Hyppää sisältöön

Haku ripareille
 

Vuoden 2019–2020 rippikouluihin ilmoittaudutaan 5.–20.9.2019 sähköisesti täällä >>

Kaikille vuonna 2005 syntyneille seurakunnan jäsenille on postitettu kotiin rippikouluesite, josta löytyy kyseisen vuoden rippikoulutarjonta ja ilmoittautumisohjeet. Mikäli et kuulu tähän rippikouluikäluokkaan, mutta haluaisit silti mukaan leirille tai olet kiinnostunut aikuisrippikoulusta, ole rohkeasti yhteydessä! Rippikouluilmoittautumiseen liittyviin kysymyksiin vastaa seurakuntapastori Laura Launiala, p. 040 688 1542 / laura.launiala(at)evl.fi

Avaa vuoden 2019–2020 rippikouluesite tästä >>

Ilmoittautuessasi:

 • Tutustu huolellisesti rippikoulutarjontaan huoltajasi kanssa ja valitse 4 samanarvoista ryhmävaihtoehtoa. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen sähköinen järjestelmämme sijoittaa rippikoululaiset omiin ryhmiinsä. Ryhmäjako ei siis tapahdu ilmoittautumisjärjestyksessä.

 • Usein alku- ja keskikesän leirit ovat olleet kaikkein ruuhkaisimpia. Tämän vuoksi voit valita ajallisesti päällekkäin olevista ryhmistä vain yhden vaihtoehdon. Valintaryhmät on jaettu siten, että pinkillä korostetuista leireistä voit valita yhden sopivan ja sinisellä yhden. Kaikki muut ryhmät ovat vapaasti valittavissa ja niistä voit valita vaikka kaikki neljä pakollista vaihtoehtoa. Valintaryhmä 1: H2a, H2b, H3, L1 tai L2. Valintaryhmä 2: H4, H5, H6a, H6b, L3 tai L4. Muutoin ryhmät ovat vapaasti valittavissa.

 • Jos sinulla on jokin hyvin perusteltu syy, miksi sinun pitäisi päästä johonkin tiettyyn ryhmään, kirjoita asiasta ilmoittautumislomakkeella kohtaan "Lisätietoja /perustelut". Samaan kohtaan voit kirjoittaa maininnan jos saman valintaryhmän leireistä käy myös A- ja B-vaihtoehto.

 • Mikäli rippikouluryhmäsi osoittautuu ryhmäjaon jälkeen mahdottoman epäsopivaksi, ota yhteyttä! Rippikoulujen vaihtomahdollisuutta tarjotaan ti 1.10.2019 klo 16–19 välisenä aikana. Voit tulla henkilökohtaisesti käymään nuorisokahvila Kismuksessa (Kalevankatu 12 B) tai esteen sattuessa soittaa silloin rippikoulupastori Laura Launialalle, puh. 040 688 1542.

 • Jos haluat käydä rippikoulusi vasta seuraavana vuonna, ilmoittaudu silti ja valitse kohta "Käyn rippikouluni vuonna 2021". Näin sinulle lähetetään rippikouluesite myös tulevana vuonna.

 

Ohjeita ilmoittautumiseen

 • Täytä ilmoittautujan ja huoltajan tiedot huolella ja seuraa ohjeita. Täyttämiäsi tietoja säilytetään henkilötietosuojalain mukaisesti seurakunnan tietokannassa ja käytetään esim. jos ilmoittautujalle ja/tai huoltajalle lähetetään postia, sähköpostia tai tekstiviestejä. Tarkista erityisesti puhelinnumero ja sähköpostiosoite tietoja täyttäessäsi.

 • Valitse vähintään 4 sopivaa rippikoulua. Päällekkäisten ajankohtien vuoksi voit valita seuraavista valintaryhmistä vain yhden leirivaihtoehdon. Valintaryhmä 1: H2a, H2b, H3, L1 tai L2. Valintaryhmä 2: H4, H5, H6a, H6b, L3 tai L4. Muutoin ryhmät ovat vapaasti valittavissa.

 • Paina "Lähetä"-painiketta. Voit myös esikatsella lomaketta ennen lähettämistä. Vahvistus ilmoittautumisesta lähetetään ilmoittautumisen onnistuttua rippikoululaisen omaan ja huoltajan sähköpostiosoitteisiin. Huom! Kahta kertaa ei voi ilmoittautua! Sähköiseen ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä rippikoulupastori Laura Launialaan, puh. 040 688 1542.

 • Ilmoittautumisen lähettämisen jälkeen saat vahvistusviestin mukana kaverikoodin, minkä voit antaa yhdelle kaverillesi jos haluatte päästä samaan rippikouluryhmään. Tämän avulla järjestelmä osaa sijoittaa teidät automaattisesti samalle leirille.

 

 

Kaverikoodin käyttö

 

 • Jos olet saanut jo ilmoittautuneelta kaveriltasi kaverikoodin, syötä numerosarja lomakkeella kohtaan "Kaverikoodi" ja klikkaa "Hae". Tämä toiminto luo sinun ilmoittautumislomakkeellesi samat leirivalinnat kuin kaverillasikin ja sijoittaa teidät näiden perusteella samaan ripariryhmään. Kaverikoodin käyttämisen jälkeen älä muuta leirivalintoja.

 • Kaverikoodin käyttämisen jälkeen täytä ilmoittautumislomakkeen muut tiedot huolellisesti.

 • Lähetä ilmoittautuminen. Koska olet jo käyttänyt kaveriltasi saamaasi koodia, et saa varausvahvistuksessa uutta koodia enää itsellesi. Kaverikoodia voi siis käyttää vain yhden kerran.

 • Jos toivot pääseväsi vielä jonkun kolmannen tai neljännen kaverin kanssa samalle riparille, kirjoita heidän nimensä ilmoittautumislomakkeen "Lisätietoja"-kenttään. HUOM! Nämä ovat vain toiveita, emme valitettavasti voi taata, että myös kaikkien muiden kavereiden kanssa mahtuu samaan ryhmään. Muistathan myös, että rippikoulussa usein parasta on uusiin ihmisiin tutustuminen!