Messu

Jumalanpalvelus on paikka, missä saa pysähtyä, hiljentyä, laulaa, kuunnella musiikkia, rukoilla ja kuulla Sanaa. Jumalanpalveluksessa saa kokea Pyhän Jumalan huolenpitoa. Jumala kuulee hiljaisetkin huokaukset. Saat olla elämänkysymysten äärellä. Kirkkoon saa tulla juuri sellaisena kuin on. Kaikkien omien ajatusten, myös epäilyjen ja kysymysten kanssa saa tulla mukaan.

Seinäjoen seurakunnassa vietetään pääjumalanpalvelusta sunnuntaisin klo 10. Se voi olla messu eli ehtoollisjumalanpalvelus tai sanajumalanpalvelus. Messu kestää hieman yli tunnin ja sen aikana vietetään ehtoollista.

Messuun voit jättää esirukouspyyntöjä seurakunnan nettisivujen kautta. Perjantaina puoleen päivään mennessä jätetty esirukouspyyntö ehtii vielä tulevan sunnuntain messuun. Olet tervetullut messuun myös vastuunkantajaksi esim. kantamaan kolehtia, lukemaan tekstejä, rukoilemaan. Näihin tehtäviin voit ilmoittautua seurakunnan papeille. Klo 10 messussa on usein eri ryhmiä ja järjestöjä kokoontuneena kirkkopyhäänsä. Jokaisena sunnuntaina te kaikki eri-ikäiset seurakuntalaiset olette tervetulleita kirkkoon.

Ehtoollispöytä on meitä varten. Jeesus itse asettaessaan ehtoollisen sanoi: "Herramme Jeesus Kristus, sinä yönä, jona hänet kavallettiin, otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: Ottakaa ja syökää, tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää se minun muistokseni. Samoin hän otti maljan, kiitti ja sanoi: Ottakaa ja juokaa tästä, te kaikki. Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka vuodatetaan teidän puolestanne syntien anteeksiantamiseksi. Niin usein kuin te siitä juotte, tehkää se minun muistokseni."

Nurmon kappeliseurakunta: Nurmon kirkossa pidetään messu lähes joka sunnuntai klo 10.

Seinäjoen alueseurakunta: Alueseurakunnassa vietetään messua joka sunnuntai Lakeuden Ristissä klo 10.

Peräseinäjoen kappeliseurakunta: Peräseinäjoen kirkossa vietetään messua noin joka toinen sunnuntai kello 10.

Ylistaron kappeliseurakunta: Ylistaron kirkossa vietetään messua lähes joka sunnuntai kello 10.

Jumalanpalveluksia voit kuunnella reaaliaikaisesti sunnuntaisin klo 10 verkkokirkosta.

Kappalainen
Seinäjoen alueseurakunta
Papit
Ala-Kuljun katu 1A
60100 Seinäjoki

Työalueet: jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset, verkkotyö, kriisityö, HeHu

Johtava kappalainen
Seinäjoen alueseurakunta
Papit
Ala-Kuljun katu 1A
60100 Seinäjoki

Työalueet: hallinto, alueseurakunnan toiminnallisen puolen esimies