Lasten sururyhmä

Seinäjoen seurakunnassa järjestetään 5–10-vuotiaille lapsille omia sururyhmiä. Menetetty läheinen voi olla oma vanhempi, sisarus, isovanhempi, kummi, ystävä tai kuka tahansa muu lapselle läheinen ihminen. Läheisen menetyksestä tulisi olla kulunut useampi kuukausi, jotta surusta on muodostunut konkreettinen lapsen arkeen. Sururyhmä tarjoaa lapselle vertaistukiryhmän, jossa samoja asioita ja samanlaisessa elämäntilanteessa olevat lapset käyvät läpi ajatuksiaan ja tunteitaan.

Sururyhmä ei ole kerho, eikä myöskään terapiaryhmä. Kokoontumisissa lasta ohjataan sanoittamaan tunteitaan ja löytämään keinoja niiden käsittelyyn. Tämä tapahtuu erilaisten toimintatuokioiden ja yhdessä tekemisen kautta. Tapaamisten tärkeä osa on kristillinen näkemys kuolemasta sekä jälleennäkemisen toivo ja lohdutus.

Sururyhmään osallistumisesta pyydetään ennakkoilmoittautumista ryhmän vetäjille. Ryhmiä perustetaan tarpeen mukaan, kun ilmoittautuneita on 5–6 lasta. Kaikkien sururyhmien tarkemmista kokoontumisajoista tiedotetaan ilmoittautuneille. Lasten sururyhmän vetäjinä toimivat Seinäjoen seurakunnan lastenohjaajat. Illan aikana lapset saavat iltapalan.

Sururyhmät ovat maksuttomia. Sururyhmä järjestetään tarpeen mukaan, kun ilmoittauneita on riittävästi.

Ilmoittautua voit koko seurakunnan alueelta 31.1.2019 mennessä sähköpostitse, kts. alla. Saat paluupostina taustatietolomakkeen, joka tulee täyttää ryhmään osallistuttaessa.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 17-19, päivämäärät ovat: 20.2., 6.3., 13.3., 20.3., 27.3. ja 3.4.

Paikka: Kultavuoren seurakuntakoti, Ilmolantie 3.

Järjestäjä: Seinäjoen seurakunta

Lastenohjaaja
Nurmon kappeliseurakunta Seinäjoen seurakunta
Lapset
Nurmo