Missä on sinun paikkasi?

Te olette Kristuksen ruumis, ja jokainen teistä on tämän ruumiin jäsen. -1. Kor. 12:27

Alla on listattuna säännölliset illat ja ryhmät, joissa tapaat muita opiskelijoita ja nuoria aikuisia! Ryhmät on lueteltu pääasiallisen kokoontumispäivän mukaan (maanantaista sunnuntaihin), poikkeuksena listalla viimeisenä oleva Pari muuttujaa, joka kokoontuu vaihtelevina viikonpäivinä.

Kaipaat sitten arjen matkakumppaneita, uusia kavereita, tai syvällisiä keskusteluja uskosta ja elämästä, tule rohkeasti mukaan tai ota yhteyttä ja kysy lisää kiinnostavalta kuulostavan ryhmän yhteyshenkilöltä.


Höpötystä

Maanantai-ilta Kismuksessa on varattu opiskelijoille ja nuorille aikuisille. Höpötystä –illat ovat avoimia, iltaan voi tulla mukaan omaan tahtiin silloin kun pääsee. Illoissa keskitytään leppoisaan yhdessäoloon ja välillä kokkaillaan. Kutomistakin voi harjoitella, jos se kiinnostaa: voit ottaa omat tarvikkeet mukaan, mutta niitä löytyy myös talon puolesta. Tunnelma illoissa on usein varsin kansainvälinen.

Illoissa ei ole erillistä hartautta. Jutellaan kaiken maailman asioista, mukana on eri uskontokunnista tulevia ihmisiä ja perusajatus on, että erilaisuus on rikkautta. Juhlapyhien aikaan voidaan jutella esim. joulun tai pääsiäisen merkityksestä.

Syksyn ensimmäiset höpötykset ma 27.8. klo 17!

Aika: maanantaisin klo 17-19

Paikka: Kismus

Järjestäjä: Seinäjoen seurakunta

Lisätiedot: Aila Orsila, p. 044 580 6651


Chatting and knitting

Monday evenings in Kismus are for students, young adults, and immigrants. You may join Chatting evenings whenever you want, according to your own schedule. Evenings consists of informal chatting, tea, and sometimes we cook together. You may also learn how to knit: you can bring your own supplies, or use the ones we already have. Welcome to meet people, practice your Finnish, or just to hang around! 

There is no separate prayer moment in these evenings. We talk about all kinds of things, people come from different faith traditions and religions, and the basic idea is to respect and cherish our differences. When the Christian holiday seasons approach, we may discuss i.e. the meaning of Christmas or Easter.

First chatting of this autumn on Mon the 27th at 5pm!

Time: on Monday from 5pm to 7pm

Place: Kismus

Organizer: Seinäjoen seurakunta

More info: Aila Orsila, p. 044 580 6651

Nuorten aikuisten hävikki-iltapala

Mikä on vielä hauskempaa kuin yhdessä oleminen? - Yhdessä syöminen.
Mikä on vielä hauskempaa kuin yhdessä syöminen? - Yhdessä syöminen ilmaiseksi.

Nuorten aikuisten hävikki-iltapalalla ilmaiseksi syömisen merkityksellisyyttä lisää myös seikka, että kaikki ruoka on parasta ennen -päiväystä lähestyvää ja lahjoituksena saatua hävikkiruokaa. Kotona biojätepussit täyttyvät joskus helposti. Mittakaava on aivan toinen, kun puhutaan ruokakauppojen ruokahävikistä. Tule mukaan tekemään ekoteko! Syödään ruoka, joka on meitä varten tuotettu! Kukkaro kiittää, maapallo kiittää.

Illan konsepti on yksinkertainen. Maanantaina aamupäivällä käymme hakemassa elintarvikelahjoituksia seinäjokilaisista ruokakaupoista. Ne roudataan Kismukselle, missä hävikkiruoista valmistetaan herkullinen illallinen. Illan ohjelmaan kuuluu kokkailua, syömistä ja nuorisokahviloista tuttua rentoa yhdessäoloa. Syömään saa tulla myös, vaikka ei kokkailuun ehtisikään. Loput ruoat saa kotiin - kannattaa siis varustautua tuomalla oma säilytysrasia, pussi ja/tai kassi mukaan!

Ruokasaaliista laitetaan samana päivänä nettiin kuva (Facebook: Seinäjoen seurakunnan nuoret aikuiset, Instagram: sjoennuoretaikuiset), jota kommentoimalla pääsee vaikuttamaan, mitä ruoka-aineista valmistetaan. Tähän mennessä listalla on ollut muun muassa lämpimiä voileipiä, pizzaa ja kanapastaa.

Seuraavat hävikki-iltapalat: 9.9., 7.10., 4.11. ja 9.12.

Aika: kerran kuussa maanantaisin klo 17-20

Paikka: Kismus (Kalevankatu 12B)

Järjestäjä: Seinäjoen seurakunta yhteistyössä kaupungin nuorisopalvelujen ja sosiaalityön kanssa.

Lisätiedot: Anssi Hannula, p. 044 716 0201 (myös Whatsapp), Aila Orsila 044 580 6651 ja Karoliina Virkamäki 040 688 1476.

 


Hengähdä Hetkeksi

Hengähdä Hetkeksi -illat on tarkoitettu sinulle nuori tai nuorehko nainen, joka kaipaat pientä hengähdyshetkeä tai virkistystä arkesi keskelle. Illat tarjoavat ajan ja paikan kuulostella itseäsi: Kuka minä olen? Mistä minä pidän? Mitä minulla olisi annettavana toisille saman ikäisille naisille?

Kokoonnumme rennon vapaamuotoisesti parillisten viikkojen tiistaina klo 18 Peräseinäjoen kappeliseurakunnan seurakuntatalolla, kerhotiloissa (Kirkkotie 2), ellei paikasta muuta ilmoiteta. Illoissa on erilaista ohjelmaa ja vierailijoita, iltakahvit ja lopuksi hartaus.

 

Tervetuloa mukaan!