Mielenvirkistyspiiri, pulinapiiri

Mielenvirkistyspiiri eli tiistaipiiri on osa Ylistaron kappeliseurakunnan diakoniatyön mielenterveystyötä. Piirin kokoontumiset on tarkoitettu erityisesti henkilöille, joilla on tai on ollut mielenterveydellisiä ongelmia. Pääsyvaatimuksia ei kuitenkaan ole, vaan kuka tahansa toiminnasta kiinnostunut on tervetullut mukaan; diagnooseja ei kysellä eikä sellaista tarvitse olla voidakseen tulla mukaan toimintaan. Tällä hetkellä kävijöiden ikäskaala on laaja, mutta kaikki vakituiset osallistujat ovat joko työikäisiä tai eläkeläisiä. Mukana on sekä naisia että miehiä. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja toiminta on maksutonta.

Mielenvirkistyspiirissä tärkeimpiä asioita ovat mukavan yhdessäolon ohella kuulumisten vaihtaminen, toisten tukeminen ja luottamuksellisuus. Jokainen saa kertoa asioistaan juuri sen verran kuin haluaa - tai olla kertomatta. Tarkoitus on lähteä kokoontumisesta tuntien tulleensa kuulluksi ja hyväksytyksi omana itsenään.

Kerhokertojen sisältö vaihtelee osallistujien toiveiden mukaan. Kokoontumiset alkavat kahvitarjoilulla ja usein ohjelmaan sisältyy kuulumisten vaihtamisen lisäksi keskustelua ajankohtaisista aiheista sekä tietokilpailuja ja erilaisia arvoituksia. Vaihtelevasti ohjelmassa on myös esimerkiksi bingon pelaamista, levyraateja, askartelemista, vierailijoita tai vierailuja muualle. Jokainen kokoontuminen päättyy lyhyeen hartaushetkeen, jossa hiljennytään yhdessä Raamatun Sanan äärelle, rukoillaan ja lauletaan virsi tai muu hengellinen laulu.

Kokoonnumme noin kerran kuussa tiistaisin Ylistaron seurakuntatalon isossa kerhohuoneessa.

Syksyn 2019 kokoontumiskerrat  ovat: 20.8. 17.9. 22.10. 19.11. sekä 10.12. klo 13.00

Paikka: Ylistaron seurakuntatalon iso kerhohuone

Järjestäjä: Ylistaron kappeliseurakunta

Nuoriso- diakoniatyöntekijä
Ylistaron kappeliseurakunta
Diakonia Nuoret
Markinsalontie 2 B
61400 Ylistaro