Lakeuden Risti

Koulukatu 24, 60100 Seinäjoki
(06) 418 4260 (päivystävä vahtimestari), 044 751 0318 (sakaristo)

Kirkko avoinna 3.6.–11.8.2019 joka päivä klo 11–18, oppaat paikalla, lähetyskahvila. Muina aikoina tilaisuuksien yhteydessä ja sopimuksen mukaan. Torni on talviaikana suljettu, muulloin avoinna sopimuksen mukaan.

Lakeuden Risti

Lakeuden Risti on Seinäjoen alueseurakunnan pääkirkko. Alvar Aallon suunnittelema kirkko valmistui huhtikuussa 1960.

Tutustu Alvar Aallon kohteisiin mobiilioppaalla.

Suunnitelmat Seinäjoen uuden kirkon rakentamiseksi aloitettiin jo vuonna 1944. Vuonna 1950 asetettiin rakennustoimikunta ja vuotta myöhemmin julistettiin arkkitehtikilpailu, johon otti osaa 45 arkkitehtiä. Kilpailutoimikunta katsoi, että ehdotus "Lakeuksien risti" oli ylivoimainen ja suositti sitä rakennustyön toteuttamisen pohjaksi. Se osoittautui myöhemmin professori Alvar Aallon ja hänen avustajiensa työksi.

Lakeuden Ristin urut: 52-äänikertaiset urut on valmistanut Oy Kangasalan Urkutehdas Ab Werk-prinsiipin mukaan opus n:o 655 / 1960. Julkisivun on suunnitellut Alvar Aalto. Urkuihin kuuluvat itsenäisten äänikertojen lisäksi kellot, neljä sormiota ja jalkio. Koneisto on sähköpneumaattinen.

Kirkkosalissa on 1 200 istumapaikkaa ja urkulehterillä 124 paikkaa.

Kirkon koillissivulla on kappeli kaste-, vihki- ym. toimituksia varten.

Kirkkopiha on suunniteltu niin, että siellä on mahdollisuus järjestää uskonnollisia ulkoilmatilaisuuksia. Tätä varten kirkon päätyyn, pääsisäänkäynnin vierelle on varattu paikka ulkoalttaria varten.

Aukioloajat ja varaukset

Kirkko on avoinna kesäaikana 3.6.–11.8.2019 joka päivä klo 11–18, ja kirkossa oppaat paikalla sekä pienimuotoinen lähetyskahvila. Muina aikoina  tilaisuuksien yhteydessä ja sopimuksen mukaan (yhteys päivystävään vahtimestariin).

Jos kävijät haluavat vierailla Lakeuden Ristin tornissa, olisi hyvä tehdä varaus kirkkoherranvirastoon. Ns. pikavierailujen kohdalla tulee myös ottaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon / päivystävään vahtimestariin. Lakeuden Ristin tornin hissimaksu on 1 €. HUOM. talviaikana (huhtikuun loppuun saakka) torni on turvallisuussyistä suljettu.

Kirkon varaukset tehdään kirkkoherranvirastoon. Ohjeet konserttivarauksen tekemiseen löytyvät täältä. Muiden tilojen varaukset numerossa (06) 418 4225.

Lisätietoja

Seinäjoen kirkot -esite suomeksi »

Nyt voit tutustua Lakeuden Ristin sisätiloihin myös Google Maps -sovelluksen kautta. Käy peremmälle!

Aalto-keskuksesta löytyy lisätietoja myös Seinäjoen kaupungin sivuilta / Information on the Aalto centre is also available at the City of Seinäjoki homepage:

Lisätietoa ja kuvia Alvar Aallon arkkitehtuurista myös mm. täältä: https://alvarin-maailma.expedia.fi/.

Esteettömyys

Lakeuden Ristissä on invaluiska pääovilla sekä kuoriosaan / alttarille. Toimituskappeliin on esteetön kulku. Kirkosta löytyy myös inva-WC, induktiosilmukka (koko kirkon alue), pistekirjoitusvirsikirjoja sekä äänentoisto- ja AV-laitteet. Jumalanpalvelukset tekstitetään.

Pysäköinti

Lakeuden Ristin eteläpuolella (Ala-Kuljun kadulta käännyttäessä) on parkkipaikka, joka on tarkoitettu seurakunnassa asioiville. Parkkiaika kiekolla on 4 tuntia.

Induktiosilmukka
Info
Inva-WC
Lastenhoitohuone
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Tapahtumat

to 20.2. klo 20.00

Koulukatu 24, 60100 Seinäjoki

Hääyö

Save the date - Lakeuden Risti 20.2.2020 klo 20
su 23.2. klo 10.00

Koulukatu 24, 60100 Seinäjoki

Messu

Pyhäpäivä, Laskiaissunnuntai, aihe: Jumalan rakkauden uhritie