Hiljaisuuden toiminta

Hiljaisuuden toiminnassa voit osallistua retriittiin, rukous- ja musiikkihetkeen tai Hiljaisuuden joogaan®. On lupa hetkeksi vetäytyä kiireisestä elämänrytmistä, kuormittavista vaatimuksista ja hiljentää askellusta. Voi ottaa tauon itseään varten ja kysyä, mitä minulle kuuluu. 

Lisää tietoa hiljaisuuden toiminnasta löytyy osoitteesta hiljaisuudenystavat.fi sekä hiljainentila.fi

Hiljaisuuden retriitti

Retriitin tarkoitus on vastata ihmisen hengelliseen kaipaukseen, tarpeeseen tai etsimiseen. Retriitti on yksityinen, mutta samalla vahvasti yhteisöllinen asia, jossa keskinäinen kunnioitus ja toisensa huomioiminen on merkityksellistä ja tärkeää. Yhteisen olemisen tiloja retriittipaikassa ovat yleensä kappeli, oleskelutila, ruokailutila ja kirjasto. Retriitissä ei keskustella muiden osallistujien kanssa, vaan sen on tarkoitus tarjota mahdollisuus rentoutumiseen, latautumiseen, oman jaksamisen ja elämänkysymysten kuulosteluun ja rukoukseen.

Hiljaisuuden retriitissä vetäydytään hetkeksi pois tavanomaisesta elämänmenosta. Se on tilan antamista oman minän kuulemiselle ja samalla myös Jumalan äänen kuulemiselle. On lupa vain olla yhdessä hiljaa Jumalan läsnäolossa ja retriitinohjaajien ohjauksessa – rukoushetkissä, Jumalanpalveluksessa ja mahdollisissa yksityisissä keskusteluissa sekä retriittipaikan henkilökunnan hoidossa nauttien oman huoneen ja tilan rauhasta ja valmiin, hyvän ruoan tuomasta ilosta.

Retriittitoimintaa sekä kristillistä spiritualiteettia, hiljaista rukousta sekä hengellistä ohjausta edistää evankelisluterilaisen kirkon tunnustukseen pohjautuva ekumeenisessa hengessä toimiva yhdistys Hiljaisuuden ystävät.

Hiljaisuuden ystävät verkkosivut löydät osoitteesta hiljaisuudenystavat.fi

Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää.
Markus 6: 31.

Levollinen luottamus - hiljaisuuden retriitti Lankarin leirikeskuksessa 26.-28.4.2024

Keväisessä retriitissä on mahdollista pysähtyä, hiljentyä ja katsella luonnon heräämistä. Retriitissä jokainen saa majoittua omaan huoneeseen. Hiljaisuutta rytmittävät rukoushetket Raamatuntekstien ja taizelaulujen äärellä, yhteiset ruokailut, luonnossa liikkuminen ja vaikkapa lukeminen.

Hinta 110 € sis. täysihoidon, majoittumisen omassa huoneessa + lakanat.
Ei yhteiskuljetusta. Ilmoittautuminen alkaa 7.3.2024: Hiljaisuuden retriitti 26.-28.4.2024

Retriitinohjaajat Tarja Autio p. 050 4320 416 ja Marjo Niskanen p. 044 580 6708.

Taizé-lauluja ja hiljaisuuden rukouksia

Piirin kirkossa kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 18–19 sekä Hyllykallion srk-kodilla sunnuntaina 11.2. ja 7.4. klo 17 Taizé-lauluja ja hiljaisuuden rukouksia. 

Olet lämpimästi tervetullut pyhiinvaeltajan seitsemän siunauksen, avainsanan, arvomaailman mukaisesti: yksinkertaisuus, hengellisyys, kiireettömyys, hiljaisuus, huolettomuus, vapaus ja jakaminen.

Lue lisää: taize.fi 

Hiljaisuuden jooga®

Hiljaisuuden jooga® on rekisteröity joogalaji, jonka on kehittänyt sairaalapappi, joogaopettaja ja retriitinohjaaja Heli Harjunpää. Hiljaisuuden jooga on kristillinen harjoituskokonaisuus, jossa yhdistyvät lempeä kehollinen harjoitus, mielen hiljentymisen harjoitus ja hengellinen harjoitus. Harjoituksista muodostuu yhtenäinen meditatiivinen kokonaisuus, joka on kuin miniretriitti, jossa hengellisyys punoutuu harjoituksiin.

Hiljaisuuden joogan on tarkoitus sopia kaikille, sillä keskeistä siinä on kristillisyyden ytimestä nouseva armollisuus ja kaikkea elämää kannatteleva Jumalan rakkaus.

Lue lisää hiljaisuuden joogasta osoitteessa: hiljaisuudenystavat.fi/hiljaisuuden-jooga/

Lisätiedot

sairaalapastori
Seinäjoen seurakunta
Seinäjoen keskussairaala, Hanneksenrinne 7
60220 Seinäjoki
Korkeakoulupastori
Frami A 310.8, Kampusranta 9
60101 Seinäjoki
Seurakuntapastori
Nurmon kappeliseurakunta
Nurmontie 3
60550 Nurmo
Leirikeskustoiminnan johtaja
Seinäjoen seurakunta
Honkiniementie 150
63700 Ähtäri