Isoset

Jokainen kristitty nuori tarvitsee esikuvia. Kuka olisikaan tähän hommaan parempi kuin oma isonen.

Isokoulutus on vapaaehtoista seurakuntamme nuorisotoimintaa. Isokoulutuksella on kaksi päätavoitetta:

  1. Tarjota nuorille rippikoulun jälkeistä toimintaa; yhdessäoloa, toimintaa, leirejä ja paikkaa kotiseurakunnassa.
  2. Mahdollisuus toimia isona koulutuksen jälkeen.

Isonen on rippikoulun ja isoskoulutuksen suorittanut leiriavustaja. Isoskoulutukseen kutsutaan rippikoulun käyneitä nuoria, jotka ovat seurakunnan jäseniä. Koulutuksessa opiskellaan isoselle kuuluvia tehtäviä sekä kristinuskon ja elämän tärkeitä asioita sekä teorian että käytännön kautta.


Seinäjoen alueseurakunta

Alueseurakunnassa isokoulutus on kaksivuotinen. Isokoulutus pitää sisällään kolme leiriä, viikkokokoontumisia sekä tapahtumia. Näissä on aina mukana seurakunnan työntekijä.

Isokoulutus maksaa 40 euroa. Maksu pitää sisällään koko kahden vuoden koulutuksen: leirit, kuljetukset leireille, viikkotapaamiset, tapahtumat ja koulutusmateriaalia. Isokoulutusmaksulla vahvistetaan ilmoittautuminen isokoulutukseen.

Isokoulutus tarjoaa turvallisen tavan toimia toisten nuorten kanssa ja olla mukana seurakunnan toiminnassa. Lisäksi suoritetusta isokoulutuksesta saa kurssin lukioon ja osaan ammattikouluista.

Vanhakoulutus on jatkoa isokoulutukselle ja kestää vuoden verran. Koulutukseen sisältyy kolme koulutusleiriä sekä muutamia koulutuskertoja kaupungissa. Lisäksi vanhakoulutukseen osallistuvat toimivat isojen ohjaajina isokoulutuksessa.

Vanhakoulutuksesta saa todistuksen, jolla voi hakea lukiokurssia kun on toiminut vanhana rippileirillä.

Vanhakoulutukseen ja Vanhaleirille ilmoittautuminen

Lisätietoa saat nuorisotyönohjaajilta Erja Kinnuselta, 044 733 5590, Antti Norjalta, 050 339 2896 ja Marika Taipalukselta044 580 6643.

Moodle Mettis »


Nurmon kappeliseurakunta

Nurmon kappeliseurakunnassa isokoulutus kestää kaksi vuotta ja pitää sisällään leirejä, viikkokokoontumisia sekä tapahtumia. Koulutuksen jälkeen voit hakea isoseksi rippikoululeireille ja saat todistuksen suoritetusta ryhmänohjaajan kurssista, josta saa kurssin lukioon ja osaan ammattikouluista.

Isoskoulutuksessa voit mukavan ja tärkeän yhdessäolon lisäksi oppia paljon lisää elämästä, uskosta, maailmasta, toisista ihmisistä ja omasta itsestäsi.

Uudet isot (isoset2018) ilmoittautuvat isoskoulutukseen osoitteessa:

http://bit.ly/isoskoulutusNurmo

Valitse alasvetovalikosta ryhmäksi "Isoset2018"

Viestitämme isoskoulutuskesta tekstiviestein, whatsapp-sovellusta käyttäen sekä instagramissa. Kuulutamme myös jonkin verran Nurmon yläasteella toiminasta.

Lisätietoja Alma Tuiskula, 044 580 6636 ja Jani Kela, 050 511 7500

Tervetuloa mukaan!!!


Peräseinäjoen kappeliseurakunta

Peräseinäjoen kappeliseurakunnassa isoskoulutukseen kuuluu vuoden aikana muiden isosopintojen lisäksi osallistumista seurakunnan yleiseen toimintaan esimerkiksi avustamalla jumalanpalveluksissa ja tapahtumissa. Saadakseen koulutuksesta todistuksen on koulutukseen osallistuttava niin paljon kuin mahdollista.

Isoskoulutukseen pitää ilmoittautua ennakkoon, mutta kaikki halukkaat saavat osallistua. Koulutus on ilmainen.

Koulutus alkaa isosleirillä syyskuussa ja päättyy leiriin toukokuussa. Niiden välillä isoskoulutusryhmä kokoontuu nuorisotila Kopilla noin joka toinen viikko.

Lisätietoa: nuorisotyönohjaaja Riikka Niemi, 0400 875 929.


Ylistaron kappeliseurakunta

Ylistaron kappeliseurakunnan isoskoulutus on vuoden mittainen. Koulutukseen kuuluu leiri syksyllä ja keväällä ja lisäksi koulutusiltoja syksyllä ja talvella kerran kuussa. Koulutus on ilmainen.

Isoskoulutuksessa opiskellaan ryhmän vetämistä, ihmissuhdetaitoja, Raamattua ja monia muita isosen tehtävässä tarvittavia asioita. Isoskoulutuksen voi käydä vaikkei haluaisikaan hakea isoseksi. Koulutuksesta saa todistuksen.

Isoskoulutettavia kutsutaan osallistumaan aktiivisesti seurakunnan toimintaan, nuorteniltoihin, raamiksiin, perjantaimessuun, jumalanpalveluksiin ym. Koulutukseen kuuluu myös avustamista erilaisissa seurakunnan tapahtumissa.

Isoskoulutuksen käyneet voivat hakea isoseksi kesän rippileireille ja lastenleirille.

Lisätietoa isoskoulutuksesta saat nuorisotyönohjaaja Sami Nortunen040 595 7072 ja seurakuntapastori Auli Härkönen, 044 761 5547.

Nuorisotyö
Nurmon kappeliseurakunta
Nuoret
Nurmontie 3
60550 Nurmo
Nuorisotyönohjaaja
Peräseinäjoen kappeliseurakunta
Nuoret
Kirkkotie 2
61100 Peräseinäjoki
Nuorisotyönohjaaja
Seinäjoen alueseurakunta
Nuoret
Kalevankatu 12 B
60100 Seinäjoki
Nuorisotyönohjaaja
Ylistaron kappeliseurakunta
Nuoret
Markinsalontie 2 B
61400 Ylistaro
Nuorisotyönohjaaja
Seinäjoen alueseurakunta
Nuoret
Kalevankatu 12 B
60100 Seinäjoki