Lisäksi tarvitaan lupa hautaamiseen ja uurna. Uurnan hakemisen ajankohdasta siunauskappelin saattotilasta sovitaan erikseen puh. 06 4184 268 tai 06 4184 901.

Uurnan luovutuksen yhteydessä vastaanottaja vahvistaa allekirjoituksellaan uurnan vastaanotetuksi ja toimitettavaksi kaavakkeessa sovittuun paikkaan.

Jos uurnan laskupaikka on muu kuin hautausmaa täytyy mukana olla maanomistajan lupa uurnan laskemiseksi maa- tai vesialueelle. Tästä voi kysyä tarkempia ohjeita seurakunnasta.

Ks. tästä tietoa hautojen hoidosta>>