Surullinen nalle istuu kivellä.

Sururyhmä (lapset)

Lasten sururyhmä on tarkoitettu läheisensä kuoleman kautta menettäneille n. 5–10-vuotiaille lapsille. Menetetty läheinen voi olla oma vanhempi, sisarus, isovanhempi, kummi, ystävä tai kuka tahansa muu lapselle läheinen ihminen. Ryhmässä lapset saavat käsitellä turvallisesti kohtaamaansa surua monenlaisten eri toiminnallisten menetelmien avulla kuten satujen ja leikin kautta. Läheisen menetyksestä tulisi olla kulunut useampi kuukausi, jotta surusta on muodostunut konkreettinen lapsen arkeen.

Sururyhmä ei ole kerho, eikä myöskään terapiaryhmä. Kokoontumisissa lasta ohjataan sanoittamaan tunteitaan ja löytämään keinoja niiden käsittelyyn. Tämä tapahtuu toimintatuokioiden ja yhdessä tekemisen kautta. Tapaamisten tärkeä osa on kristillinen näkemys kuolemasta sekä jälleennäkemisen toivo ja lohdutus.

Sururyhmään osallistumisesta pyydetään ennakkoilmoittautumista ryhmän vetäjille. Ryhmiä perustetaan tarpeen mukaan, kun ilmoittautuneita on 5–6 lasta. Kaikkien sururyhmien tarkemmista kokoontumisajoista tiedotetaan ilmoittautuneille. Lasten sururyhmän vetäjinä toimivat Seinäjoen seurakunnan lastenohjaajat.

Sururyhmät ovat maksuttomia. Seuraava lasten sururyhmä järjestetään kevään 2020 aikana. Kokoontumiset Tikkuvuoren seurakuntakodilla (Huhtalantie 78) klo 17–19: la 18.4. (tutustumispäivä) sekä ma 20.4., 27.4., 4.5., 11.5. ja 18.5.

Ilmoittautuminen täällä 1.1.–31.3.2020 >>

Lisätiedot koko seurakunnan alueelta Mervi Timoselle. Saat paluupostina taustatietolomakkeen, joka tulee täyttää ryhmään osallistuttaessa.

Paikka: Tikkuvuoren seurakuntakoti
Järjestäjä: Seinäjoen seurakunta

Lastenohjaaja
Nurmon kappeliseurakunta Seinäjoen seurakunta
Lapset
Nurmo