Kynä ja paperia pöydällä

Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuuden retriitti tarjoaa mahdollisuuden hiljentymiseen Raamatun äärellä ja sitä kautta keskusteluun oman elämän tärkeistä kysymyksistä.

Retriittipaikkakin tukee hiljentymistämme rauhallisuudellaan ja luonnonkaudellaan. Päivää rytmittävät hetkirukoukset, ehtoollisen vietto, lyhyt virikepuhe jostakin hiljaisuuden viljelyyn tai hengelliseen kilvoitteluun liittyvästä aiheesta.

Osallistujilla on mahdollisuus keskusteluun retriitinohjaajan kanssa. Hiljaisuuden retriitit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.


Missä olen nyt elämässäni -hiljaisuuden retriitti 1.-3.11.2019
Haapaniemen hiippakuntakartano, Kuortane

Retriitin aiheena on "Missä olen nyt elämässäni?", ja sen aikana kirjoitamme omaa elämäämme esiin. Kirjoittamista ohjaa tamperelainen filosofian tohtori ja kirjailija Eira Hernberg. Kirjoittamisen aikana hiljennymme omaan sisäiseen elämäämme lyhyiden tehtävien muodossa. Kirjoittaminen tuo esiin olemisen syvyystasoja, eikä kirjoittamisprosessin aikana voi tehdä mitään väärin. Kaikki työ tehdään vain itselle, omassa hiljaisuudessa. Kirjoittaminen lisää itsetuntemusta ja vastuuta omasta elämästä.

Retriitin ohjaa pastori Helena Turja. Ilmoittautuminen 11.10.2019 mennessä, ilmoittautumistiedot alla. Retriitin hinta 187 € ja Seinäjoen seurakuntalaisilta 130 €.


Ilmoittautuminen retriitteihin:

Lapuan tuomiokapituli / Annukka Pihlaja, p. 0207 630910, tai lapua.tuomiokapituli@evl.fi. VIESTIIN ON KIRJATTAVA nimitiedot, puhelinnumero, kotiosoite, sähköpostiosoite ja ruoka-ainerajoitukset. Hinta: 187 € (Seinäjoen seurakuntalaisilta 130 €).

Kappalainen
Seinäjoen alueseurakunta
Papit
Ala-Kuljun katu 1A
60100 Seinäjoki

Työalueet: aikuistyö, naistyö, hiljaisuuden toiminta.